Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » S. O. S! Nem kakil a gyerkőc,...

S. O. S! Nem kakil a gyerkőc, tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
2 éves lánykám napok óta nem kakilt. Sajnos elég kemény a kakija. Inger van, de nem hajlandó nyomni, mert fáj neki. Mit adjak neki, hogy meghajtsa? A kemény kaki oka, hogy nagyon keveset iszik, ebben a hőségben meg még többet kéne, de nem tudom belediktálni több folyadékot.
2011. jún. 5. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is hasonló a helyzet csak mi 3 évesek vagyunk. Elkeserítő a helyzet mert nagyon fáj neki , öszibaracklét javasoltak rostosat, illetve lehet a patikában kisgyermekeknek való szirupot kapni. Holnap megyek vele orvoshoz mert annyira fáj neki h azt mondja szúr, csíp és vissza tartja.

Nem tudom de szerintem ha nincs kaki akkor inkább az étvágya megy el hiszen telitve vannak a belek és nem a folyadékot kíván kevesebbet. De holnap majd megírom neked mit mondott nekünk a dr. néni .

3 éves kislány anyukája

2011. jún. 5. 22:19
 2/5 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kislányom, sokszor eldugul, olyankor laevolac szirupot adok neki (kb 10 milit), rá pár órára mindig jön a kaki.

Lehet kapni kis kiszerelésben is, és nagyobban is, nem olyan vészes az ára. Mindig van nekünk itthon, szerintem hatásos.

Amúgy gyerekek és felnőttek is használhatják.

2011. jún. 5. 22:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk a narancslé jött be ilyen helyzetben.(te facsard ki, ne dobozosat vegyél).Illetve a Levolac szirup.
2011. jún. 5. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:

szia,

nálunk is még ez a helyzet, nemrég kiírtam egy kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Mivel még mindig nem oldódott meg a probléma, elmentem dokinénihez konzultációra.

ő javasolta még pluszban, hogy adjak neki minden reggel ÉHGYOMORRA:

Mira baby víz (1dl)

1 evőkanál szilva vagy baracklekvár

1 kávéskanál olaj (oliva, vagy sima)

1 pohár rostos lé( nálunk dr.steingerger féle aszaltszilva lé ez)

4. napja csináljuk ezt, és annyit elértünk, hogy a kakija már nem betonkemény, viszont még mindig csak kúpra hajalndó kakilni.

Sok főzeléket és levest eszik, sokat is iszik, de még mindig gond a kakilás... :(

(pedig aztán a tamarinlax, a levolac, a sok rostot, a "fosatós" tápszert, szal mindent kipróbáltunk. )

3 hét alatt elvileg rendbe kellene hogy hozza az az étrend, amit együtt találtunk ki dokinénivel. ha nem akkor sebészet (ultrahang), de gyanítom, h semmit nem fognak találni, valszeg nálunk is inkább lelki oka van. De biztos ami biztos, nézzék meg.

Még annyi, hogy ne legyen központi kérdés a kakilás, ne erőltesd nála (bár gondolom nem erölteted...)illetve keresd fel a gyerekorvosotokat, vagy a védőnénit, hátha ő is tud nektek segíteni.

Szívószállal szoktat itatni? Nálunk az vált be a több folyadékra, mert "mókás" szívószállal inni....

Drukkolok nektek is!

2011. jún. 6. 08:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is nemivás-nemevés okozta kakigond szokott lenni (27 hós lány).

Nekünk van itthon beöntős tömlőnk, egyáltalán nem olyan szadi, mint ahogy hangzik, de csak legvégső esetben használom. Laevolac nekem nem vált be.

AMi bevált legjobban, az a paraffinolaj, egy-két teásk., mégse gyógyszer, és 1-2 órán belül van hatása, vagy ha este adod, akkor reggelre. Íztelen(!!), így bármibe bele lehet keverni, a gyerek megeszi/megissza.

Másik fegyverem a glicerinkúp, fél kúpot adok, de utána jó sokáig összeszorítva a popsiját felveszem és sétálok vele, beszélgetek, mesélek közben, mert különben kinyomja csak a kúpot egy darabban.

Ha semmit nem akar inni, próbáld meg a Kubut, az legalább rostos. Én nem szoktam cukros löttyöket adni az enyémnek, de szükség törvényt bont alapon, ha kell, adok.

2011. jún. 6. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!