Szerintetek nem lenne jó, ha itthon is divatba jönne a baby shower?
úgy lenne értelme ahogy irtad hogy a kismama listát ir és abból választanak a jelenlevők de az a fajta nem amikor mindenki csörgőt és pelenkát hoz ...pff.
mi is kaptunk segitséget -elsősorban ruhákat- és nagyon jólesett. Ha ők szülnének mi is szivesen vásárolnánk nekik.
Nekünk volt ilyenünk, csak mi a baba születése után csináltuk másfél hónappal:)
Végülis ez is Baby Shower, csak annyiban tért el,hogy nem előtte, hanem a szülés után csináltuk:)
A lényege nálunk inkább az volt,hogy megmutassuk a csemetét egy alkalommal a barátainknak meg a távoli rokonoknak (legalábbis azoknak akikről tudtuk,hogy el akarnak jönni így is úgy is), kibéreltük a műházat (ami nem volt igazi bérlés mert rokon a polgármester és ingyen ideadta:D), mamáék főztek és sütöttek, mi szétküldtük a meghívókat, aztán lezavartuk egy délután alatt:)
Sokan nagyon örültek,hogy így egyben van az egész mert olyanokat is összehozott akik rég nem látták egymást, plusz volt kaja-pia:D
Az ajándékok,nos a meghívóban feltüntettük,hogy igazából nincs szükségünk semmire,szóval inkább pénzt hozzanak (ez egyébként japán szokás, ott a baba születése után pénzesborítékkal jönnek) és azt mi majd félretesszük a kicsinek egy bankszámlára:)
Így is tettünk, majd százezer összejött, az most szépen ott figyel és kamatozik a számlán:)
huh ez a japán szokás még jobban tetszik:DD
akkor a szülők arra költik amire tényleg szüség van, és még véletlenül sem kapnak ugyanolyan ajándékokat:)
Hát nem igazán értem a kérdésedet. Vannak jó magyar szokások, csak tartani kéne.
Nekem két lányom van. Aki akart adni valamit előtte, azt ideadta, aki utána az akkor.
Babakocsit a anyukám vette, a szobabútort anyósom. A nővéreimtől és sógornőméktől annyi kisruhát örököltem, hogy a nagy most 2,5 éves, de még gyerekruhát csak elvétve vásároltam.
Kiskádat állvánnyal a barátnőmtől kaptam kölcsön stb.
Amikor szültem, akkor a közösségi barátaink főztek ránk (hozták a komatálakat). Nálunk ha szül valaki a közösségben, akkor felosztjuk egymás között, és mindig főz valaki valami finom ebédet a kismama családjának. Ez kb. 6 hét. Mindenkire egy-két ebéd jut :-D
Amúgy ez az ajándékozás a másik oldaláról nézve: Kapok egy listát, csupa drága holmival. persze meg kell venni valamit, mert mit fognak szólni. KB. annyiba kerül a sok barátnőnek vásárolni, mintha saját magadnak megvetted volna újjonnan.
A magyaroknak a babanéző van szokásban. Játékot, pelenkát, pénzt, kisruhát szoktak vinni, mikor mennek meglátogatni a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!