Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Orrmadula műtétről mesélne...

Orrmadula műtétről mesélne valaki?

Figyelt kérdés
3,5 éves fiamnak hamarosan kiveszik. Tapasztalatokat szeretnék olvasni.
2010. nov. 12. 08:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a műtét napján reggel bementünk,megvizsgálták.Átöltözött pizsibe,nemsokkal ezután megműtötték,sokszor ránéztek.Aznap ott aludtunk,másnap reggel megkaptuk a zárójelentést,és hazajöttünk.2 hétig nem vihettük sehova.

2010. nov. 12. 08:57
 2/12 anonim ***** válasza:

A műtét előtti napon befeküdtünk a kórházba. Csináltak még vizsgálatokat (pl: hallás vizsgálatot...stb) Éjféltől nem ihatott és nem ehetett. A műtét előtt fél órával kapott egy nyugtató kúpot (vannak olyan kórházak ahol már tablettában adják az ekkora gyereknek) Attól teljesen megváltozott. Egyik pillanatban nevetett a másikban potyogtak a könnyei de közben hangosan röhögött. Bevitték a műtőbe (mi az ajtóig kísérhettük)Ahol altatás után bekötötték a branült elvégezték a műtétet és már amikor kihozták akkor ébren volt. Egy kicsit nyöszörgött (van aki sír ez az altatás mellékhatása és mindenki másképp reagál rá) majd aludt 2 óra hosszát. Mikor felébredt kicsit kótyagos volt de semmi baj nem volt. Műtét után 4 órával ihatott először és 6 órával ehetett pépeset. Ja amíg aludt addig infúziót kapott. Éjszakát végigaludta másnap mehettünk haza. 1 hétig nem mehetett oviba és nem ihatott szénsavasat és nem szaladgálhatott, ugrálhatott.

Ami viszont a legfontosabb hogy a műtét után rögtön megszűnt minden problémánk (ami miatt műteni kellett)

Remélem segítettem ha van kérdésed írj nyugodtan!

2010. nov. 12. 12:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És ott lehettél vele végig? (műtétet kivéve persze). Mert állítólag szegeden az ébresztésnél nem engedik, hogy bennt legyen anyuka. Az biztos , hogy engem 3 biztonsági őr se fog onnan kirobbantani. És hogy tudod elérni, hogy nyugton legyen 1 hétig. Az én fiam iszonyat aktív, félek is ettől, mert egyébként is hiába mondom folyton hogy ne ugrálj, egész nap azt csinálja :( 1 hét után mehetett is oviba? Az mondjuk jól hanzik, remélem így lesz, mert akkor a karácsonyi készülődésből kiveheti ő is a részét. bocsi a sok kérdésért, nagyon izgulok....
2010. nov. 12. 13:46
 4/12 anonim ***** válasza:

Az én fiamat Kecskeméten műtötték. Amikor kihozták a műtőből már ébren volt csak nagyon kába volt. Szegeden ha jól tudom tényleg kiküldik a szülőket a kórteremből pedig szerintem a szülő tudja a legjobban megvigasztalni ha sírna.

Az viszont biztos hogy Szegeden tablettát adnak altatás előtt és a branült is ébren teszik be neki.

Az én fiam is elég mozgékony és tényleg nem volt könnyű lekötni. Sokat festettünk, gyurmáztunk, ollóztunk. Mesét olvastunk vagy éppen nézte ha nekem dolgom volt. Ha már végképp nem bírt a fenekén maradni akkor elmentünk nagyokat sétálni.Ha elkezdett "szeleskedni" mindig mondtam neki hogy nem szabad mert akkor vérezni fog az orra és akkor a doktorbácsihoz vissza kell menni. A lényeg hogy készítsd fel a fiadat mond el neki az ő kicsi nyelvén hogy mit fognak csinálni és hogy nem fog fájni mert aludni fog és amikor felébred ott leszel vele. A gyerekek olyan jól viselik az ilyen dolgokat. Mi szülők meg nagyon sz@rul.:-P

2010. nov. 12. 14:04
 5/12 anonim ***** válasza:
Ja és az lemaradt, hogy azért nem engedik hogy bent legyen a szülő mert nem igazán szép látvány és a szülő sokkal jobban megijed ha így látja a gyerekét és akadályozhatja a dokik munkáját. Az altatásnak vannak mellékhatásai, ami vagy jó vagy rossz. Van olyan aki nevetve ébred és van olyan aki rúg, harap vág.... stb. Ezt sajnos csak akkor tudja meg az ember amikor ott van. Ezekre a pillanatokra nem fog emlékezni!A lényeg minél hamarabb megnyugtatni hogy ne vérezzen be a sebe. De mint írtAM EZEK A KIS KÓPÉ TÖK KÖNNYEN VESZIK AZ AKADÁLYOKAT.
2010. nov. 12. 14:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát biztos nehéz lesz itthon is, mert van még egy örökmozgó öcsike is. Félek attól a veszekedéstől is, mert én biztos nem fogok kimenni. Mi már tulvagyunk egy korházon, hónapok teltek el, mire végre megtalálta itthon a helyét. szegénykém volt , hogy éjszaka kiment a nappaliba a földre aludni, vagy a konyhába. De többször ment éjszaka ide oda :( Köszi a választ!!!!
2010. nov. 12. 14:09
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, mondjuk én nem vagyok az a fajta szülő. Sok szenvedést láttam már sajnos nála, de mindig ott voltam, vagyis egy esetet kivéve, amikor a sokadik ifúzióhoz a sokadik kanült szúrták már be, és nem engedtek hozzá, napokig haragudott rám, még ütött dühében :( amikor ott voltam soha nem váétott ki belőle ilyen reakciót. Csak ezt a kedves ápolók hogy fogják megérteni, hogy miattam nem kell "aggódniuk".
2010. nov. 12. 14:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Sajnálom!

Próbáld előre megbeszélni a dokival hogy te szeretnél a fiad mellett lenni mond hogy nem fogsz "kiakadni" meg ilyenek. Hátha így hogy előre megbeszélitek lehet hogy megengedi. Sok sikert és kitartást!

2010. nov. 12. 14:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válszokat meg a biztatást!
2010. nov. 12. 14:20
 10/12 anonim ***** válasza:
12:26!Azt írod,hogy a műtét után megszűnt minden problémátok!Leírnád,milyen problémátok volt?(Lehet,hogy az én kisfiam is megy majd műtétre!)
2010. nov. 13. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!