Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rászóltok más gyerekére?

Disi kérdése:

Rászóltok más gyerekére?

Figyelt kérdés

Tegnap strandon voltunk a 13 hós kislányommal. Egy kisebb gyerekmedencében voltunk, amit 6 éves korig lehet használni. Belejött egy kisfiú és elkezdte oldalra dobálni magát. Egyik alkalommal ráugrott a kislányomra, a fejük nagyon összekoppant, a kisfiú is dörzsölgette a fejét, neki is fájt. Nagyon megijedtünk, a férjem rá is kiáltott a kisfiúra. Az ő anyukája egy másik medencénél beszélgetett, a kiáltásra figyelt fel, odajött és kiosztott minket, hogy mi csak ne szóljunk rá az ő gyerekére. A kisfiú a saját és más testi épségét is veszélyeztette, elég pici az a medence, ha rosszul ugrik betörik a feje, az anyja meg észre sem veszi, más gyerekről nem beszélve. Az anyuka azt is közölte velünk hogy miért nem figyeltünk mi a gyerekére hogy ne tudjon ráugorni (????), és hogy nem direkt csinálta. Aztán egy másik anyukától azt is megkaptuk (utólag kiderült hogy ismerik egymást), hogy az "ilyenek" gyereke is bekerül az oviban mint mi, célozva arra, hogy a férjem elég hangosan rászólt a kisfiúra. Amúgy a férjem ezért bocsánatot kért, a másik oldalról ugyanez nem történt meg...

Már kezdődik a konfrontáció más szülőkkel? Én nem akarok veszekedni senkivel, utálom az ilyen helyzeteket, arról nem beszélve, hogy elrontják a szórakozásunkat, utána csak ott marad az emberben a feszültség. de egy 13 hós baba még nem tudja megvédeni magát, és nem is hagyom hogy bántsák.

2012. aug. 22. 08:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz kérdés az biztos,de én is szóltam volna.Nem hangosan kiabálva ugyan,mert alapból sem vagyok kiabálós.Azt gondolom,hogy a férjed ösztönösen megijedt,ezért kiabált,a másik félnek ezt meg kellett volna értenie,főleg,hogy bocsánatot is kért édesapa ezért.Így a másik félnek is le kellett volna nyugodnia,el kellett volna mondania a gyerekének,hogy jobban vigyázzon és a beszélgetés helyett picit jobban kellett volna figyelnie rá.Semmiképp nem volt jogos a sértődése a másik félnek és megértem,hogy elrontotta a szórakozásotokat,mert nem így kellett volna lereagálni.
2012. aug. 22. 08:21
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
perzse hogy rászoltam volna és nekem lett volna igazam Ha sérülést balesetveszélyes helyzet van naná igy korrekt és másnak a fejét se orditanám le ha neki lene igaza
2012. aug. 22. 08:30
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Hát igen, a férjem megijedt és ösztönösen reagált így, bántotta szegényt nagyon. Belátta hogy nem helyes, biztos nem direkt csinálta a kisfiú, de egy nagyobbacska 4 év körüli gyerkőcre is oda kéne picit figyelni nem? Azt sem láttuk kivel jött, tehát esélyünk sem lett volna a szülőnek szólni első körben.
2012. aug. 22. 08:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Rászóltam volna a szülőre is. Én erősen konfliktus kerülő vagyok. Strandon még nem voltunk lányommal, de a játszótér is tele van idióta szülőkkel. Nem fogom más gyerekét nevelni, nem is akarom, de ha veszélyezteti a gyermekem testi épségét, és nem is tudom hol az anyja, vagy apja, akkor bizony rászólok. Szerintem ti mondhattátok volna, és ez fog iskolába menni....
2012. aug. 22. 09:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Én is rászólok más gyerekére ha úgy van.Én mondjuk az anyukát is kiosztottam volna a helyetekbe.Mi az hogy még neki áll feljebb,figyelni kéne a gyerekére nem mással traccsolni.Hogy lehet egy 4 éves gyereket útjára engedni?Szégyelje magát az ilyen hogy nem foglalkozik a gyerekével.Ne ő szóljon meg titeket a másik anyukával karöltve,mert pont az ilyenek gyerekeivel van a gond az óvodában is.Mert hozzá vannak szokva hogy nekik mindent lehet.
2012. aug. 22. 09:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem kellett volna bocsánatot kérni a férjednek.
2012. aug. 22. 09:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is rászóltam volna a gyerekre, rá is szoktam, ha pl játszótéren olyan a helyzet. De volt már, hogy az én 2 éves kisfiamra szóltak rá, ezt is természetesnek vettem, ha indokolt volt.
2012. aug. 22. 09:48
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattatok. Az én babóm még kicsi, járunk játszóra is, de ő még könnyebben kezelhető, és persze a nyomában is vagyok egyfolytában. Biztos nálunk is lesznek melegebb szituációk ha nagyobb lesz, de szerintem teljesen normális, hogy ha nem veszem észre hogy rosszat csinál, akkor rászólnak. Apa meg addig csak edződik picit, hogy higgadtabban kezelje az ilyen helyzeteket :)))
2012. aug. 22. 10:06
 9/16 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy a szóváltás után a másik anyuka oda tudott ülni a medence mellé egy padra és rá is tudott szólni a kisfiára... csak így unatkozott, mert egyedül maradt, mindenki ment a gyerkőce után.
2012. aug. 22. 10:11
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is rá szoktam szólni más gyerekére, ha úgy látom, hogy veszélyezteti az enyém testi épségét.

Az is előfordult már, hogy én a kisbbikre figyeltem, a 6 éves lányom meg olyat csinált, ami miatt más szülő rászólt, hogy azt nem szabad, de ezen egyáltalán nem akadtam fenn, inkább megköszöntem, hogy odafigyelt rá, míg én nem tudtam. A lányommal pedig megbeszéltük, hogy miért nem volt szabad azt csinálnia, amit épp tett.

2012. aug. 22. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!