Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy minden a...

Mit tegyek, hogy minden a régi legye és újra rendesen elaludjon a gyermekem?

Figyelt kérdés

2 éves kislányomtól nemrég elvitte a cica a cumikáját. Eddig azzal aludt.

Azóta az altatás nagyon rossz.

Délben szépen elalszik, legfeljebb egy kicsit noszogatni kell, de ennyi.

Viszont este...

Percenként kijön, hogy szomjas, pisilnie kell, vagy áll az ajtóban és kéri, hogy takarjuk be.

A kéréseknek legtöbbször eleget teszünk, de minden kezdődik előröl. 1 VAGY 1,2 óra míg végre nagy sírás közepette elalszik.

Sajnálom őt és mi sem vagyunk nyugodtak.

Természetesen igyekszünk nem beszélni hozzá eközben, csak annyit, hogy "jó éjt", vagy "most már aludj".

A cumit semmiképp nem akarjuk visszaadni.

TANÁCSOT KÉRNÉK, HOGY MIT TEHETNÉNK, HOGY VISSZAVEZESSÜK A RÉGI RENDSZERRE.

2010. dec. 19. 19:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Szia! Én mindenképpen vissza adnám neki a cumit. Az én fiam is 2 éves és cumival alszik el, ami ebben a korban még nem olyan nagy baj. Csak alváshoz használjuk, napközben nem. Én úgy gondolom a gyerek döntése is legyen mikor mond le róla teljesen. De ha esetleg még 3 évesen is cumival akarna aludni,akkor próbálnám lebeszélni és sok beszélgetéssel rávezetni az "elválásra" .
2010. dec. 19. 20:39
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Lehet, hogy fokozatosan kellene leszoktatni. úgy értem, hogy megvárni, míg elalszik, és elvenni a cumit. aztán legközelebb félálomban elvenni, aztán nem adni vissza. vagy helyettesíteni valamivel. plüssállat, kedvenc párna, takaró, kendő stb.. És miért nem beszéltek hozzá? Lehet, hogy pont úgy nyugodna meg. én kipróbálnám.
2010. dec. 19. 20:44
 3/15 anonim ***** válasza:
53%
mindenkinek megvan a rituáléja, hogy hogyan zárja a napot. te mondjuk tv mellett alszol el, átöleled a párod stb.. miért pont a gyereket kellene megfosztani ettől? te hogyan éreznéd magad, ha egyszercsak megfosztanának attól, amitől biztonságban érzed magad? lehet neked sem menne könnyen az elalvás, nyomasztana a dolog. ha csak elalváshoz kell neki, akkor miért ne aludhatna úgy? egyszer úgyis elhagyja magától. nem fog még 5 évesen is cumizni.
2010. dec. 19. 20:49
 4/15 anonim ***** válasza:
53%

20.44 vagyok

vagy ne vegyetek új cumit. add neki vissza, aztán várjátok meg, míg ez tönkremegy, akkor majd rájön, hogy ez így undi, és lehet lemond róla

2010. dec. 19. 20:51
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ez lelki terror és kintatás. Nem jőtt el nála az idő, hogy éjjelre is elvedd a cumiját. Éjszakára biztos hogy visszaadnám. Hiába nem akarod, ugyis megteszed, ha nem akarsz minden este orditó gyereket fektetni.
2010. dec. 19. 22:05
 6/15 anonim ***** válasza:
53%
Én ezt nem tudnám megtenni a gyerekemmel. Biztosan nagyon szenvedne. Egyszer volt, hogy elmentünk a mamámhoz látogatóba és otthon felejtettem a kislányom cumiját. Jött a délutáni altatás és rettenetesen kétségbe esett mikor mondtam, hogy otthon maradt.Azt mondta induljuk haza azonnal a cumijáért. Nem is tudott elaludni, csak valamikor nagyon késő délután. Annyira sajnáltam, nem szeretném még egyszer így látni.
2010. dec. 19. 22:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Sok okoskodó szentfazék!!!

Ha nem csak a kioktatáson járna az eszetek, akkor elolvastátok volna rendesen. A cumit nem elvettük tőle, hanem ő mondott le róla. Odaadta a cicának.

De ezt senki nem kérdezte, csak rögtön támadtok.

Nagyokosok!

Valahogy itt mindenki kioktatni akar mindenkit és túllicitálni "okosabbnál okosabb" ötletekkel a másikat.

Ti nem nekem akartok tanácsot adni, hanem csak azt hajtjátok, hogy nektek mi a jó.

Ez a gyermekem alvásán nem segít!

Nem kéri a cumit és ha látja nem is nyúl érte.

Mint, mondtam délben szépen alszik CUMI NÉLKÜL IS-tehát nem ez a baj!

Valami megváltozott, amitől huncutkodik este.

Mindenkinek megköszönöm, aki ÉRTELMES VÁLASZT tud adni, amivel igazán a segítségünkre lehet.

A többiekre nem vagyok kíváncsi!

2010. dec. 20. 08:44
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem "osztalak" le. Az én kislányom is cumival alszik el, másfél éves és mostanában nappal is kérné, de nem adom neki oda. Szeretném, ha már nem kellene neki éjjel sem, mert sokszor csak azért sír fel, h. kéri a cumit és nem találja. Őszintén, nem volt még bátorságom kipróbálni a cumi nélküli elalvást. Talán, ha már kint lesz az összes fájdalommal jövő foga...

Kérdésedre: A suttogó 2. részében van pont ilyen esetről szó, h. hogyan lehet az ilyet kezelni. Azt mondja (egyébként nem vagyok könyvből való nevelés párti, de ez az egyetlen, ami tényleg nagyon jó dolgokat ír), tehát azt mondja, h. szó nélkül vissza kell fektetni és nem "engedelmeskedni" neki, amikor olyan kifogásokat talál, h. szomja, fázik, stb. Készíts az ágya mellé vizet (vagy amit szokott inni), takarót és próbálj mellette maradni, és CSAK símogatni, vagy csak szótalnul ülni mellette, h. érezze, h. ott vagy. Ez nagyon nagy türelmet igényel, mert lehet, h. egy este hatvanszor is vissza kell fektetned, meg sírni fog, de napról-napra kevesebbet fog igényelni. Remélhetőleg.

Remélem, segítettem.

2010. dec. 20. 13:34
 9/15 anonim ***** válasza:
71%
Ha olyan okos vagy miért kérsz tanácsot? Vagy akkor értelmesebben kellett volna fogalmazni.
2010. dec. 20. 15:14
 10/15 anonim ***** válasza:
79%
Nem egyértelműen írtad le! Akkor normálisan tedd fel a kérdést! Azt írtad, hogy: a kislányomtól nemrég elvitte a cica a cumikáját. nem azt, hogy: odaadta a cicának!!!!! Ezáltal úgy hat, hogy TE vetted el tőle. Szóval nem kell rögtön osztani, normálisan kell fogalmazni. Amúgy meg lehet az a baja, hogy beküldöd a szobába, némán mint egy hal, aztán csók.
2010. dec. 20. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!