Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottatok már ilyet? Hasmené...

Hallottatok már ilyet? Hasmenés-hányásra ropi+cóla?

Figyelt kérdés

Ma reggel hányt a lassan 4 éves lányom, vagyis inkább köpött és öklendezett, mert jönni csak nyál jött, meg amit ivott szegénykém. Voltunk ügyeleten, előtte már adtam neki "dedalonetta" kupot, míg odaértünk egyszer még öklendezett vissza kicsit, azóta semmi. (koppkoppkopp). Megfigyelték 1,5 órát, kedve jó, néztek vizeletet (1-2 kereszt között, de ugye éjjel nem ivott)ott megivott 1,5 -2 dl vizet, ami benne maradt így eljöttünk.

Gyógyszertárban váltottam ki a gyógyszereket, ott mondta a patikus, ha nem fertőző dolog, (az van a papírján hogy nem az) és nem használ a kup, itassak vele rendes cukros kólát és sós ropit egyen. Nem viccelt, visszakérdeztem. Hallottatok már ilyet??

2012. aug. 24. 14:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Igen, bevált módszer. Aropi száraz, nem terheli meg a gyomrot, viszont sós, segít a szervezet sóháztartásának visszaállításában. A colát pedig szénsavmentesen add, a kóladiónak van ugyanis olyan hatása, amely hányingert, hányást csillapít, de gyömbérrel is próbálkozhatsz.
2012. aug. 24. 14:07
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

IGEN!!! Nálunk ez mulasztotta el a hányást. Coca-cola, csak azt szabad, mert abban van az a plusz adalék, ami hatásos a hányásra. Ki kell keverni a szénsavat belőle és mindig pár kortyot itatni vele. Hidd el hatásos.

Nekünk a doki mondta, mikor a kúp se hatott. Először csak néztem, de gondoltam egye fene kipróbálom. Azóta már ez a gyógyír nálunk hányásos időszakban:)

2012. aug. 24. 14:09
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Igen, hallottam már, és nem egy embernek bevált, pl. a terhes sógornőmnek is! Csak a kóla és ropi vagy sima keksz használt neki hányás ellen.

Az első amúgy tök jól leírta.

4/14 A kérdező kommentje:

Köszi! Azt mondjuk nem mondta hogy szénsavmentesen adjam, azért is volt furcsa. A ropi ok, inkább a kóla amit furcsának tartok.

Talán már nem lesz rá szükség, de jó tudni.

5/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Most alszik, de lehet adok neki ha nem hány akkor is kicsit. Örülni is fog, mert eddig apáéból ivott párszor egy kortyot, és ízlett neki.

2012. aug. 24. 14:11
 6/14 A kérdező kommentje:
Ha nem hány és így adok neki, attól nem lesz baja, ugye?
2012. aug. 24. 14:12
 7/14 anonim ***** válasza:
Mégis mi baja lehetne? Nekem 4 évesen már rendszeresen vettek kólát, és még élek. Azt most hagyjuk, hogy mennyire volt jó vagy nem jó, de itt vagyok.
2012. aug. 24. 14:15
 8/14 A kérdező kommentje:
:-)
2012. aug. 24. 14:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Bizony bizony!!!

Mikor nekem a hányásos kismamaidőszakom volt hideg kólán és gyömbéren éltem:)

2012. aug. 24. 14:21
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk is mindig ez a gyógyír a hányás-hasmenésre. Nem "szoktak rá" a gyerekek, gyógyszernek tekintik a kólát, nem is kérik egyébként, de ilyenkor nagyon jól jön.
2012. aug. 24. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!