Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan taníthatnám meg neki,...

Hogyan taníthatnám meg neki, hogy fogja a kezemet séta közbe (ne szaladgáljon el mellőlem) -bővebben lent-?

Figyelt kérdés
Másfél éves kisfiam utál babakocsiban lenni, viszont nem hajlandó mellettem sétálni(fogni a kezem).Képes lenne kisétálni a világból, nem is foglalkozik velem-hiába hívom. Elég forgalmas környéken lakunk, így nagyon veszélyes, ha megy a "feje után". Hogyan tudnám mind a kettőnk számára kellemesebbé tenni a sétákat?
2012. szept. 30. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem minden ennyi időstől lehet elvárni, hogy szépen kézen fogva menjen anyukája mellett. Szerintem erre az egyetlen megoldás, hogy berakod a kocsiba, legfeljebb kicsit tiltakozik, és elmész vele a legközelebbi parkba vagy játszótérre, ahol rohangálhat.

Az én kisfiam is ilyen volt, sehova nem mertem vele babakocsi nélkül elindulni. Aztán 2 éves korára teljesen oké lett, azóta semmi gond vele ilyen téren.

2012. szept. 30. 14:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálunk k is ez volt! Vagy jött mellettem úgy hogy fogta a kezem, vagy ha nem akarta fogni, beraktam a babakocsiba!

2,5 évesen lett az, hogy szépen kézenfogva jön mellettem!

Inkább sírjon a babakocsiban, mint hogy valami elüsse!

Olyan erő volt benne, alig tudtam bekötni a babakocsiba, de ha nem jön szépen, akkor berakom, ezáltal megtanúlta hogy inkább fogja a kezem!

2012. szept. 30. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Néhány napja kérdeztem hasonlót és kaptam hideget-meleget, hogy mit várok el másfél éves fiamtól. Ugyanez a gondom, még annyi plusz, hogy triciklin nem sír (bekötve, tolókaros), viszont leteszi a lábát és félek, hogy beakad a hátsó kerékbe, mert ugye így is tiltakozik, hogy nem rohangálhat.

Megoldást keresek én is, csak együttérzésem tudom kifejezni sajnos. :( Próbáltam már egyébként egyezkedni is vele, valakinél bejön (ha eljössz szépen a boltig, kapsz valamit, meg hasonlók) nálunk ez sem működik.

2012. szept. 30. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem tedd be a babakocsiba amíg a veszélyes részen vagytok, és sietve menj el egy biztonságos helyre, ahol már elengedheted biztonságban. Felfedezők ilyenkor nem ajánlatos visszafogni, annál tovább tart a cirkusz. Aztán szépen megtanulja meddig kell kibírnia a babakocsiban, és mi lesz a jutalom, hogy mehet a maga útján. Aztán ezt megcsinálhatjátok sétálva odáig, és fogod a kezét ott meg elengeded. A gyereknevelés irtózatos türelemjáték, de meg kell érteni őket is, hogy mi kell nekik, és megadni.
2012. szept. 30. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy ekkor gyerektől nem várható még el, hogy szépen fogja a kezedet.

Vagy tedd a babakocsiba vagy fogd meg a kezét erősen (de ne túl erősen!), hogy ne tudjon elszaladni. Más lehetőség nem igazán van...

2012. szept. 30. 17:35
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

Nekem ennyi idős volt a 2 évesem, amikor elkezdtük ezt tanulni. Én hordozok, először rövidebb távokon volt, hogy ha sétálni szeretett volna, akkor elmondtam, hogy mik a szabályok. Ha nem azt csinálja fölveszem. Lehet hiszti, nem érdekelt és ma sem érdekel. Egyszerűen az a helyzet, hogy ez csak jó néhány hisztivel fog menni. Mai napig van, hogy kitalálja, hogy ő nem fogja a kezem (egyre ritkábban), akkor jön föl. Felőlem nyugodtan hisztizhet, ha jólesik :)

Szerintem érdemes most elkezdenetek, mert elég hamar nagyon ügyes lett, most 2 éves, és azért 99%-ban jól viselkedik. Amit nem szabad hagyni, hogy magába menjen 1x-2x, mert akkor nem fogja megérteni a szabályt. Nálunk vannak sétálóutcák, azokat ismeri, ott lehet futni :)

2012. szept. 30. 18:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. Akkor marad a babakocsi, és fokozatosan, biztonságos helyen elkezdjük "gyakorolni" a kézenfogva sétálást.
2012. szept. 30. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is azt csináltam a fiammal, hogy ha el akart rohangálni, nem fogta a kezem, akkor betettem a babakocsiba. Ez persze az esetek többségében nem tetszett neki, de elmondtam, hogy ez a büntetés, ha úgy gondolja, hogy tud kézen fogva szépen sétálni, szívesen kiveszem. Mikor legközelebb ki akarta tépni a kezét, elég volt megemlítenem, hogy be akar-e ülni a kocsiba, máris szépen jött tovább. Ja, meg ami még beválik, hogy elkezdek neki magyarázni, hogy nézd ott egy kék autó, gyere, odamegyünk, megnézzük..., így elterelődik a figyelme, és jön tovább szépen.

19 hónapos lesz, és persze vannak még balhék, de 2-3 hónapja viszonylag szépen sétál már.

2012. szept. 30. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!