Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg hülyeség ez miatt nem...

Tényleg hülyeség ez miatt nem bevállalni még egy babát?

Figyelt kérdés

Van 2 gyermekünk. Kisfiunk lassan 4 éves lesz, a kislányunk 1 múlt. Szeretnénk még egy babát. Anyagilag nem igazán lenne gond, de ami visszatart az a kisfiam. Ő egy igazi kisördög. Hisztis, nem eszik, nem alszik, bántja a kicsit, ... bármit csinálok, nem változik. A kicsivel nincs semmi gond. Azt mondtam a férjemnek, hogy én nem akarok még egy ilyen rossz, szófogadatlan gyereket, mert abba tuti beleőrülök. Szerinte vállaljuk be, aztán majd csak lesz valahogy. Ő könnyen beszél, nagyon keveset van itthon, rengeteget dolgozik bel- és külföldön is.

Szerintetek?

2012. jún. 22. 14:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a korod engedi, várj még a döntéssel, hátha megnyugszik a kisfiú. Ha már most túlterheltnek érzed magad, egyelőre ne vágj bele.
2012. jún. 22. 14:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát nem igazán várhatok. :( Ebben a hónapban töltöttem a 35-öt.
2012. jún. 22. 14:27
 3/11 Jubilee ***** válasza:
100%
Amíg egy percig is kételyeid vannak, addig szerintem nem jó ötlet bevállalni a 3. babát. Bár nem tudhatod milyen természete lenne a legkisebbnek! :) (Nekem is kettő gyerkőcöm van, mi is gondolkodunk a harmadik babán.)
2012. jún. 22. 14:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Van 2 egészséges gyermeked és emellett nem túl sok segitséged a férjedtőll..Lehet a kislány is megváltozna a tesvér féltékenység miatt..Nem le beszélni akarlak de én nem vállalnám be..
2012. jún. 22. 14:31
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az őszinte véleményeket!

Szívem szerint vállalnám, eszem szerint nem.

"Most légy okos Domonkos!"

2012. jún. 22. 14:33
 6/11 Jubilee ***** válasza:
Néha a szívünkre kell hallgatni! :)
2012. jún. 22. 14:37
 7/11 A kérdező kommentje:
:) Igen, néha a szívünkre kell hallgatni! De ez vajon most jött el nálam?
2012. jún. 22. 14:40
 8/11 Jubilee ***** válasza:
Szeretnéd még egyszer átélni a várandósságot? Képesnek érzed magad arra, hogy a férjed segítsége nélkül nevelgess 3 apróságot? Meg tudod nekik adni azt a szeretetet, törődést, amire szükségük van? Ha igen, akkor vállald be a harmadikat. Hezitálni mindig lehet, mindig vannak/lesznek okok, amik miatt az ember még is fél egy kicsit. Azonban, ha vágysz arra a 3. kicsire, akkor ne engedd, hogy a félelmeid visszatartsanak! :)
2012. jún. 22. 14:43
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Most éppen azt gondolom, hogy nem bírnék 3 gyerekkel. (a fiam megint nem hajlandó aludni) De 1 óra múlva már másképp fogom gondolni.

2012. jún. 22. 14:46
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez! :))

Én is nagyon szeretnék 3 gyerkőcöt.

Nekem a lányom 4 éves, fiam 1,5. A lány az ördög, nem eszik, nem alszik, és nagyon rossz (egyébként születése óta), ahogy Nálatok, a kicsi egy angyal.

Én az eszemre hallgatok, illetve még annyi előnyöm van, hogy még csak 29 leszek, várhatok pár évet, de most tuti nem vállalnám be.

Nekem sincs segítségem, apa reggeltől estig melóban, nagyszülők távol, magamra vagyok utalva. Én így is besokallok néha, nehéz a kettővel is, szerintem nem bírnám hárommal. Bár ki tudja a lányom után is azt mondtam, hogy tuti nem fogok bírni 2 gyerekkel, ismerve az ő tulajdonságait, de azért tök jól elvagyunk.

2012. jún. 22. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!