Közel 4 éves kisfiam nem szeret/nem akar és nem is igazán rajzol. Ez miért van?
Pálcikaembert néha rajzol, de egyébként semmit.
Ennyi idős kisfiúnak már kellene rajzolnia tudnia/szeretnie?
Állandóan rohan, ugrál, labdázik, legózik, két kerekűn biciklizik, szerepjátszik, csinál mindenfélét, csak épp nem akar rajzolni.
Nálatok volt ilyen? Még a ceruzát sem tudja irányba fogni.
Enyém sem szeret rajzolni, esetleg ráveheted, hogy autót rajzoljatok, te is rajzolod meg ő is másolja amit te.
Nálunk legalább színezni szeret, azzal is kezdhetitek. De csak mióta a 2 éves öccse firkálgat, addig meg sem piszkálta a ceruzákat. A jó példa ragadós.
Rajzolok neki, de alig tudom rávenni, hogy napocskát, pálcikaembert rajzoljon. A többi firkálás. Van kistestvére, ő firkálgat egyfolytában, pedig csak 20hós.
De lego tornyot órákig épít, szerepjátszik, csak épp rajzolni nem akar:(
Van festéke, filctolla, ceruzája, zsírkrétája, betonkrétája. De nem......
Állandóan csak én rajzoljak. Lerajzoltam a házat, ahol lakunk, kértem, hogy embereket rajzoljon köré, de 1db után nem akarja. Inkább tovafut és beöltözik, tűzoltónak.....
Szia! Aggódni nem kell, vannak ilyen gyerekek. Ami jó: olyan eszközt adni, amit "marokra" foghat: Ilyen a téglácska. Méhviaszból van, nagyon jó eszköz 6-7-évig! És rajzlap, vagy vázlatfüzet, üres, lehetőleg nagy alakú, legalább A3-as. Kedvet fog kapni, csak ad neki, minden noszogatás nélkül. A Katicában (Bp.Király u.101.)lehet kapni ilyen méhviasz téglát.
így néz ki:
alkotás:
Nem kell különösebben foglalkozni vele, csak az eszközökhöz ő férjen hozzá, ha kedve tartja. És értékelni sem kell, az érdekes,a mit ő magától mond hozzá. Ezt azért mondom, mert lehet, hogy egy kis dac van itt, érzi, hogy aggódást, noszogatod- és ilyenkor lehet egy kis "csakazartéis" megmutatom, ki a "főnök":)
Ha nagyobb rászánás van benned (fólia, festőruha, ez a festék nem jön ki a ruhából.. a krétával nincsenek ilyen gondok), ugyanott lehet zseniális Stockmar akvarellt is kapni. Kis tégelybe(bébiételes üvegbe) kiveszel kicsit, felhígítod(kb3:1), és a rajzlapot 2 oldalán szivaccsal megnedvesíted, így rátapad a táblára. Vastag ecset, 2piros 2sárga,2kék színek(a Katicában megmondják, melyek, amit az óvodában használunk) és az nagy élmény ahogy folynak egymásba áramlanak a színek, és közben új színek keletkeznek. Ezt a lapot időben el kell venni tőlük,(ha még akar újat adni) akkor, mikor még szép, mert egy idő után, egy nagy szürkésbarna folttá változik:)))
Jó mulatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!