A fiúk többet érnek?

Figyelt kérdés

Tegnap a férjemet lesajnálta egy másik apuka, mert nekünk 2 lányunk van, neki meg fia. Előadta, hogy ő mindig is fiút akart, és lám, fia is született, és mennyire rossz lehet a férjemnek, hogy neki csak 2 lánya van. Nem ismerjük egyébként az illetőt, csak együtt játszottak a gyerekeink a játszótéren. Én nem voltam ott, csak utólag mesélte el a férjem. És nem tudom miért, de azóta is bánt a dolog. Én kislányokat szerettem volna mindig is. a férjem azt mondta az elsőnél, mindegy, csak egészséges legyen, a másodiknál már persze fiút szeretett volna, de nála is az volt a lényeg, hogy egészséges legyen (sajnos ránkhozták a frászt, hogy baj lehet a babával).

Most van két gyönyörűszép, egészséges, okos kislányunk, nem kérkedni akarok, de tényleg a csodájukra járnak ismeretlenek és ismerősök is. Erre jön egy ilyen idióta beszólás... nem tudom miért fáj ez ennyire? Mintha szégyelnivalóak lennének a lányok, mintha kevesebbet érnének... Most tiszta selejtnek érzem magam, hogy nem tudtam fiút szülni a férjemnek (pedig tisztában vagyok a biológiával, tudom, hogy ez cseppet sem a nőn múlik).

Ti mit gondoltok? Találkoztatok már ilyen megjegyzésekkel?

2010. ápr. 26. 13:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy régi mondás!!!Nem kell elkeseredjél!!! Régen is 30 évekkel ezelőtt midnenki a fiúnak örült, mert tudták küldnei a kemény munkára. És biztos a pasi arra gondolt, h több időt tudnak együtt tölteni a fiával, meg együtt tudnak "dolgozni", otthon is besegit, együtt hoznak helyre dolgokat. A lányokat úgy-e inkább óvni kell midnentől.
2010. ápr. 26. 13:42
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondták a fiúk fiút tudnak csinálni, a férfiak viszont kislányt! Nekem természetesen kislányom van, bár én kisfiút szerettem volna minden áron, de most már, hogy ő van nekem, örülök, hogy kislány lett. Azért egy kisfiút még szeretnék. Ne is foglalkozz vele, nekem is mindig mondják, hogy a kisfiúk sokkal jobbak, sokkal többfélét lehet velük játszani, mint a lányokkal. Szerintem ez nem igaz, a saját lányomon látom. Rossz indulatú emberek mindig voltak, és mindig is lesznek.
2010. ápr. 26. 13:46
 3/20 A kérdező kommentje:
Engem pont az keserít el, hogy még most, a XXI. században is jönnek ilyen elavult dumával. Tudom, csak röhögnöm kellene az egészen, és sajnálni az illetőt a korlátoltsága miatt, de mivel pont az én lányaimat "szólta le", emiatt nagyon bánt a dolog. (Pedig tudom, hogy semmi személyes nincs mögötte)
2010. ápr. 26. 13:47
 4/20 anonim ***** válasza:
87%

Vidéken sok helyen ma is így tartják: a lány az csak lány, a fiú meg gyerek. Sőt, úgy is mondják hogy van egy családom (fiú), meg egy lányom. A fiú gyermek az, aki tovább viszi a család nevét, aki majd "dolgozik" stb.

Ez még a férfi-női egyenrangúság előtti időkből ránk maradt "hagyomány".

Lehet, hogy az illető is vidékről származik, Budapesten én kevés ilyen nézetű emberrel találkoztam.

Nekem is két lányom van, odáig vagyunk értük! :o)

2010. ápr. 26. 13:49
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy butaság ahogy van.Egészse´gesek legyenek,a tiétek és kész.Ez úgy jó ahogy van.Nálunk mondják a lány apa szemefénye,a fiú apa büszkesége.Nekünk az elsö lány de lányt is szerettünk volna.Nekem a 2.fiú de nincsen olyan érze´sem ha lány lett volna kevesebbet érne.Söt me´g jobban imádnám.....

Egy la´nyt lehet gyönyörüen öltöztetni,copfozni.Pl. a lányunk (2)olyan édes mikor táncol,énekel,ugrál.Már a fiú(5 hetes) biztosan más lesz.

2010. ápr. 26. 13:49
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy én nem hagytam volna az ilyen beszólást szó nélkül :) Annyira korlátolt néhány ember még ma is, hogy az néha már fáj!!4 miért kellene egy apukát, akinek van 2 egészséges kislánya, sajnálni? Mi lesz az ilyen pasival, ha a csodálatos fia után lesz egy lánya is, A Dunának megy vagy kidobja a kislányt??? Gondolom, utána ő fog vele legjobban dicsekedni.... Borzasztó számomra az ilyen gondolkodás, főleg, hogy annyi borzalmat hallani tőlünk távoli országokról, népekről, ahol máig megölik az újszülött kislányokat, hogy ne kelljen őket később kiházasítani.... meg ugye, ott az egykeség miatt fontos, hogy a család neve továbbmenjen :((
2010. ápr. 26. 13:54
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem sem volt oda a gondolattól, hogy lánya fog születni. Kislányom most 17 hónapos, és már tervezzük a következő babát. A férjem meg minden nap elmondja, hogy reméli a második is lány lesz!
2010. ápr. 26. 14:05
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos ez egy régi mondás, akkor a fiú volt az érték, mert mehetett dolgozni, a lány a fehérnép. Ez a dolog már réges régen divatja múlt, maximum faluhelyen jegyzik meg (nálunk is a dédszülők), de elengedem a fülem mellett.

Miért is ne lenne értékes egy lány gyermek, amikor felnő ugyanúgy dolgozni fog, mint egy férfi, sőt még gyereket is szül és háztartást vezet! Mennyivel értékesebb az a (kisebbségi) férfi, aki jobb esetben kijárta a 8 általánost és otthon lógatja a lábát, rosszabb esetben lop, csal, betör?

2010. ápr. 26. 14:18
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy néz ki nekünk is kislányunk lesz és amikor ez kiderült, anyósom a következőket mondta "nem baj az, csak egészséges legyen". Nekem ebből az jött le, hogy fiút szerettek volna. Azóta több embertől, főleg idősebbektől is hallottam azt a mondatot. Már kezdem megszokni.
2010. ápr. 26. 14:21
 10/20 anonim ***** válasza:
85%

Feleslegesen ne emészd magad ezen, nincs értelme. Nálunk is - mint egy korábbi válaszoló írta - azt szokták mondani a fiúra, h az a "gyerek", a lány meg csak lány...pedig ő is gyerek, nem? Régebben én is mindig kiakadtam - főleg, mikor családtag mondta. Most is bántja a fülemet, de már ritkán teszek megjegyzést. Semmivel nem kevesebb a lány a fiúnál, persze biztos jó lenne, ha mindenkinek olyan nemű babája születne, amilyet szeretne, de egyenlőre ez nem kívánságműsor...:)

Nekünk is lányunk van, már 14 hós és imádjuk! Apuci szeme fénye! Aki "leszólja" a lányokat, csak irigységből teszi, mert neki nincs, és nem tudja milyen, amikor Apát leveszi a lábáról egy huncut mosollyal:)

2010. ápr. 26. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!