Korai biliztetésnek lehet köze a visszaeséshez?
Szia!
Nálunk ez érdekesen ment, mert mi nem használtunk bilit, mert nem nagyon volt kényelmes a törpinek, viszont 3 nap alatt eljutottunk a vödörbe pisiléshez. Az én gyerkőcöm is két és fél éves és most jutottunk el odáig hogy lassan 3 hónapja rendesen mindenért szól és a wc-t használjuk. Viszont olyan vissza esésünk nekünk is volt hogy bekakilt a naciba. Ez szerintem lelki eredetű dolog volt, mert sokkal kisebb volt mikor szabályosan letépte a pelenkát ha belerakta a barna macit, és jött hogy Anya fúúúúj blöee:D és mi is furcsállottuk hogy ezek után a bugyiba mért pakol bele és lapít. És kiderült hogy egy idő után félt ráülni a wc-re. Akkor az egész család mutogatta neki hogy mit hogy kell ott csinálni és két hét múlva simán ment a dolog:)
A 2 év teljesen életszerű,ennyi idősen mind a 4 gyerekem szobatiszta volt már.
Viszont tényleg sokszor előfordul,h az a gyerek akire 1 évesen büszke az anyukája,mert száraz a pelus,és bilibe pisil/kakil,az hirtelen megmakacsolja magát,és az igazi szobatisztasága jóval kitolódik.Én is ismerek párat.
Mind a két lányom szobatiszta volt 2 évesen simán. Másfél éves koruk után alakult ki, maguktól szóltak, és ültek a bilire. Onnantól nem tűrték magukon a pelust, és nem is pisiltek-kakiltak bele, tartották inkább. Sose volt visszaesés, pedig a nagyobbiknál pont akkor született a tesó, de attól se.
Én inkább sok olyat hallottam, hogy sajnos 3 évesen se lett szobatiszta a gyerek, és emiatt nem vették fel az oviba. Két barátnőm is járt így, és még jópár anyuka a környéken. Azt gondolták bőven elég lesz ez a nyár rá, így 2,5 éves koruk után, de szerintem mind a szülő, mind a gyerek annyira stresszes az ovikezdés miatt, hogy valószínűleg emiatt se megy. Sajnálom őket nagyon, mert az itteni ovik ezzel kapcsolatban visszautasítóak teljesen, ha nem szobatiszta a gyerek stabilan, akkor nem veszik fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!