Orrmadula műtétről mesélne valaki?
Szia!
Mi a műtét napján reggel bementünk,megvizsgálták.Átöltözött pizsibe,nemsokkal ezután megműtötték,sokszor ránéztek.Aznap ott aludtunk,másnap reggel megkaptuk a zárójelentést,és hazajöttünk.2 hétig nem vihettük sehova.
A műtét előtti napon befeküdtünk a kórházba. Csináltak még vizsgálatokat (pl: hallás vizsgálatot...stb) Éjféltől nem ihatott és nem ehetett. A műtét előtt fél órával kapott egy nyugtató kúpot (vannak olyan kórházak ahol már tablettában adják az ekkora gyereknek) Attól teljesen megváltozott. Egyik pillanatban nevetett a másikban potyogtak a könnyei de közben hangosan röhögött. Bevitték a műtőbe (mi az ajtóig kísérhettük)Ahol altatás után bekötötték a branült elvégezték a műtétet és már amikor kihozták akkor ébren volt. Egy kicsit nyöszörgött (van aki sír ez az altatás mellékhatása és mindenki másképp reagál rá) majd aludt 2 óra hosszát. Mikor felébredt kicsit kótyagos volt de semmi baj nem volt. Műtét után 4 órával ihatott először és 6 órával ehetett pépeset. Ja amíg aludt addig infúziót kapott. Éjszakát végigaludta másnap mehettünk haza. 1 hétig nem mehetett oviba és nem ihatott szénsavasat és nem szaladgálhatott, ugrálhatott.
Ami viszont a legfontosabb hogy a műtét után rögtön megszűnt minden problémánk (ami miatt műteni kellett)
Remélem segítettem ha van kérdésed írj nyugodtan!
Az én fiamat Kecskeméten műtötték. Amikor kihozták a műtőből már ébren volt csak nagyon kába volt. Szegeden ha jól tudom tényleg kiküldik a szülőket a kórteremből pedig szerintem a szülő tudja a legjobban megvigasztalni ha sírna.
Az viszont biztos hogy Szegeden tablettát adnak altatás előtt és a branült is ébren teszik be neki.
Az én fiam is elég mozgékony és tényleg nem volt könnyű lekötni. Sokat festettünk, gyurmáztunk, ollóztunk. Mesét olvastunk vagy éppen nézte ha nekem dolgom volt. Ha már végképp nem bírt a fenekén maradni akkor elmentünk nagyokat sétálni.Ha elkezdett "szeleskedni" mindig mondtam neki hogy nem szabad mert akkor vérezni fog az orra és akkor a doktorbácsihoz vissza kell menni. A lényeg hogy készítsd fel a fiadat mond el neki az ő kicsi nyelvén hogy mit fognak csinálni és hogy nem fog fájni mert aludni fog és amikor felébred ott leszel vele. A gyerekek olyan jól viselik az ilyen dolgokat. Mi szülők meg nagyon sz@rul.:-P
Sajnálom!
Próbáld előre megbeszélni a dokival hogy te szeretnél a fiad mellett lenni mond hogy nem fogsz "kiakadni" meg ilyenek. Hátha így hogy előre megbeszélitek lehet hogy megengedi. Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!