Ovis kérdés. Vélemények?
Kislányom oviba jár kiscsoportos vagyes csoportban. a héten egyik nap azzal fogadott a délutános ovónő hogy a lányom az ollóval amit Ők odaadtak neki mert annyira kérte, a csoportban lévő cirkuszi sátornak a kis füleit bevágta.
Közölte a másik ovónő hogy a sátrat ki kell fizessem. Én viszont nem érzem ugy hogy ki kéne fizetnem az árát ami elég huzós mert 6000 forint, tulajdonképpen használható csak a rajta lógó fülek sérültek meg, ami egyébként nem befolyásolja a játékban a gyerekeket hiszem nem egy másik bejáratot vágott rá a gyerek.. Ugy gondolom hogy van itthon varrógépem elkérem a sátrat és megvarrom.
Egyrész nem fogok fizetni külön mert havonta 2000 forint csoportpénzt fizetek, kettő egyedül nevelek 2 gyereket és nincs most 6000 forintom sátorra három ugy gondolom hogy a dadus és az ovónő észrevehette volna hogy mit csinál a gyerek.
És kérdezem ha most másvalaki letöri a dömper végét azt is meg kell venni, vagy nálatok ez hogy megy.
Semmi szín alatt NEM fizetném ki! Eleve mi az, hogy csak úgy odaadja az ollót. Az enyémek is kiscsoportosok, de ha olló van a kezükben, csak az asztalnál lehetnek FELNŐTT FELÜGYELETTEL!
Egyértelműen az óvónők a felelősek.
Nálunk is törnek össze játékok, de nem fizettetik ki a szülővel. Ez benne van a pakliban.
hát totál egyetértek a válaszadókkal,mi az hogy fizesd ki? még egy boltban sem szabad kifizettetni ha vki eltör vmit,csak szeretnek próbálkozni,az az ő felelősségük!amúgy a havi 2000ft-ot is sokallom,nálunk 200 ft!!
félévente 1500 az eszközpénz! vegyenek még egyet,ennyiből tán csak telik!
Köszönöm nektek is a válaszokat!
Az ikeás cirkuszi sátorról van szó, linkelet egy képet:
ennek a sátornak a fent lévő füleiből vágott be ha jól láttam 3 vagy négy darabot.
Szóval én elképedtem mikor mondták fizessek (illetve hallottam mert apukám hozta haza a gyereket aznap az oviból).
Majd hétfőn bemegyek és beszélek az ovónővel hogy nem fizetem ki. Tuti nem fog tetszeni neki...de nem érdekel
El vagyok képedve! Ezt a pofátlanságot! A pedagógus ollót mer adni egy 3 éves kezébe? Ráadásul kellő felügyelet nélkül?? Arról nem is beszélve, hogy amíg a pedag vigyáz rá, az ő felelőssége, mit tesz a gyermek! És ennek tetejébe még pénz merészel kérni a gyerek szülőjétől...
1) Legyen már tartásod annyi, kedves kérdező, hogy ki nem fizeted, de már csak azért se legyél EBBEN AZ ESETBEN segítőkész; ergo: még csak NE is vardd meg! Ha megvarrod, vissza fognak élni a jóságoddal (már ha nem arról van szó, hogy máris folyamatosan visszaélnek jóhiszeműségeddel).
2) A helyedben beszélnék az óvodavezetővel, nem csak, mert ki akarták fizettetni veled alaptalanul, hanem azért is, mert veszélyeztette a gyermeked és a többi gyermek épségét az óvónő avval, hogy ollót mert adni a kezébe, ráadásul kellő felügyelet nélkül! Olló csakis 5 éves kortól kerülhet gyerek kezébe, akkor is csak szigorú, folyamatos felnőtt felügyelettel! Ugyan ez vonatkozik a késhasználatra is, pl. étkezések alkalmával.
Egy óvóbácsi
Bocsi, egy kis off, a teljesség kedvéért:
egyébként -nem bántásképp mondom, de - önellentmondó az a megfogalmazás, hogy vegyes kiscsoport, hiszen a vegyes elnevezés arra utal, hogy vegyes ÉLETKORÚ, tehát nem lehet az se kis-,se közepes-, se nagycsopi. Feltételezem, hogy 3 év körüli kiscsoportosról van szó, ha jól sejtem.
Előző vagyok, pontosítok: hegy nélküli, életlen ollót és kést szabad 4 éves kortól gyermek kezébe adni, de ekkor is csak szigorú és folyamatos felnőtt felügyelettel.
Azonban 4 éves kor előtt még ezt sem!
Az ő hiábjukból nem figyelésükből adódott a hiba, vállalják is magukra. Nehogymár a gyereket hibáztassák, bár azt a legkönyebb. Valahogy szépen add elő ezt nekik.
Szó sem lehet róla, hogy fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!