Ez minden oviban így megy?
Nem, nálunk soha nem volt csoportpénz, most a harmadik gyerekem ovis, egy kis falusi oviban.
Nálunk a vezető óvónő megtiltotta a csoportpénz szedését, biztos hallottad, hogy törvénytelen, de elvileg szemet hunynak felette, mert egyszerűen sok helyen nem tudnak máshogyan pénz szerezni kirándulásra, karácsonykor ajándékra a fa alá, mikuláscsomagra.
Évente egy bált tartunk, itt 1000Ft/szülők, tehát ahol van apa-anya, ott 2000 Ft. A bálra minden szülő, aki teheti, felajánl 1-2 tombolatárgyat.
Farsangkor süteményt árulunk, tombolázunk, zsákbamacskázunk. Abból összejön 70-80.000 Ft.
Nem kell vinni semmit, se papírt, se zsebkendőt, semmit.
Még pizsamát is az ovi ad.
Hát persze!
+ ballagás
+ ovó néni / dajka néni szüli és névnapja
+ pedagógus nap
+ karácsony
+ húsvét
+ a gyerek szüli és névnapja
A suliban dettó ez a helyzet. És minden ellátás ingyenes.
Itt is elég sok a befizetni való. Csoportpénz, sószoba, különfoglalkozások. Sok helyre viszik is őket. Kéthetente színház jön az oviba, az is 500 Ft.
Viszont cserébe jól felszerelt, sok játék van, könyv, papír-ceruza is.
Ez is egy kis település ahova az én gyerekeim járnak ugyanaz az ovi két másik csoportja mégis tök más dolgok kellenek és más mértékben.
Lányom csoportjában 300 ft a csop. pénz, semmi másra nem kell. Persze wc papírt papírzsepit szalvétát szappant vinni kell év elején, de mindenből csak egy csomagot. Egy csomag papírt, egy színes ceruzát.
Fiam csoportja: vízpénz(!!) mindenből nagy csomag 1 literes szappan(!!!) hol használnak el egy évben 26 liter szappant??? na mindegy.
A bálozást nálunk is szinte kötelezővé tették. Ezenkívül már kis csoporttól szerveznek mindenféléket ami fizetős, az még külön pénz. Mivel a csop. nagy része ezzel teljesen egyetért, és megteheti anyagilag ezért én hiába is pattogok.
hát már nem azért, de szerintem találnék olcsóbb magánovit, vagy csanát az "ingyenes" állami óvodánál, ha mindent összeszámolok.
Ez szörnyű:(
hát ez a vízpénz meg kész... nincs pénze az önkormányzatnak vízre? Vagy ivóvízre kell, vagy mi?:S
hallottam amúgy már olyat is, hogy a szőnyeget a csoportszobába is a szülőknek kellett megvenniük...
huh csajok, most komolyan bepánikoltam, mi 2 hónap múlva kezdjük az ovit :S
ezen az ásványvíz dolgon rendesen kibuktam, 30 évesen soha semmi mást nem iszony csak csapvizet, fiam is "azon van tartva"...
vízpénz... még most se térek magamhoz.. bődületes.
Hát azért engem kissé szíven ütött, hogy ennyire pénzközpontú ez az óvodai élet, a tetejébe nálunk egyenesen közröhej, hogy 500 millió forintból újították fel a PANEL óvodát 1,5 éve, de a szülőket továbbra is kizsigerelik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!