Mit adtok reggelire és uzsira vagy tízóraira 9-10 hónapos babának?
jaj, elfelejtettem, hogy nem eszi meg a tejpépet, és tízóraira kap gyümi+túró keksz, és uzsira soha nem tudok mit kitalálni, adjam ugyanezt?
köszi a válaszokat!
reggeli mindig tápszer. tízórai gyümölcs+joghurt, vagy gyümölcs+túró turmix, vagy gabonapép+kefír, kenyér+kefír stb, de inkább az uzsonna a kenyeresebb. Akkor főtt tojás sárgájából tojáskrém+kenyér, bundáskenyért sárgájából, kefír kifli, melegszendvics (zsömle/kenyér+margarin+sajt), májkrém csirkemájból, paradicsomhús+kenyér, meg persze van hogy gyümölcssaláta (legutóbb almacsíkok+felezett cseresznye+mandarin), vagy joghurt, avokádőkrém+sárgarépa+kifli, narancsos sárgarépapuding stb.
Függ az ebédtől is, az mennyire volt nehéz, tésztás, vagy zöldborsófőzelék csak.
Kenyérből egy tenyérnyi szelet közepét eszi meg, de ha kefírhez kapja, akkor csak a felét. Zsömléből is kifliből is felet kb.
Itt találtam a receptet anno:
kb az oldal 1/3-nál van a recept.
"Sárgarépás, narancsos puding"
Még az jutott eszembe, hogy mi szoktunk grízzel is csinálni gyümölcspüréket, grízpuding szerű, joghurtos, banános pl. meg tört zabpelyhet is szoktam főzni almával együtt, illetve a SPAR ban van ilyen csökkentett só tartalmú, 80%-os pulykavirsli, kb 3cm es picikék, olyat is kap ritkán uzsira (előtte ebédre neki belefőzöm a kelkáposztás frankfurti levesbe is), de a LIDL 80% os sertésvirslijéből is kapott már, csak az nem csökkentett sótartalmú. Kiflivel elnyammogja egyszer egyszer.
és a répapudinghoz még annyi, hogy nem kell hozzá zselatin, egy alma héjastól turmixolva, belefőzve is keményít rajta, a gabonapépek is elviszik a nedvességet és ha le van turmixolva a főtt répa akkr az már egy sűrű pép. HA ki akarod borítani a bögréből, akkor lehet kell a zselatin, de én nem szoktam. Egyébként nagyon finom szerintem.
A zabkása pedig megfőzve a tört zabpehely (kevés), almadarabokkal összefőzve gyorsan, fahéj, pici cukor, (ha krémeset akarsz, akkor joghurt, csak az még savanyít rajta, vagy pici tejpép) illetve a banán turmixolva is beédesíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!