Miért jó ha oviban is ülve pisilnek a fiúk?
Nálunk az oviban is ez a rendszer, lányok és fiúk egyaránt ülve pisilnek. Piszoár még úgysincs az óvodákban, ezért nincs is értelme hogy állva végezzék.
Talán az a baj, hogy könnyen mellécéloznak és úszik a pisiben minden, de az is előfordul hogy kifröcsög és olyankor még a radiátor is elkezd rozsdásodni tőle, otthon számtalaszor takarítottam már.
Bár az oviban ez a veszély nem áll fent, de tudod milyen kellemetlen, amikor - otthon - leülsz a wc-re, és érzed, hogy az ülőke nem száraz. Az öcséd/fiad pisilt.
Először elmondod kedvesen, másodjára is elmondod kedvesen, aztán egyre rosszabb lesz.
Szerintem légy hálás érte, én értem, és támogatom.
Ki kell rúgatni a takarítónőt, miért nem tanult, ha nem hajlandó takarítani???
Fel kell venni egy olyan takarítót, aki örül, hogy dolgozhat és ezért el is végzi a rábízott feladatot.
Én nem takarítanék pisit, mert más a szakmám. De például ha a fiam mellé pisil itthon feltakarítom, sőt ha egy kis vendégünk tenné ugyanezt, azt is feltakarítanám. Nem egy nagy dolog, gumikesztyű, Domestosos kendő és kész. Ma már nem kell nyúlkálni a felmosó vízbe sem. Attól, hogy belemártogatja a vízbe a pamacsot és feltöröl, meg gumikesztyűben végigtörli a WC ülökét, nem lesz nagy baja.
Ez tipikus hozzáállás Magyarországon, a dajka, a takarítónő feladatkörébe beletartozik a WC takarítás, fenékkitörlés, más pisijének feltakarítása. Ez a dolga, ezért dajka. Ha nem akarja ezt csinálni, szerintem legalább 1 millió más munkakör, más szakma, más munkahely a rendelkezésére áll.
De a kérdésre, én itt olvastam ezt először, megkérdeztem az óvónőket, azt sem értették mit kérdezek. Ülve egy fiú? Végül, azt mondták, felőlük, ha a Botond ülve pisil otthon, nyugodtam pisilhet ülve. Liberalizmus van, mindenki úgy pisil, ahogy jól esik. Mondjuk ez egy nagyon jó ovi, mindenki tudja mi a dolga és miért választotta ezt a szakmát.
Utolsó, ahányszor elmennek a gyerekek a mosdóba, takarítanak is. Nem áll ott pangó vizelet. Nem össze vissza szaladgálnak vécére, persze erre is van lehetőség, de többnyire egyszerre mennek el. És utána a dajka nénik takarítanak. (legalábbis a mi ovinkban)
A másik pedig nálunk, van fellépő, arról felérik a vécét.
Most komolyan én nem értem mi a problémájuk egyeseknek az ülve pisiléssel? A férjem, az exem, a bátyám az apám mind ülve pisilnek. Számomra ez a normális. Férjem azt mondta ő azért szokott rá, mert sokkal higiénikusabb.
20:31-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!