Mire utalhat, ha a gyerekem sosem beszélt magáról E/3-as személyben?
Köszi, köszi. pont ezt vártam :))))))))))))))))))))))
de most komolyan...?
Enyém se beszélt soha életében egyes szám harmadik személyben. Hozzáteszem 4 évesen már pszichológushoz jártunk, viselkedészavarral. A szakember kiderítette a viselkedészavar hátterét, ami nem más mint korához képest jelentősen magasabb IQ. Én annyira kimondottan nem voltam emiatt boldog. Tény mindenki ovis kora előtt megállapította, hogy mennyire okos, de sajnos emiatt neki problémái voltak lettek meg még vannak is.
Remélem azért nálatok nem így lesz. Meg hogy ezz a fajta beszéd nem utal ilyenre csak véletlen egybeesés.
Mármint, hogy ez most annyira különleges? Nekem természetes volt, hogy nem így beszéltek a gyerekeim.
Utolsó voltam.
Az sem mindegy, hogy milyen idős korától beszél. Mert nyilván egy két évesnél kevésbé meglepő, mint mondjuk pl egy 15 hónapostól...
A lányom egyébként 1 évesen már használt egyszerű mondatokat és eleinte E/3-ban értekezett magáról. 18 hósan több tagmondatos mondatokat használt, de még előfordult, hogy néha E/3-ban említette magát. Aztán kb 20-21 hós korára ez teljesen elmaradt, onnantól mindig E/1-ben beszélt magáról.
Én fiam még nem beszél, róla nem tudok nyilatkozni.
De a kis barátnőjét soha nem hallottam hogy E/3 beszélt volna magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!