Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen szinten beszél 2,5-3...

Milyen szinten beszél 2,5-3 éves kisfiad? Mennyire beszél tisztán?

Figyelt kérdés
Kisfiam februárba lesz 3 éves. Kb. 26-27 hónaposan eredt meg a nyelve (addig csak szavakat használt, max. tőmondatokban beszélt). Azóta be nem áll a szája, egyfolytában mondja. De elég érdekesen mondja még a szavak nagy részét. De érthető mások számár is.
2011. dec. 23. 18:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
Kisfiam 27 hónapos, nagyon szépen, hosszú, összetett mondatokban beszél, verseket mond, mondókázik, és kezd angolul is beszélni (bölcsiben tanítja őket a gondozó nénijük). Az r és az l betűt nem tudja kimondani, j-t mond helyettük. De alapvetően mindenki megérti, idegenek is. Viszont rá mindenki azt mondja, hogy korához képest, és fiú létére sokkal előrébb tart, mint kellene.
2011. dec. 23. 18:24
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
2 éves és három hónapos a fiam.másfél éves korában kezdett két szavas mondatokat mondani.már elég régóta folyékonyan,tisztán,mások számára is érthetően körmondatokban és választékosan beszél.az r betűt nem tudja,helyette j-t mond,de tisztán érthető,amit mond.Nem tudnám megmondani hány mondókát tud,nagyon sokat,több tucatot.
2011. dec. 23. 19:37
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Na megint erre jártak az irigyek lepontozni... gratulálok, és boldog karácsonyt nektek drágáim!
2011. dec. 23. 20:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
34 hónapos lányom beszéde 2 évesen kezdőtött, a mai napig nehezen érthető (idegeneknek), óvónők is panaszkodtak eleinte. Látta minden szóba jöhető szakember (orvos, védőnő, fülész, audiológus, logopédus), azt mondták, minden rendben. Anyukám még abszolt nem beszélt ennyi idősen, és mondhatom, hogy ehhez képest egy kimondott nyelvtehetség lett belőle és az összes ismerősünk őt keresi, ha helyesírási kérdése van. Szóval a dolog jelentősége mondhatni a nulla és a zéró között van hosszú távon.
2011. dec. 23. 21:41
 5/14 anonim ***** válasza:
63%
Ja most látom az előttem szóló büszke anyukákat, hozzáteszem, a kislányom is mesél, "olvas", énekel, mondókázik korlátlan mennyiségben
2011. dec. 23. 21:42
 6/14 anonim ***** válasza:
29%

ezt nem hiszem el,hogy tele van a világ irígy,frusztrált kedves anyukákkal.én a második válaszoló vagyok,és nem dicsekvésből írtam,amit írtam, a színtiszta igazságot írtam le.azt azért hozzátenném,hogy a fiam nagyon későn kezdett mozogni,gyógypedagógus foglalkozott vele,hogy egyáltalán fel tudjon ülni egy évesen.mivel mozgásban nagyon le volt maradva,ezért szellemileg fejlődött hamarabb.amúgy senki nem írta,hogy olvas a gyerekek,mivel az képtelenség.Mondjuk képről felismeri az összes mondókát,amit ismer.Egy kicsit nézz magadba kedves irígykedő,nézz utána neten,hogy sok gyerek így fejlődik,ahogy az én és az első válaszoló gyereke.amiért a tiéd még nem tudja,a másé tudhatja.foglalkozz vele sokat,és akkor fog majd fejlődni,ahogy én is tettem

Boldog Karácsonyt a sok irígy anyukának is.

2011. dec. 24. 08:46
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam novemberben volt 3,választékosan,érthetően,egész nap beszél,de sokszor még hibásan.Pár betűt még nem tud kimondani,ettől függetlenül értjük

2011. dec. 24. 09:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi lányok. Ne vesszetek össze. Minden gyermek másképp fejlődik. Én is ismerek olyan gyerkőcöt aki 2 éves és gyönyörűen beszél.
2011. dec. 25. 10:39
 9/14 anonim ***** válasza:
35%
nem vesztem össze.csak nem értem,hogy miért ne lehetne más gyereke ügyesebb.az én fiamnál is vannak ügyesebbek,akik már tíz hónaposan jártak.az én fiam akkor még csak kúszott,ülni sem tudom.mégsem voltam rosszindulatú
2011. dec. 26. 11:31
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
most miért baj az, hogy büszkének neveztelek?!?!?! jesszus!!
2011. dec. 28. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!