Kisfiam hatalmasat esett. Vigyem dokihoz szerintetek?
16 hós kisfiam elesett, csak úgy simán a kövön. Már estek nagyokat a gyerekeim, soha nem vittem őket dokihoz emiatt, de ez most nagyon durva volt, kívülről semmi nem látszott, de mikor felvettem, kifeszítette magát és nagyon-nagyon sokáig nem vett levegőt, aztán meg begörnyedt előre, még az ujjai is görcsben voltak, szeme 2mm-re nyitva volt, de nem reagált semmire, talán fél percig is így volt, vagy tovább. Volt már hogy nem vettek egy darabig levegőt mikor elestek, de ennyi ideig még soha, és nem volt ilyen görcsszerűség sem.
Egy darabig sírt, aztán nyöszizett és elaludt. Aludt egy jó órát, most nem látszik rajta semmi gond, megy , nevet, mindent ahogy máskor is.
Nem tudom megnézessem e a kis fejét, vagy már biztosan nem lesz gond? Kicsit öklendezett az esés után, de nem hányt, nem szédeleg most hogy már fölkelt.
Nagyon-nagyon megijedtem. (konkrétan elbőgtem magam, pedig nem vagyok sírós)
Én elvinném az orvoshoz, vagy minimum felhívnám, hogy vigyem-e be.
Nem ártana megröntgenezni, és lehet enyhe agyrázkódása is.
Beütötte a fejét???Én tuti orvoshoz vinném egy ilyen után...pedig nem vagyok orvoshoz rohangálós,paramami...
18 hónapos a lányom,hatalmasakat szokott esni,de amit leírsz elég rémisztő,inkább lássa orvos,minthogy baj legyen!!!
Én estem el így. Gyűrűről pottyantam. Lilult a fejem, nem kaptam levegőt, a mellkasomat ütöttem meg a rekeszizmom valami miatt (görcs?) nem működött. Hiába próbáltam lélegezni. Nagyon durva volt. Kb egy percig tartott, aztán minden helyreállt.
A kérdésre válaszolva: ügyeletet felhívva mindig azt mondták amikor megkérdeztük bevigyük-e kislányunkat, hogy ha felmerül a kérdés akkor a válasz: igen. Vidd orvoshoz. Esés után nem nagyon szabad engedni aludni egy ideig egyébként.
Ez az a helyzet, hogy IGEN!, vidd orvoshoz még ma.
Ne aggódj, de jobb, ha megnézik.
Akkor kell orvoshoz fordulni esések után, ha aluszékony, elvesztette az eszméletét vagy hány. Nálatok részben mindhárom fennál.
Ne aggódj, de menjetek.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!