Mit tettem a lányommal?
4-5 napja bilizik szépen, néha becsurran,de ügyesen visszatartja míg ráül a bilire. Alváshoz és ha elmegyünk itthonról kap még pelenkát.
Eddig csak a pisi sikerült a bigyóba,de tegnap a kaka is, és szegénykém úgy meglepődött hogy mi az. Azóta viszont ha rá is ül a bilire nem pisil bele, ráül és csak azt hajtogatja hogy nem,nem.....
Reggel pisilt 9körül a pelusba ahogy boltba voltunk,most fektettem le,és nem kellett neki.
Eddig vissza bírná tartani vagy valóban nem kell neki?
Elrontottam valamit???
20 hónapos
Volt már korábban is hogy bilibe kakilt,és akkor is meglepődött,hogy mi az, és utána nem ült rá egy darabig:(
Egyem a szíved, te nem rontottál el semmit. Olvastam, hogy van olyan gyerek, aki megijed attól, ha bilibe kakil, mert nehezebben engedi el, mint a pisit. Próbáld rá ültetni a bilire, és mesélni neki közben, hogy ellazuljon. Aztán, ha megint kaki lesz, odaadhatnátok a szegény kis klotyó manónak, aki már úgy várja. Lehet neki integetni, lehúzhatná ő a wc-t utána. Az én fiam két éves 1,5 hónapja szobatiszta, de még mindig nagyon érdekli mit csinálok a bili tartalmával, mindig ott téblábol, mikor kiöntöm.
Ilyen melegben nem csoda, hogy ritkábban kell pisilnie, mert a folyadék nagy részét kiizzadja. Sok sikert, kérlek írd majd meg, hogy haladtok.
Bnőm fia volt igy..nem erőltette ő sem viszont egy elég hülye modszerrel sikerült urrá lenni a kakitol való"félelmén"..
Valahányszor sikerültbele kakilnielkezdett ujjongani hogy huhúúúmilyen szép nagyot kakiltál:) látod mostmár biztos hogy nem fog fájni a pocid és nevetett meg ujjongott..
Hát a gyerek most 4 éves és még mindig ugy szálle a wc-ről kakilás után hogy ujjongva kiabál hogy milyen szépet kakilt..:)
Számomra vicces mikor látom a kis békát futkározni örömében hogy kakilt de azért Én nem javasolnám ezt a modszert:)
Szia!
Semmit nem rontottál el, a Lányoddal!
Szépen csináld tovább úgy ahogy eddig, ha gondolod, add vissza rá még nappalra a pelust, de kérdezgesd őt sűrűn, hogy kell-e pisilni, s ha sikerül a bilibe, akkor dicsérd meg! Ha így újra fog tudni a bilibe pisilni, akkor megint fokozatosan hagyd el nappalra a pelust!
Előfordulnak a szobatisztaságban néha visszaesések!
Ti még úgy is olyan fiatalkák vagytok, ha jól olvastam 22 hónapos a Kislányod, nincs azzal semmi gond, ha nem ezen a nyáron lesz szobatiszta, hacsak nem szeretnéd minicsoportos óvodába íratni?!
Ne erőltesd, mert akkor csak azért se fog a bilibe pisilni!
Üdv két gyermekes Anyuka.
Nálunk spontán jött, mivel a kisfiam állandóan jött utánam két évesen, még a wc-re is, simán ki tudja nyitni az ajtót, kallantyú nincs. Ha nagy dolgom volt akkor is ott volt, és kíváncsiskodott hogy anya mit csinál, és kukucskált. Megnézte a termést, így ismerkedtek össze :):):)
Szerintem vidd magaddal ha neked is kell, és mutasd meg neki hogy nem kell ettől félni, te is csinálsz ilyet, és ő is lehet olyan bátor és ügyes mint te. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!