Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem szeretem a nevemet. Mit...

Nem szeretem a nevemet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem nagyon szeretem a nevem több okból.

A vezetéknevem nagyon gyakori, egyszerű, ezzel nincs baj.

A 1.keresztnevem c.gányos, folyamatosan becézgetik, elírják, akik nem ismernek azon szólítanak pedig a másik nevemet használom.

A 2.keresztnevem gyakori, egyszerű, nem lehet becézni, illik rám vagyis tökéletes.

Csak az 1.nevemmel van a baj. Ha együtt leírom hosszú név és mire aláírok valamit pl. ha átveszem a postát, kiáll a kezem és a kis helyre alig tudom beírni.

Mit tegyek? Gondolkoztam a névváltoztáson.

Pl:

Elhagyom az 1.keresztnevemet de akkor nagyon rövid

Átcserélem az 1.nevemet egy másikra de ugyanott tartunk hogy azon fognak szólítani

A 2.nevem lesz az 1. és a 2.-nak kitalálok valami újat

A legjobban az tetszik hogy meghagyom a vezetéknevem és a 2.nevem után rakok még 3 betűt és egy anyakönyvezhető név lesz, ami tetszik és lehet becézni úgy ahogyan most hívnak

Tudom hogy nem egyszerű, de mit tegyek?

Nem szeretném leírni a nevemet, mert megismerhetnek.

14/L

2015. júl. 1. 16:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Most fogsz menni középiskolába, igaz?

Ha igen, névváltoztatás nélkül is menni fog: egyszerűen mutatkozz be úgy, ahogy szeretnének, hogy szólítsanak!

Egyik barátnőm is ezt csinálta, középsulitól a második keresztneve általa becézett nevére "váltott".

Egy idő után azok is megtanulták az "új" nevén hívni, akik még az általa nem kedvelten ismerték meg.

2015. júl. 1. 16:49
 2/15 A kérdező kommentje:

Még csak 8.-os leszek de új iskola aztán középiskola.

A zenesuliba úgy mutatkoztam be ahogyan szeretném hogy hívnának, bevált :)

2015. júl. 1. 16:55
 3/15 anonim ***** válasza:
31%
Most iratkoztál be a zeneiskolába? O.o
2015. júl. 1. 17:19
 4/15 A kérdező kommentje:

Még tavaly de csak tavasztól járok

Amúgy nem teljesen zeneiskola hanem egy magánember tartja az órákat kb. 40-en vagyunk

2015. júl. 1. 17:32
 5/15 anonim ***** válasza:

Tesóm esetét tudom neked leírni.

Tök egyszerű családnév, az első keresztneve anyukánk neve, a második keresztneve szép, különleges név, ezen szólította mindenki születése óta.

Őt az zavarta nagyon, hogy hivatalos helyen csak az első keresztnevét mondták be, így meg gyakran nem ismert magára. Először meg akart szabadulni anyu nevétől, de tiszteletből nem ezt tette, hanem felcseréltette a neveit.

A te eseted azért rosszabb, mert nem szereted annyira a használaton kívüli nevedet. Még így is sokat segíthet a két név felcserélése, de persze az i jó megoldás, ha a 2-at rakod előre, és választasz egy újat hozzá. Csak ezt nagyon beszéld meg otthon, mert lehet, megbántod vele a szüleidet, hiszen azt a nevet is ők választották.

(Amúgy is kell az aláírásuk a névváltoztatáshoz)

2015. júl. 1. 19:14
 6/15 A kérdező kommentje:

Ha felcserélem eléggé furcsa :/

Igen, attól félek hogy anya mit fog szólni mert tiszteletbe szeretném tartani.

Apát nem ismerem, szóval csak anya adta a nevemet de 9 hónapig fiút várt, a születésemkor derült ki hogy lány vagyok szóval lánynévvel nem is készült. Hát látszik :(

2015. júl. 1. 19:23
 7/15 anonim ***** válasza:
Azért csak próbálj vele beszélni erről, csak ne legyél túl rámenős.
2015. júl. 1. 19:28
 8/15 anonim ***** válasza:
Írj egy privátot. Alapítsuk meg a hülye nevűek klubbját :D Hidd el én maximálisan átérzem a helyzeted
2015. júl. 1. 21:45
 9/15 anonim ***** válasza:
Ohh istenem, nekem csak egy nevem van, az is egy 90 éves nénire emlékeztet mindenkit. :D Hülye nevűek klubja! :D
2015. júl. 1. 23:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Szia! Ha már anyukáddal megbeszéltétek a névváltoztatást, akkor mindenképpen érdeklődjetek az anyakönyvi hivatalban arról, hogy apukád aláírása nélkül is megváltoztathatod-e a nevedet. (sajnos az is előfordulhat, hogy nem)
2015. júl. 2. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!