Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Korai biliztetésnek lehet...

Korai biliztetésnek lehet köze a visszaeséshez?

Figyelt kérdés
Egyre többször olvasok olyan kérdéseket itt, hogy már x idő óta bilibe csinálja a dolgokat a gyerkőc, ám bizonyos idő után visszaesik valamelyest, és ismét előkerül a pelus. Az én lányom 2,5 éves elmúlt, néha belepisil a bilibe, de még nem érett, mert mikor már belement a pelusba a motyó, akkor szól, hogy mi történt. Erőltetni nem fogom, hamarosan szerintem úgyis bilis lesz, talán így nem is fog visszaesni.
2011. júl. 24. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk ez érdekesen ment, mert mi nem használtunk bilit, mert nem nagyon volt kényelmes a törpinek, viszont 3 nap alatt eljutottunk a vödörbe pisiléshez. Az én gyerkőcöm is két és fél éves és most jutottunk el odáig hogy lassan 3 hónapja rendesen mindenért szól és a wc-t használjuk. Viszont olyan vissza esésünk nekünk is volt hogy bekakilt a naciba. Ez szerintem lelki eredetű dolog volt, mert sokkal kisebb volt mikor szabályosan letépte a pelenkát ha belerakta a barna macit, és jött hogy Anya fúúúúj blöee:D és mi is furcsállottuk hogy ezek után a bugyiba mért pakol bele és lapít. És kiderült hogy egy idő után félt ráülni a wc-re. Akkor az egész család mutogatta neki hogy mit hogy kell ott csinálni és két hét múlva simán ment a dolog:)

2011. júl. 24. 22:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Sokan már 1,5-2év körül büszkélkednek, hogy az ő gyermekük már bilizik, de számomra ez hihetetlen, hogy szellemileg is érett lenne..
2011. júl. 24. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A 2 év teljesen életszerű,ennyi idősen mind a 4 gyerekem szobatiszta volt már.

Viszont tényleg sokszor előfordul,h az a gyerek akire 1 évesen büszke az anyukája,mert száraz a pelus,és bilibe pisil/kakil,az hirtelen megmakacsolja magát,és az igazi szobatisztasága jóval kitolódik.Én is ismerek párat.

2011. júl. 24. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Mind a két lányom szobatiszta volt 2 évesen simán. Másfél éves koruk után alakult ki, maguktól szóltak, és ültek a bilire. Onnantól nem tűrték magukon a pelust, és nem is pisiltek-kakiltak bele, tartották inkább. Sose volt visszaesés, pedig a nagyobbiknál pont akkor született a tesó, de attól se.

Én inkább sok olyat hallottam, hogy sajnos 3 évesen se lett szobatiszta a gyerek, és emiatt nem vették fel az oviba. Két barátnőm is járt így, és még jópár anyuka a környéken. Azt gondolták bőven elég lesz ez a nyár rá, így 2,5 éves koruk után, de szerintem mind a szülő, mind a gyerek annyira stresszes az ovikezdés miatt, hogy valószínűleg emiatt se megy. Sajnálom őket nagyon, mert az itteni ovik ezzel kapcsolatban visszautasítóak teljesen, ha nem szobatiszta a gyerek stabilan, akkor nem veszik fel.

2011. júl. 25. 12:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Minden ovi ilyen, ha nem szobatiszta 3 éves korára, akkor nem mehet. Mondjuk a lányom csak jövőre megy oviba, de nem tudom, én nem aggódom túl ezt a dolgot.
2011. júl. 25. 13:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!