Rászóltok más gyerekére?
Tegnap strandon voltunk a 13 hós kislányommal. Egy kisebb gyerekmedencében voltunk, amit 6 éves korig lehet használni. Belejött egy kisfiú és elkezdte oldalra dobálni magát. Egyik alkalommal ráugrott a kislányomra, a fejük nagyon összekoppant, a kisfiú is dörzsölgette a fejét, neki is fájt. Nagyon megijedtünk, a férjem rá is kiáltott a kisfiúra. Az ő anyukája egy másik medencénél beszélgetett, a kiáltásra figyelt fel, odajött és kiosztott minket, hogy mi csak ne szóljunk rá az ő gyerekére. A kisfiú a saját és más testi épségét is veszélyeztette, elég pici az a medence, ha rosszul ugrik betörik a feje, az anyja meg észre sem veszi, más gyerekről nem beszélve. Az anyuka azt is közölte velünk hogy miért nem figyeltünk mi a gyerekére hogy ne tudjon ráugorni (????), és hogy nem direkt csinálta. Aztán egy másik anyukától azt is megkaptuk (utólag kiderült hogy ismerik egymást), hogy az "ilyenek" gyereke is bekerül az oviban mint mi, célozva arra, hogy a férjem elég hangosan rászólt a kisfiúra. Amúgy a férjem ezért bocsánatot kért, a másik oldalról ugyanez nem történt meg...
Már kezdődik a konfrontáció más szülőkkel? Én nem akarok veszekedni senkivel, utálom az ilyen helyzeteket, arról nem beszélve, hogy elrontják a szórakozásunkat, utána csak ott marad az emberben a feszültség. de egy 13 hós baba még nem tudja megvédeni magát, és nem is hagyom hogy bántsák.
Én is rá szoktam szólni más gyerekére, ha úgy látom, hogy veszélyezteti az enyém testi épségét.
Az is előfordult már, hogy én a kisbbikre figyeltem, a 6 éves lányom meg olyat csinált, ami miatt más szülő rászólt, hogy azt nem szabad, de ezen egyáltalán nem akadtam fenn, inkább megköszöntem, hogy odafigyelt rá, míg én nem tudtam. A lányommal pedig megbeszéltük, hogy miért nem volt szabad azt csinálnia, amit épp tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!