Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? (. )

Mit csináljak? (. )

Figyelt kérdés

14 éves vagyok.

Nem tudom mihez kezdhetnék. Baráti fronton nem állok tól jól. Az osztálytársaimmal már nem tudok elbeszélgetni. Három legjobb barátnőm van, az egyikőjüket nagyon szeretem, és őt tartom a legeslegjobbnak, de ő szerintem engem nem.Osztályomba jár. A másik ő is osztálytársam, de csak akkor vagyunk együtt ha a suliban én megyek oda hozzá, ha én kezdeményezem a beszélgetéseket. Régen sokat voltunk együtt, de már úgy érzem hogy sokkal jobban elvan azzal a lánnyal akit én utálok.

A harmadik lány másik suliba jár, mint én, és nagyon megváltozott, újak a barátai, és vele sem olyan már mint régen.

Járok most egy nyelvtanfolyamra és mielőtt elkezdtem volna, úgy mentem oda, hogy "na csupa egykorú fiú és lány, nagyon sok barátom lesz ott is, stb." erre ők se nagyon foglalkoznak velem, szünetekben amikor "csoportokban" álldogálunk, akkor bele-beleszólok a témába, amit ugyebár tudok, de semmi, a metróra is együtt szálltunk fel, ők előbb leszálltak és még nem is köszöntek nekem.

Lehet, hogy csak pont nem jó társasággal találkoztam? Mielőtt még elkezdtem beszélgetni 1-2 lánnyal, fiúval, az egyik lányt nagyon különlegesnek találtam, azt hittem hogy annyira jóban leszünk majd, hogy az órákon kívül is fogunk találkozni, de rájöttem hogy ő is elég felszínes. Egy fiúval meg szemeztem is első pár órán, de ő is olyan gyerekes mint az osztálytársaim. Attól félek, a gimiben sem lesznek barátaim.. Arról álmodozok, hogy gimiben majd lesz egy olyan barátnőm aki előtt semmit sem kell szégyellenem, akivel nem hullámzik a kapcsolatunk, akivel nem fogynak el a témák. Hogy legyen egy ilyen lány, illetve haveri szinten legyek jóba szinte majdnem mindenkivel az osztályban, legyenek közös programok, stb. koncertekre járni, elmenni sátorozni, elmenni a Balatonra...

amúgy amellett, hogy egy ilyen pörgős és izgalmas életről álmodozom, ugyanakkor egyre csendesebb vagyok, már nem röhögök mindenen, mint régen, már nem beszélek annyit. Feleslegesnek tartom. Az osztályban a lányoknál is és a fiúknál is olyanokról folyik a beszélgetés amihez egyáltalán semmi kedvem hozzászólni. Pl. milyen ruhát viselt XY, a fiúkkal pedig nem lehet beszélgetni, mert még ott tartanak, hogy "csöcsike, höhöhö".

Csendesebb vagyok, és itthon pedig egyre inkább a művészetek felé nyílik az érdeklődésem. Komolyzenét hallgatok, olvasok, írok, festek, rajzolok, nyelvet tanulok, meg ugye simán tanulok. Illetve álmodozom a "gimis életemről".

Ugyanakkor nagyonnagyon pozitív a gondolkodásom, tehát elintéztem ezt a dolgot is azzal hogy a tanfolyamon pont nem olyanokkal találkoztam, és hogy "majd gimiben".

Meg fogok járni táncolni és sportolni, gondolom ott majd barátkozom. Csak az a baj, hogy a tanfolyam előtt is ezt gondoltam..

Szóval pozitív vagyok, de ez az egyetlen dolog mindig elbizonytalanít. Igazából már "talpra álltam", tehát nem vagyok a mélyponton, mert úgyis tudom, hogy a gimiben lesznek barátaim, de azért kérnék tanácsokat, hogyha megint a mélypontra süllyednék, stb.

Amúgy a megoldásom az, hogy csinálom amihez kedvem támad, a suliban pedig kedves leszek, aktív, stb.

2011. nov. 18. 14:52
 1/7 A kérdező kommentje:
tudom hogy hosszú, de "könnyen olvasható"
2011. nov. 18. 14:53
 2/7 anonim ***** válasza:

"Csendesebb vagyok"

Itt van a kutya elásva. Ha nyitottabb és bátrabb lennél egyből többen megkedvelnének. Senki se akar egy csendes barátot (tapasztalat). Mit kezdjenek egy olyannal aki nem nagyon beszél, otthon ül stb...

18/F

2011. nov. 18. 14:56
 3/7 A kérdező kommentje:
de én nagyon nyitott vagyok mindenki és minden felé egy új társaságban, az osztályban vagyok csendesebb. nem csendes, csak csendesebb, mint voltam.
2011. nov. 18. 15:01
 4/7 A kérdező kommentje:
és azért vagyok csendes az osztályban mert ugye fentebb leírtam, hogy olyan témák kerülnek elő, amihez nem akarok hozzászólni.
2011. nov. 18. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Annyit tudok mondani,hogy alkalmazkodnod kell embereknek. Ne várj sokat az emberektől.Ilyenkor sok felszínkapcsolat alakul ki az emberek között,de ez nem feltétlen baj. Annyi,hogy nem kell mindent elmondani mindenkinek.

Nem kell mindenen röhögni meg ilyenek.

Meg az se jó ha nagyon nyomulsz valakire,mert az meg már idegesítővé válik az emberek számára.

2011. nov. 18. 16:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Hmm, mintha magamat látnám egyes részekben. :)

Én is bemeséltem magamnak, hogy hülye az osztály, de hú, majd jön a gimi, és akkor milyen jó lesz minden, kicsit megkomolyodnak stb. Csak ők másképp értelmezték: a jelenlegi gimis osztályom nagy része cigis, piás, folyton-folyvást bulizó stb. hülyegyerek. Többször megfordult a fejemben, hogy biztos velem van baj, hogy nincsenek barátaim, de rá kellett döbbennem, hogy én járok jó úton. És most nem arra kell gondolni, hogy egész nap otthon ülök és kockulok. Egyszerűen a szórakozás más formáját választom: járok táncolni, neked is nagyon ajánlom. Nagyon jó barátokat szereztem ott, köztük egy olyat is, akinek tényleg mindent elmondhatok. :) Valamint azért az osztályba is szorult pár ember, akikkel jóban vagyok. A többiekkel meg egyszerűen nem szabad foglalkozni.

Egy jó tanács: ha gimis leszel, már az elején légy magabiztos, és ne hagyd, hogy piszkáljanak, mert akkor végig az fog menni(sajnos az egyik lány így járt).

16/L

2011. nov. 19. 18:31
 7/7 A kérdező kommentje:
igen tudom, köszi, igyekszem olyan suliba menni ahol tudom milyen "félék" járnak, tehát mondjuk nem egy olyan suliba ahová tudom hogy újgazdag szőke libák járnak, hanem mondjuk a barátnőm nővérei oda jártak ahová akarok menni, és ismerem őket meg az ő barátaikat és ezért gondolom az jó suli.
2011. nov. 19. 18:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!