Ha terhesség alatt megszünik a munkahelyemen, miközben táppénzen vagyok, járhat CSED majd GYED valami módon?
ez gáz helyzet, nem járna semmi. még tp sem.
kiskapu van, elmész álláskeresésire, onnan igényelheted, kapod majd az ellátásokat 2 évig passzív jogon, de minimálbér után.
vagy bejelent ismerős a cégéhez, elmész tp-re 30 nap után és kifizeted neki a költségeket vagy egyéni vállalkozó leszel.
csődeljárás 2 hónap alatt is lezárulhat, de 2 évig is elhúzódhat. konkrétumot onnantól, hogy elindul, nem is fogsz kapni. és ez benne a legvacakabb, utólag értesítenek.
Velem a következő történt.
A cég ellen, ahol dolgoztam vegelszamolas indult tavaly májusban. En táppénzre kerultem júliusban. November közepére voltam kiírva, addig izgultam h mi lesz. A csedet 28 nappal szülés előtt igenyeltem. Halisten minden rendben volt, meg mindig ugyanott tart az ügy, pedig azota mar a gyedet kapom, lanyom kilenc hónapos.
Szóval csak bizakodhatsz h kitart a ceg legalabb jövő februárig. De latod, eleg sokaig is elhúzódhat.
Köszönöm a válaszokat! azt nem tudom, hogy csődeljárás, vagy felszámolás is lenne :O
sajna nem látunk bele a pénzügyekbe...ugye kifele meg nem "mutatnak" semmit :(
pl. új dolgozót vesznek fel.... de jön a hideg, és az építőiparnak, főleg a mélyépítésnek ez se kedvez :(
reménykedek akkor, hogy ahogy az utolsó válaszoló írta februárig kitart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!