Mi lehet ez a kislányom fenekén? Találkozott már valaki ilyennel?
Hónapok óta piros a 3 éves kislányom feneke,a végbélnyílás körül két oldalon a bőre.Már nem egyszer voltunk vele dokinál,már egy csomó krémet kipróbáltunk,és egy idő után elhalványodik majd megint kezdődik előröl... Gombás fertőzésre "tippelnek",de nem használ a gombára való krém se... Egyszerűen már tanácstalan vagyok,hogy hova vigyem,milyen dokihoz... Szegénykém pedig mindig csak mondja,hogy fáj a popója.
Ha találkozott már valaki ilyennel,nagyon hálás lennék,ha leírná mi lehet ez.
Azért gondolom, hogy nem gomba, mert akkor kislány révén nem csak ott jelenne meg, hanem nagyobb területen, elsősorban a punciján. A gomba erősen vöröses színű, kidudorodó, egymástól jól megkülönböztethető, de mégis szinte összeolvadó pöttyök. Ha az, akkor canesten helyre hozza 2-3nap alatt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Nem viszket inkább? Gyarapszik a súlya rendesen? Állatok vannak? Ez csak egy tipp:Giliszta
Köszönöm szépen a válaszokat!
Amiket írtatok krémeket,már mindet próbáltuk... :(
Először popsikrémeket próbáltam,aztán Neogranormon,Canesten,Pimafucort,gyógyszertári kikevert krémek stb... Elmúlik,aztán kezdődik előröl.
Persze a pamut bugyi is megvan,a tisztán tartás stb...
Fogzás se jöhet már szóba,mert már több mint 1 éve kijött az összes foga.
Ma voltunk megint dokinál,csinálnak egy vizelet vizsgálatot,hátha abból kiderül valami...
Az én babámnak hetente egyszer volt nagyon piros a feneke, amikor én egyetemen voltam és anyósom vigyázott a babára. Soha nem derült ki mit csinált vele, de minden kedden ilyen volt.
Viszont a másik babámnak (mi is voltunk orvosnál, nagyon ronda volt a popsija)akkor múlt el, mikor lecseréltem a popsitörlőt. Tescosat használtunk, és amikor elfogyott visszatértem a régi pampersre és megszűnt ez a probléma.
Nem használtok valamit, ami allergizálhatja? WC papír, szappan, fürdető akármi?
Szerintem is vidd el bőrgyógyászhoz.
Ha van aloe First otthon, fújd azzal gyakran a fenekét és a szájába is. Ha sebes a felület, csípheti, erre figyelj, de gyógynövényes, szóval jó. A szájába meg azért kell fújni, mivel az a tápcsatorna másik fele és onnan is mehet a fertőzés, mint nálunk volt a herpesszel.
Apropó:
Biztos nem herpesz?
A lányomnak a száján jött ki először, aztán a teljes altestén. Akkor volt 15 hónapos. Gőzöm sincs hol szedte össze, gondolom a száját abban a tetű étteremben, mert a buta anyja (én) elfelejtettem elvinni az evőeszközét.
Kisebb gyereknél gondolnék fogzásra, pelenkatípus váltásra, popsitörlőre való érzékenységre (nálunk ezek voltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!