Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg elkényesztetem a...

Tényleg elkényesztetem a gyerekeimet? (14/L és 18/F)

Figyelt kérdés

Elég jó anyagi helyzetben vagyunk és ezért a gyerekek többet kapnak, mint az átlag korukbeli.

Mindketten kapnak havi 30000ft zsebpénzt. A lányomnak most vettünk egy saját lovat, a fiamnak van már jogsija motorra és autóra is és kapott egy saját motort és majd egy autót is akarunk neki venni. Megveszük nekik a márkás ruhákat, cipőket. A lányom kap jó minőségű sminket.

2010. aug. 2. 13:32
 31/100 anonim ***** válasza:
67%
Ti miért pocskondiázzátok egymást ismeretlenül is? Nem lehet egymás véleményét tiszteletben tartani? Egyiknek ez, a másiknak az... de ezt kultúráltan is meg lehet mondani. Vagy csak simán pontozzátok le egymást és kész.
2010. aug. 2. 14:52
 32/100 anonim ***** válasza:
75%
ha megteheted nyugodtan adj nekik ennyit, legalább nem kell aggódniuk a pénz miatt és megvehetik amit akarnak. ha neked nem hiányzik az a pénz, nem ártasz nekik ezzel. akik pedig azt mondják hogy ettől majd szar emberek lesznek csak irigyek, én is mindent megkaptam gyerek koromban most mégis tudok spórolni és nem szórom el hülyeségekre.
2010. aug. 2. 15:30
 33/100 anonim ***** válasza:
56%

hú ez nagyon sok pénz :O persze ha megtehetitek és tudnak bánni a pénzzel akkor nem gond :)

nekem életemben nem volt még 30 000 ft-om :D

15/L

2010. aug. 2. 16:00
 34/100 anonim ***** válasza:
100%
Talán a zsebpénz, meg az egyedül nyaralás a barátnőkkel a Balcsin kicsit merész. Amúgy ez még nem jelenti azt, hogy majd felnőtt korukban nem tudnak bánni a pénzzel, fizetésükkel. A cuccok nem túlzás, ha meg tudod nekik adni, semmi akadálya. Valakinek ez jut, valakinek más. Nem születhet mindenki egyforma helyre. Bevallom, én is megkapom azt, amit szeretnék, zsebpénzt mondjuk nem kapok, de ha kérek valamire, mindig adnak, abból teszek félre, ha marad. Nyáron meg kell dolgoznom érte, szüleim bizniszében segítek, de ha nem ezt csinálnák, valószínűleg elmennék dolgozni, de nekik is egyszerűbb, ha nem kell új embert felvenni. Télen pedig keményen kell tanulnom, ha nem, valamit megvonnak. Neveld őket te is ésszerűen, és akkor nem lesz gond:) sok szerencsét:)
2010. aug. 2. 16:06
 35/100 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha meg tudjátok engedni a havi 30 000-t akkor miért ne. mondjuk én havi 12 000-át kapok de ebben ugye benne van az ebéd a tízórai meg az uzsi is. Ha esetleg félsz hogy nagyon elkényezteted őket vagy attól mert ennyit adsz nekik nem fognak majd a saját háztartásukban helytállni akkor mondjuk szabhatsz rájuk egy kis házimunkát.(vasalás,mosogatás,stb) ha meg mondjuk nem egyeznek bele akkor meg levonsz a zsebpénzből. Meg sok mindent jobban tudnak értékelni mint a pénzt. Én személy szerint nagyon szeretek a szüleimmel elmenni valahova, esetleg kitalálhatsz közös programokat.

Bár arra figyelj hogy a pénzt ne cigire meg drogokra költsék.

15/L

2010. aug. 2. 17:24
 36/100 anonim ***** válasza:

Egy kicsit elvannak kényeztetve,De ha megtehetitek miért ne,csak arra figyelj,hogy tiszteljenek téged,és ne csak a pénzedért:)

ui.:nem akarsz adni nekem most 30.ezer forintot?:P egy csizmát akarok venni télre,és még ennyi kéne!

írj mailt!

2010. aug. 2. 18:08
 37/100 anonim ***** válasza:
41%

HAVI 30.000?

Én egy születésnapomra kapok összesen annyit.. pedig nem kevés rokonom van!

Oké megértem, hogy szeretnél nekik megadni de szerintem ez egy kicsit túlzás.. annyi pénz.. takarékoskodj, menjetek belőle nyaralni vagy valami családi kirándulásra!

De remélem a gyerekek főleg a lány, nem szállt el magától még a pénze miatt.. így sosem fogják megtanulni hogyan takarékoskodjanak és azt sem, hogy mit kezdjenek a pénzükkel ami valóban hasznos.

14/L

2010. aug. 2. 18:40
 38/100 anonim ***** válasza:

Autót nem vennék neki,esetleg elviheti a tiéteket...

Sok a meggondolatlan fiatal...

3-4 év múlva adnék autót neki...

Mert még felesleges neki autó, de ti tudjátok....

Én a helyedben x hektáros földet vennék neki...

Gondoljatok a jövőtökre....

Mert a földnél nincs is nagyobb érték, főleg ha jó minőségű víz van azon... Ugye tudjuk mi lesz 30 év múlva...?

2010. aug. 2. 19:23
 39/100 anonim ***** válasza:

Hihi :D mostanában én adok anyámnak kölcsön pénzt, nemhogy zsbepénzt kapjak. :D

Szerintem 30000 kicsit sok. Bár, tagsági díj meg ilyenek. Tapasztalatból mondom, például egy mekiben nem lehet 1000 forintból jóllakni :(

Ha megvan az anyagi háttér, akkor szerintem nem baj ha adsz nekik pénzt, pláne hogyha tudnak a pénzükkel bánni.

16/L

2010. aug. 2. 20:13
 40/100 anonim ***** válasza:
Abban a semmit nem érő nem is tudom miben eszel? UNDORÍTÓ!!!!!!!!!!!!
2010. aug. 2. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!