Egykés anyukák! Mi a válasz az örök kérdésre: Mikor jön a kistesó?
20 hónapos a kislányom, de engem folyton ezzel állítanak meg úton-útfélen. És még nem jöttem rá a megfelelő válaszra.
Ha csak annyit mondok h nem lesz, a további kérdés miért nem?
Ha azt mondom nem szeretnék többet, akkor jön a megdöbbenés, mi az hogy én nem szeretnék több gyereket.
Ha azt mondom majd később, akkor az sem jó, mert most kéne egyből a kicsi korkülönbség miatt.
De ha én nagy korkülönbséget akarok, akkor az sem jó válasz.
Ha azt mondom, hogy sok a hitel és nem tudom hogy alakul a dolog, akkor azt mondják rá érek még 10 év múlva is másikat bevállalni.
Egyébként a válasz valahogy az össze egybegyúrva. Nem tudom, hogy akarok-e még, függ a hiteltől, de lehet nem is szeretnék többet, mert most ezt érzem. Az anyagiak most nem teszik lehetővé, de ezt nem fogom ecsetelni mindenkinek, ha meg mégis, akkor is furán néz rám.
Eü-i okokból nem lehet több. Aki megkérdezi hogy konkrétan mi az ok, annak megmondom hogy semmi köze hozzá.
Vagy csak simán: semmi közöd hozzá.
Mi is úgy vagyunk vele, hogy nem tudjuk hogy lesz-e még és ha igen, mikor.
én annyit mondok mosolyogva:
-ezután! ;)))
Én nem akarok több gyereket, egyrészt anyagi okok miatt, másrészt tudom magamról hogy nem bírnék két gyerekkel. Imádom a kisfiamat, aki sok év szenvedés utan jött közénk, mindent megteszek érte, de bizony hianyzik hogy nem tudom azt csinálni, amit akarok, akkor amikor akarom.
Tudom, most majd mindjárt jönnek a szuperanyák ócsárolni, de én őszinte vagyok :)
En azt szoktam mondani, hogy akkor lesz teso ha majd a nap 48 orabol fog allni es egyszerre lehetek ket helyen. :) Ebbol altalaban mindenki leszuri a valaszt es nem is kerdeznek vissza.
23:05-os en tisztelem az oszinteseged es nyomtam is neked egy zold kezet. :) Nincs abban semmi rossz ha ugy ezed csak egy gyerekre van "kapacitasod". A kapacitas alatt lehet erteni barmit: turelmet, anyagiakat, idot... Szerintem addig teljesen rendben van amig az ember tisztaban van vele, hogy mit bir el legyen szo itt 1 gyerekrol vagy akkar 5-rol.
Mondj valami konkrétat, akkor nem piszkálnak majd.
Mondd azt, ha megkérdezik, mikor lesz tesó, hogy "majd jövőre". Így ezzel rövidre zárod a témát.
Nekünk többféle válaszunk volt.
Az "útban van már végre a kistesó" kérdésre a férjem mindig azt válaszolja: A nagy is útban van néha, nemhogy a kicsi. Ezen úgy meglepődnek, hogy nem kérdeznek többet.
Az én válaszaim ezek szoktak lenni:
-Mihelyst adsz ajándékba 10 millió forintot.
-Ha megszülöd, felnevelem.
-És nálatok/a lányodnál/a fiadnál?
-Ha a családi pótlék 12200 helyett 122000 lesz.
-Ha jössz hozzánk ingyen bébicsősznek.
Nálunk is nehezen jött az első, most gyúrunk a másodikra, de ki tudja, lehet ez is három évig fog tartani, vagy még tovább.
Úgyhogy én csak annyit szoktam mondani, majd akkor lesz még egy gyerekünk, ha az első lediplomázott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!