Miért ilyen eleven a kétéves fiam?
Szia,
Nálunk is ilyen egy napunk, másfél éves fiammal. Szegény kutyánk ha meglátja a piros nyuszimotort (ő azzal kergeti :)), már menekül be a fürdőszobába.
A WC-be ő nem mos kezet, hanem tárgyakat dobál bele. Teli guriga, a kulcsom, ilyesmik :)
Én sem tudok sok mindent tenni, max lekötni valamivel. Van pár játéka, amikkel időnként hosszabban molyol, pl. babakonyha, építőkocka. De ha olyan napja van, akkor egyik sem jó neki 3 percnél tovább. Majd kinövik, talán ahogy nagyobbak lesznek jobban eljátszanak majd egyedül.
szerintem nincs semmi baj a fiaddal, ez nem rosszalkodás hanem figyelemfelhívás ami az ő korában normális.
persze tudom, hogy idegtépő, de inkább neked kéne változtatnod.
pl. a főzés. 2 évesen már segíthet a konyhában :) válogassa a zöldséget, gyúrja a tésztát, csipegessen, kapjon ő is kis tálban mindenféle zöldséget, kanalat, kevergesse, stb.
pakolj el minden játékot, hogy ne terelje el a figyelmét. így könnyebb hosszabb ideig koncentrálnia. játékot te kezdeményezd, de ő válasszon.
szedj magne b6-ot, az is segít :)
felmászni magas dolgokra meg következetesen legyen tilos. akkor is ha te ott vagy, mert összezavarhatja, hogy néha lehet, néha nem.
a wc-t meg valahogy be kéne zárni, hogy ne tudjon bemenni :/
Biztos hogy a 2 ev 1 honapos fiadrol irtad ezeket? Nem az en szinten 2 ev 1 honapos lanyomrol? :-))) Detto ugyanez. Vele meg fozni se lehet, mert a multkor epp mosogattam o meg joghurtot evett uzsonnara, de mire eszbekaptam a joghurttal mosott fel, meg kente mindenfele. Max kettot kavarna velem, jobban erdekli, hogy hova kenheti szet. Ma reggel porszivozni szerettem volna es szepen megkertem, hogy szedje ossze a kockait az utbol. Osszeszedte, de csak azert, hogy a szemet kellos kozepere boritsa, eppen oda, ahol porszivozom. Meg jon ki vigyorogva a szobabol, hogy: "ejteptem", na mit, a mesekonyvet szaggatta darabokra. Ma nalunk is masfel ora volt a delutani altatas, mert mindent csinalt volna, csak aludni nem. Pont ma gondoltam arra, hogy veszek magneB6-ot, mert neha en is ugy kiborulok, hogy bogok. Ma aszem en vagyok a hisztis, nem o:-))) Gondolom mindezt figyelemfelkeltesbol csinalja, de ha leulok pl kockazni vele, a vege az, hogy donti le az epitett dolgokat es dobalja mindenfele a kockat. Ha meg puzzle-zni ulok le vele, annak is az a vege, hogy szetszedi, amit csinalok es dobalja szet.
Bocs, ha nem tudtam segiteni, de lasd, nem vagy egyedul. Kitartas! Biztos lesznek ennel meg kacifantosabb dolgok is!
Azta !
2 éves és 1 hónapos fiam detto ugyanolyan mint a ti gyerekeitek.:)
És ugyanazt mondja ,mint a kérdezőjé,ha felemelem a hangom: anya ne beszélj ! :DD
Akkor úgy látszik,hogy a fene nagy elevenség meg toporzékolás életkori sajátosság a kis ördögöknél.
A fiam naponta 100x elmondja,h ő jó lesz,ő jó gyerek,közben üvölt, csapkod,össze-vissza futkározik, mindent kipakol,átrendez,egyszerúen nem lehet hatni rá.
Kikészültem már,mert alapból értelmes,okos, csendes gyerek.Valahogy kibírjuk csajok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!