Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem adnék neki reggeli...

Ha nem adnék neki reggeli tejet, vajon reggelizne?

Figyelt kérdés

2,5 éves múlt 2 hónappal. Ha megissza a reggeli tejét, képes egész délelőtt semmit se enni, de szó szerint semmit!!! Ebédre jól kiéhezik legalább, mert nassit nem kap! Ugyanis, ha adok neki valami rágcsát délelőtt (gyümölcsöt azért kap, ha elfogadja!) akkor meg az ebéd nem kell neki.

Bele lehet ebbe fáradni :(( Egy éves kora óta ez van, addig nagyon jó evő volt.

Amúgy nem sovány, 2,5 éves múlt, 15 kiló és 101 cm kislány.

2011. aug. 2. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha ehes lenne, enne. Probalkozhatsz esetleg fel adag reggeli tejjel, akkor enne 10orait is, de ebedre is kevesebbet enne. Vagy esetleg a regeli tej helyett adhatsz neki normal reggelit, de attol meg mindig kimaradna a 10orai.
2011. aug. 2. 09:57
 2/9 A kérdező kommentje:

A tízórai nem zavar(na), az kimarad szinte másfél éves kora óta, fenti okokból. Ha eszik (de nem is eszi meg!) tízórait, akkor ebéd nem kell egy falat se neki.

Lehet, h fél adag (1 dl) tejet fog kapni, hátha akkor eszik valamit. Én már azzal is elégedett lennék, ha kb. 2-3 falat ötforintos nagyságű szendvics-katonát bekapna... de még azt sem :(

2011. aug. 2. 09:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja, és köszi a válaszodat, megpróbálom holnaptól a fél adag tejet :)
2011. aug. 2. 10:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Figyelj csak.

Ne tudd meg mit össze kínlódtam a lányommal, mire rájöttem mi okozza a bajt.

Az volt a helyzet ugyanis,hogy alig akart enni.

Észrevettem,hogy a tejtől és a joghurttól nincsen étvágya. Aztán már nem adtam neki a reggeli kakaót és napközben nem evett joghurtot,és érdekes módon feljavult az étvágya. Jó ízűen eszik mindenből amit mi is eszünk. A reggeli kakózásról teljesen leszoktunk, akkor iszik tejet vagy kakót ha a bölcsödében kap (heti 2 napot jár csak), és joghurtot is ritkán adok neki. Sajtot, túrót egyéb tejterméket eszik akkro amikor mi is.

Azóta minden rendben.

2011. aug. 2. 10:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyos vagy, h leírtad! :)

Mostmár tutira nem fogok neki reggel tejet adni (ő a kakaót sosem itta meg..), teát fog kapni ébredés után, mert ez már a rémálom kategória, amit csinál..

Most októberben kezdi a bölcsit, 35 hónaposan :) Köszi szépen!!!

2011. aug. 2. 14:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

El tudom képzelni, hogy tökéletesen elég neki egy pohár tej ebédig, főleg, ha korán ebédel. Nincs ezzel szerintem gond.

15 kilós gyereknél főleg nem aggódnék. Az én fiam csak 12 kg (pedig a kakaó után még eszeget ezt-azt, de tény, hogy nem sokat).

2011. aug. 2. 14:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem aggódom a súlya miatt :)) Hanem inkább azt szeretném, hogy "átálljon" normálisabb étkezésre, mint egész délelőtt egy pohár tej. Köszi szépen Neked is!
2011. aug. 2. 15:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kislányom is ugyanez(2éves lesz 3hét múlva)reggel megissza a tejadagját,és 12-ig szinte semmit nem eszik.Próbáltam,hogy elhagyjuk reggel,de nem bírom egyenlőre,mert ahogy felébred az az első,hogy mondja, "hamma"(az nála a tej).Sőt nála az is van,hogy az ebédet sem akarja enni,de még csak megkóstolni sem.sajnos nálunk is rémálom az evés...nem értem hogy nem éhes.Remélem hamarosan változni fog.Neked is sok türelmet kívánok!
2011. aug. 2. 22:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!! :)) Ma nem kapott, csak 1 dl tejet. Ugyanúgy nem evett egy falatot sem délelőtt, az ebédet viszont nagyon jó étvággyal megette, és még desszertet is evett.. Hááát... Majdcsak kialakul valami :)) Köszi szépen!! Nektek is minden jót!
2011. aug. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!