Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisgyerekkel mik a...

2 éves kisgyerekkel mik a nehézségek?

Figyelt kérdés
Kb. 2 év körkülönbséggel szeretnénk kistesót, de egyenlőre nem nagyon tudom mi vár rám a kisfiunkkal akkoriban. Tudnátok segíteni hogy mire számíthatok?
2011. jún. 1. 08:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kisfiadat nem szoktatod magadhoz,nem kényezteted el,tud önállóan játszani, éjjel alszik a kiságyában,akkor nem lesz komoly gondod a tesóval sem.

Nálunk 23 hónap volt a korkülönbség,de a nagyobb sokat "segített" a pici ellátásában. Hozta a pelenkát,a popsikenőcsöt,stb. Később pedig szépen játszottak együtt.

2011. jún. 1. 08:34
 2/16 anonim ***** válasza:
69%

A lányom 26 hónapos, el sem tudnám képzelni, hogy itt legyen egy pár hónapos kicsi.

Még belegondolni is rossz.

Szerencsére a nagy már iskolás.

Nem tudom mi jó kis korkülönbségben, de nekem egyszerűen riasztó.

2011. jún. 1. 08:37
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan az első is írta, a kis kétéves nagyon tud "segíteni" a picivel! Nekünk az első másfél volt, amikor a húga született, de ő is szeretgette, a legkisebb pedig egy három és fél és egy két éves mellé érkezett. Hozzák a pelust, simogatják, tologatják a babakocsiba, mindent, amit megengedünk. Nem lesz probléma, ne aggódj. Jó babázást!
2011. jún. 1. 08:44
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Igen. Valóban riasztó egy kicsit a kis korkülönbség, de aki így szül az nem elsősorban magát nézi, hogy neki könnyebb és jó legyen, hanem a kisgyermekét, hogy legyen egy testvére, aki közel hasonló dolgokat él meg a korából adódóan, és így együtt tudjanak játszani, és később segíteni egymásnak ha szükséges. Sok helyem olvasom hogy 3 év a korkülönbség az illető és a testvére közt, és bizony az már sok. Ha csak magamnak szeretnék még egy gyereket, akkor én is várnék 5-6 évet, mikorra már rettenetesen hiányzik megint egy pici baba. Anyagilag is könnyebb lenne, és az iskolásom vagy nagycsoportosom is elég idős és önállóbb lenne, de ott már nagyon sok idő lenne mire igazából olyan testvérek lehetnének amilyet én szeretnék, ha egyáltalán lennének olyanok.

Köszönöm a válaszokat. Ment a hasznos :)

2011. jún. 1. 09:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém most 2 éves. Egyszerűen úgy tudnám leírni, hogy most kezd babából kisfiúvá érni. Beindul a beszédfejlődés, sokat finomodik a mozgás, önállósodik a gyerek. Akaratos, mindenről van önálló véleménye, mászik mindenhová, ügyeskedik, de még nem mindig jár sikerrel. Ebből kifolyólag én rengeteget takarítok utána. Kiborul rendszeresen a tej a csészéből, leesik a falat a földre, tiszta csoki lesz a ruhája. Mivel benne vagyunk a szobatisztaságra való nevelésben, így sokszor balesetek is történnek, s jönnek a kakis ruhák, szőnyeg, ágynemű, stb. A kicsi csúszdák és játékok már kevésbé érdeklik a játszótéren, inkább a nagyobb fele megy, amire nagyon kell vigyázni, mert veszélyesek még. Ott kell lenni mellette nagyon. Persze a dackorszak is része a mindennapoknak, főként, ha kistesó lesz mellette, ez lehet, hogy majd kicsit nehezíteni fog a dolgokon. Mindennaposak a hisztik, persze, ha az ember jól kezeli, akkor azért nem olyan súlyosak ezek.

Ez az egyik része a 2 éves kornak, a másik pedig a szófogadás, részt vesz a munkákban, segít (ha olyanja van). Tehát simán be lehet, sőt, be is kell fogni az otthoni munkálatokba, s ezzel könnyen kezelhetővé válik a gyerek, s ha a babánál segíthet, még fontosnak is fogja magát érezni. Szerintem egy 2,5 éves gyerek mellé ideális a kistesó. Lehet, hogy nem könnyű, de bevállalható. Egyébként valószínűleg minden kornak megvannak a nehézségei, úgyhogy szerintem ne habozzatok! :)

2011. jún. 1. 09:42
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia,nálunk 16 hónap a korkülönbség,most a nagy 2 éves a kicsi 8 hónapos,eleinte könnyebb volt,a kicsi sokat aludt,de mostmár bonyolodik a történet.Ha a kicsi még nem akart volna jönni,én biztos vártam volna még vele!
2011. jún. 1. 09:43
 7/16 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

A gyerekeim között 1,5 év a korkülönbség.

Két éves korkülönbségnél várható egy jó nagy tesóféltékenység (nálunk konkrétan vér is folyt), békávézni iszonyat babakocsival és egy totyogóval, lefoglalni a kettőt a korának megfelelően és mellette mosni-főzni-takarítani a mission impossible kategória.

Na de utána!!!!

Amióta a kicsi is partner a játékban, azóta sokkal jobb. Az altatás úgy zajlik, hogy mesélek, puszi, és bemennek a szobájukba, ott is puszi és kijövök. Nincs rinya, nyafogás, csak szabad este.

Ha pocsék az idő és a lakásban ragadunk, akkor van hogy ki se jönnek a gyerekszobából, olyan fantasztikusan eljátszanak. Nincs nyávogás hogy unatkozom, lehet kézműveskedni, mert egy szinten vannak, nincs olyan hogy pl. a kicsi zavarná a nagyot a ragasztásban. Ruházkodás, programszervezés (szinte azonos életkor miatt) is sokkal könnyebb. Mert azért nehéz úgy családi programot szervezni, hogy egy 2 éves és egy 8 éves is jól érezze magát.

Szóval ha az első 2-3 évet kibírod ép ésszel és nem bolondulsz meg, akkor nagyon jó a kis korkülönbség.

2011. jún. 1. 09:56
 8/16 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

"Anyagilag is könnyebb lenne, és az iskolásom vagy nagycsoportosom is elég idős és önállóbb lenne"

Én ezzel vitatkoznék. Az iskolakezdés - és az egész tanév - anyagilag megterhelő, tehát ha épp GYED-en vagy, akkor igencsak meg kell gondolni mire költesz.

A másik a foglalkozás. Nagycsoportossal, kisiskolással már kell foglalkozni. Igénye van a kézműveskedésre, tanulni kell, gyakorolni a matekot vagy ami nem megy. Ha ott egy totyogós aki bele akar nyúlni a ragasztóba, sikongat amíg a nagy számol, ki akarja pakolni a tanszereit, elszakítja a számolószalagot, az már zavaró. Én most egyszerre le tudom ültetni a csajokat, kiosztom a feladatokat, egyszerre van a tanulás, csendben. Akkor nehéz, ha az egyiknek magyarázni kell, mert addig a másik nem tud számolni.

2011. jún. 1. 10:05
 9/16 anonim ***** válasza:

Pandamaci,mennyi idősek most a gyerekeid? Csak nekem katasztrófa az életem most hogy a nagy 2 lett,a kicsi meg 8 hónapos? Mikortól lesz jobb?? Köszi a válaszod előre is,önts még egy kis lelket belém! :-)

Az előtted válaszoló voltam

2011. jún. 1. 10:09
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mind nagyon hasznos :)
2011. jún. 1. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!