Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Te gyereked sem eszik...

A Te gyereked sem eszik semmit (2,3,4 évesekre gondolok)?

Figyelt kérdés

Olyan anyukákat keresek akiknek a gyerekük tényleg kb. zéró kaját fogyaszt/nap. Ha eszik is valamit, mit mennyit? Bocsánat, de nem olyan anyukákat keresek akiknek a gyerekük csak 1 kacsacombot eszik ebédre, hanem olyat akinek egy nap megeszik 2 szál sültkrumplit és 1 szál ropit. Sajnos, nálunk az utóbbi van. Tegnap pl. evett egy 20 ft-os méretű halkorongot és másfél epret, vacsoránál fél szelet kenyér belét. Slussz!

Ti mit gondoltok a gyereketekről? Valami baja van (minket már többször küldtek gasztroenterológiára, de férjem szerint felesleges), vagy pszichológusnál jártatok? Az én gyerekem 2 éves múlt és kereken 10 kiló, a combja, térde egy-egy csont, bordái kint vannak :( Ha kaját lát keservesen sír: kb. egy éve nem evett húst, tejfölt, joghurtot, túrót, még soha életében nem evett sajtot. Igazából csak főtt tésztát eszik üresen és halrudat, semmi mást. Néha egy-egy cikk epret és almát. Ti hogy bírjátok ezt agyilag anyukák??? Borzalmas őt így látni. Soha nem éhes, ha kaját lát menekül. Asztalhoz nem lehet leültetni, mert hányásba torkolló hisztit csap :(

2011. márc. 22. 12:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Hát nem irigyellek, pedig az én fiam is szörnyen rossz evő. 2 évesen 11 kg volt, most 3 éves lesz, 12,5 kg, de nem olyan szörnyen vékony.

Ő is elég keveset eszik (azért a tiédnél többet) de én nem is a mennyiség miatt aggódok, hanem az egyoldalúságon. Az enyém csak kenyeret eszik, krumplit, tésztát, mindezt üresen. Nálunk a tejtermékekkel nincs gond és a halrúd nálunk is bejön. Húst nagyon ritkán eszi meg, főzelékeket csak pépesítve (3 évesen!) és keveset, nyers zölséget és gyümölcsöt egyáltalán semmit. Ez így van kb 1,5 éve.

Én adok neki multivitamínt, próbálom gyümölcslével itatni. És reménykedem, hogy az óvodában talán kedvet kap az evésre.

2011. márc. 22. 13:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
szia,megértelek,az én fiam is 2 éves,ő sem egy nehézbombázó 12kg,de a múltkor novembertől januárig alig evett valamit,voltam vele orvosnál,eredmény 0,voltam vele védőnőnél eredmény 0.Először nagyon ideges voltam,nagyon akartam,hogy egyen,legalább valamit,de nem már a kaja láttán is sírt.Megszüntettem minden nasit,egy szem keksz,egy cukros tea nem mehetett le a torkán.Ez se nagyon vált be,bááár mintha talán 1 gerezd naranccsal többet evett volna.Elkezdtem adni neki a béres cseppet.már majdnem elfogyott az üveg,és akkor hirtelen elkezdett enni.Először csak a napi 3 étkezést aztán már ő kért joghurtot,gyümölcsöt ezt azt.most megint nem eszik,de ma már nem görcsölök.Ilyenkor tényleg nem kap semmi mást,kirakom az ételt együtt eszünk,ha nem kér elmehet,más nincs 1 óra múlva ismét megkínálom ugyanazzal,ha nem kér majd vacsizik,ha azt sem kér éhesen fekszik le.De reggel tutira eszik valamit.Igyekszem szépen megcsinálni az ételét,kis piris kechup pöttyökkel,díszített uborkával,az be szokott jönni.De ha kér egyen savanyú uborkát vagy meggy befőttet.tudom idegileg nagyon megterhelő,de nézd éhen nem hall egy nagy tányér kaja mellett.Én elkövettem azt a hibát,hogy már kiabáltam is vele,na azt nem szabad,ne csinálj nagy ügyet a kajálásból,ha nem kér,majd eszik késöbb.igyekezz nem elkényeztetni,hogy kap mást finomabbat,vagy ilyesmi.mert elöbb utobb megjön az étvágya viszont a rossz tulajdonságok maradnak.Ha bármi kérdésed van írj.segítek.
2011. márc. 22. 13:06
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

(Első vagyok megint)

Azt mondják, minél többet stresszelünk rajta, annál kevésbé fog enni. Próbáljátok meg, hogy nem kerítetek olyan nagy feneket az egésznek. Ha eszik eszik, ha nem nem.

Esetleg ha már érdeklődik, hogy mit csinálsz, próbáljatok együtt főzni. Nálunk ez már sokszor bevált, engedem kicsit kutyulni a konyhában, mindent megnéz, megfogdoz, így kicsit azért csipeget közben, észre sem veszi. Mondjuk ez nálunk csak kb 2,5 éves korában kezdte érdekelni.

Orvossal azért beszéljetek, valamit szerintem kellene szednie, mert ez tényleg semmi, amit megeszik. Éhen biztos nem hal, de azért egy csomó mindenre szüksége van a szervezetének, amit lehet pótolni, vas, vitamínok, stb.

2011. márc. 22. 13:13
 4/19 A kérdező kommentje:

12 kiló 2évesen a teljesen átlagos kategória.

Én is próbáltam: Béres csepp, Vitacolan, meg egyéb étvágygerjesztőket, napi 4-5 órát(!!!) szaladgál a játszón, elvileg farkaséhesnek kellene lennie, és nem... Nem erőltetjük, csak kiteszem az ételt, de általában érintetlen marad. A másik bajom a nem evés következménye, hogy nem használ (nem akar és nem is tud) evőeszközt. Főzeléket utoljára kb. 10 hónapja evett. Annyi logikát látok az evésében hogy csak olyanhoz ér hozzá ami száraz. Tehát pl. nem fog meg krémes dolgokat, joghurt, túró, stb. csak tészta, halrúd, gyümölcs, de abból is csak a keményebbek. Lehet, hogy ez nála valami pszichés dolog? 1 éves kora alatt evett rengeteg mindent: danonino-t, túrót gyümölcsökkel, húst bár keveset, stb.

2011. márc. 22. 13:18
 5/19 A kérdező kommentje:
A közös főzöcskézést imádja! Segít és mindig mondja, hogy "Finom, tessék Anya" A kishúgát is mikor etetem jön oda, hogy ó, de finom. Finom illat. Egyél. De ő maga soha nem nyúl ezekhez.
2011. márc. 22. 13:27
 6/19 anonim ***** válasza:
Nálunk másfél éves korától egészen mostanáig, azaz majdnem hároméves koráig ez ment. Na jó, egy picit talán jobb volt a helyzet, mondjuk 4 napig naponta annyit evett, mint a Tiéd, aztán jött 1, legfeljebb 2 nap, amikor jobban evett, és ez így váltakozott. Mondjuk ő elég sokat ivott, kakaót, bodzaszörpöt, ilyesmiket, de normális kaját alig lehetett belediktálni, sokszor a nasikat sem kérte! Én is próbálkoztam mindennel, béres csepp, cebion multi, az orvost is nyüstöltem, vizsgáltassuk ki, de ő csak legyintett rá, és annyit mondott: ilyen korban ez gyakori, majd elmúlik, és fog enni. Meg persze, hogy ne aggódjak, egy gyerek nem szokott éhen halni... Hát, igaza lehetett, mert úgy három-négy hete hirtelen változott a helyzet, igazából nem tudom, mi miatt (bár pont előtte átment rajta egy hasmenéses vírus, amikor tényleg semmit nem evett), és azóta eszik, mint a kisangyal. Reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, vacsorát, még a kisöccse maradékát is megeszi! Az elmúlt néhány hétben kerek egy kilót hízott (12 kilóról 13 kilóra). Remélem, Nálatok is javulni fog a helyzet! Kitartást, hidd el, abszolút megértelek!
2011. márc. 22. 13:30
 7/19 anonim ***** válasza:

Az enyém is nagyon keveset eszik, de azért újabban eszeget. A Vitacolan szirupot kapja, ez hoz neki étvágyat.

Borzasztóan válogatós ő is, főtt kaját nagyon keveset eszik.

Kapja a tejitalt, kakaót, délben is adok neki, meg még éjjel, hogy hízzon egy kicsit.

Most 22 hónaposan 11,5 kg /90cm. Vékony kis lábai, karjai vannak és csecsemőnek is ilyen kis vékonyka volt. 6 hónaposan csak 6,5 kg.

2011. márc. 22. 13:31
 8/19 A kérdező kommentje:

Enyém is annyi volt 6 hósan. Aztán egy évesen 8 kiló. Most 2 évesen meg 10 kiló :(((

Én is adok neki még tápszert. A védőnő állítja, hogy ha nem kapná a tápszert akkor sem enne jobban. De ha meg nem kapná a tápszert akkor 000000000 gr fehérje kerülne belé azt meg nem akarom hagyni :(

Tejet sem issza meg.

2011. márc. 22. 13:39
 9/19 anonim ***** válasza:
Nálunk sem eszik túl sokat a gyerek(1,5 éves). Néha kiborít, de mivel inni viszont iszik így nem aggódóm. Napi 1 liter tejet vagy kakaót megiszik plusz mellé teát. Ma pl. egy szelet sajt, és 3 kanál pörköltett evet. Mindig kitalál valami extrémet, olyan is volt, hogy csak savanyú céklát akart enni, olyan is volt, hogy csak virslit vagy sült krumplit. A sok tej viszont megfogja a hasát, és emiatt a széklet jelent gondot. A béres cseppet megpróbálom neki, hátha használ.
2011. márc. 22. 13:50
 10/19 anonim ***** válasza:
13.06-os vagyok.Azt 1 kg-ot azóta szedte fel amióta ismét eszik.de ő még fogyott is mégsem csinált vele semmit az orvos.látta szép a bőre,nem karikás a szeme jó a hangulata,hát az van,pedig amikor jött a kaja idő már görcsbe volt a gyomrom,és volt,hogy sírtam is.de nem éri meg.azt olvastam valahol,hogy a 2,3 éves gyerek még ösztönösen tudja mennyi étel kell neki.ebben bízom.Valamelyik nap meg azt láttam a tv-ben mennyi egy 4,5 éves gyerek kaja adagja,pont annyi amennyit most az 2 évesem megeszik,tehát sokkal többet akarunk néha adni a gyereknek mint amennyire valóban szüksége lenne.Ne aggódj,fel a fejjel.Ha vidám és eleven enni fog ha 2 hónap múlva akkor akkor.
2011. márc. 22. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!