Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma keztuk a szobatisztasagot....

Ma keztuk a szobatisztasagot. Hogyan tovabb? Tanacsok?

Figyelt kérdés
3 hete elhagytuk a cumit.A lanyom majdnem 2 eves es mondtam neki hogy a nagylanyok nem hogy nem cumiznak de pelust sem hordanak.Szeretne oviba menni(meg most) aztan mondtam hogy ott sincs mar a babaknak.Igy ma elhagytuk a pelust is es csak bugyika volt rajta.Mar jo ideje bilizik.A kakinal szol es ugyesen belekakil a bilibe.A pisinel nem szol csak ha eppen elkaptuk belepisilt.Ma kb 10 percenken emlekeztettem hogy csak bugyi van rajta es szoljon ha jon a pisi.Vettem neki a wc re ulest is ami ujdonsag.De lenyeg hogy ma egyszer sem szolt a pisi miadt.Igy en kb. felorankent megkerdem uljon ra ide vagy oda.Igy oda pisilgetett.De ma elmentunk a tescoba ott hiaba vittem el wc re nem akart ott pisilni igy meg jo hogy volt rajta ilyen trening pelus.Abba ment egy kicsi mire hazaertunk.Ebed elott hiaba vittem a wc re semmi.Ebed alatt is sokszor mondtam neki hogy csak bugyi van rajtad szoljal anyanak de semmit nem mondott.Egyszer csak folyt a pisi.Aztan letettem aludni elotte is vittem pisilni de raadtam a trening bugyit es amikor felkelt levettem es bugyiba van.Most megint kertem uljon ra igy ismet ment kaki es pisi a bilibe de lehet ha nem kerem nem szol.Pedig a kakinal szokott es a pisit is tudja mi.Mondja ha latja a bilibe es tudja hogy kell nyomni is.Szerintetek hogyan tovabb?Probaljam meg vagy hagyjam egyenlore?Tanacsolnatok valamit mit tegyek ezek utan?
2011. máj. 2. 18:02
 1/3 kisnita ***** válasza:
Szerintem még nem érett rá. Próbálkozz azért, az nagyon jó eredmény már, hogy kakinál szól, de azért hagyd rajta a pelust napközben is éjjelre meg pláne. Mondogasd neki ugyanúgy mint eddig hogy szóljon ha érzi, de ha bepisil akkor azt is vedd természetesnek, ne mondj olyat, hogy ezt nem szabad mert látható, hogy még nem érett teljesen a szobatisztaságra. Ültesd naponta többször bilire/wc-re és ha sikerül dicsérd meg, de ha nem ne szidd meg. Hamarosan szobatiszta lesz, a nyár végére szerintem biztosan eljuttok odáig, hogy csak éjjelre kell a pelus.
2011. máj. 2. 18:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyes már így is a kislányod, csak hagyd rajta a pelenkát. Várj még a bugyival. Ültesd kétóránként bilire, vagy wc-re, amit szeret, aztán vissza a pelust. Ha sikerül, jól dícsérd meg!
2011. máj. 2. 18:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is levettem a lányomról a pelust. 1 hétig minden alkalommal bepisilt. Már majdnem 3 éves volt, de mit tudtam tenni, visszaadtam rá a pelust. 2 hónap múlva újra megpróbáltam, és akkor 3 nap alatt teljesen szoba és ágytiszta lett. Szerintem hagyd egy kicsit, és próbáld meg később.
2011. máj. 6. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!