Szellemek lehetnek a házban?
3 éves kisfiam mostanában igen furcsa dolgokat lát. A múltkor apa, én és ő banánt ettünk úgy, hogy négy banán fel volt vágva és kézzel ettük a darabokat. Az egyik pillanatban felnéz a háta mögé és megkérdezi, hogy a néni kér-e banánt. Mi néztünk egyet a férjemmel, de annyiban hagytuk.
Máskor pedig azt vesszük észre, hogy mikor játszik magában beszél és mikor megkérdeztük, kivel beszél, azt mondja, hogy Pistivel az új barátjával, de ő nem játszik, csak nézi ahogy ő játszik és beszél vele.
Volt egy olyan is, hogy anyósoméknál voltunk és ott is látott "szellemeket". Vagy amikor rajzol, akkor is lerajzolja a családhoz pár ismeretlen alakot.
Olvastam, hogy ilyen kicsi gyerekeknél még nyitva van a 3. szem, sokkal jobban észlelik a körülöttük lévő világot. Tapasztalt már ilyet valaki?
Nálunk is volt/van ilyen. A kislányom látott szellemet tavaly ősszel a halottak napján a temetőben, de már anyuméknál is látott olyan dolgokat, amiket mi nem.
Szerintem is a kicsik jobban észlelik a világot és az én kislámyom is furcsa dolgokat rajzol. Én csak bátorítottam erre, hadd rajzoljon és mondtam neki, ha lát valami furcsát, akkor szóljon. Volt olyan is, hogy előre mondta, hogy mindjárt leesik egy dió a fáról, mikor jártunk az erdőben és pár pillanat múlva le is esett. Hiszem azt, hogy vannak ilyen dolgok, szüleim szerint én is ilyen voltam kicsi koromban, de az oviban ezt kinőttem.
Ezt megakadályozandó már beszéltem is a bölcsis és az ovis nénikkel, hogy hagyják, hadd rajzoljon a lányom azt amit akar, ne mondják neki, hogy az nem helyes.
22F
Szia!
Én teljesen hiszek ebben, hogy a gyerekek látják az aurát, és a szellemeket is!
Két gyerek is van a családunkban, akik szintén produkáltak ilyeneket.
Az egyik a nővérem kisfia, pici baba volt, talán pár hetes lehetett.
Az öreg dédnagymama ment hozzájuk mindig látogatóba, soha nem sírt a kifiú, csak ha meglátta a nénit. Meglátta sírt, elfordultak a kisbabával, aki fogta, nem sírt, megint meglátta, megint sírt, és így tovább.
Senki másnál nem csinálta ezt. A néni 2 hét múlva meghalt. Azt mondják, a gyerekek látják az aurát, és aki beteg, vagy meg fog halni, annak csúnya az aurája, nem olyan fényes, és ettől megijednek.
A másik történet, unokatesómnak a kisfia 2 év körüli lehetett, már beszélt. Abban a házban laktak, ahol régen az unokatesóm nagyszülei. Minden este vacsoránál elmondta a kisfiú, hogy ott ül a bácsi a fotelban, és ránk mosolyog, leírta, hogy néz ki, és hogy aranyos, kedves.
Valószínű, hogy a nagypapát látta. Nagyon érdekes dolgok ezek :))
Megnyugodtan, nem csak nálunk van ilyen :)
4-es: És mi van, ha a képzeletbeli barát valójában egy "szellem" a kisgyerekek számára. Nem biztos, hogy ők találják ki, valószínű, hogy valóban látják ezen kis barátjukat.
4 es vagyok
én nem írtam hogy kitalálta..
csak erre tippeltem :)
15 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!