A fiúk többet érnek?
Tegnap a férjemet lesajnálta egy másik apuka, mert nekünk 2 lányunk van, neki meg fia. Előadta, hogy ő mindig is fiút akart, és lám, fia is született, és mennyire rossz lehet a férjemnek, hogy neki csak 2 lánya van. Nem ismerjük egyébként az illetőt, csak együtt játszottak a gyerekeink a játszótéren. Én nem voltam ott, csak utólag mesélte el a férjem. És nem tudom miért, de azóta is bánt a dolog. Én kislányokat szerettem volna mindig is. a férjem azt mondta az elsőnél, mindegy, csak egészséges legyen, a másodiknál már persze fiút szeretett volna, de nála is az volt a lényeg, hogy egészséges legyen (sajnos ránkhozták a frászt, hogy baj lehet a babával).
Most van két gyönyörűszép, egészséges, okos kislányunk, nem kérkedni akarok, de tényleg a csodájukra járnak ismeretlenek és ismerősök is. Erre jön egy ilyen idióta beszólás... nem tudom miért fáj ez ennyire? Mintha szégyelnivalóak lennének a lányok, mintha kevesebbet érnének... Most tiszta selejtnek érzem magam, hogy nem tudtam fiút szülni a férjemnek (pedig tisztában vagyok a biológiával, tudom, hogy ez cseppet sem a nőn múlik).
Ti mit gondoltok? Találkoztatok már ilyen megjegyzésekkel?
Vidéken sok helyen ma is így tartják: a lány az csak lány, a fiú meg gyerek. Sőt, úgy is mondják hogy van egy családom (fiú), meg egy lányom. A fiú gyermek az, aki tovább viszi a család nevét, aki majd "dolgozik" stb.
Ez még a férfi-női egyenrangúság előtti időkből ránk maradt "hagyomány".
Lehet, hogy az illető is vidékről származik, Budapesten én kevés ilyen nézetű emberrel találkoztam.
Nekem is két lányom van, odáig vagyunk értük! :o)
Ez úgy butaság ahogy van.Egészse´gesek legyenek,a tiétek és kész.Ez úgy jó ahogy van.Nálunk mondják a lány apa szemefénye,a fiú apa büszkesége.Nekünk az elsö lány de lányt is szerettünk volna.Nekem a 2.fiú de nincsen olyan érze´sem ha lány lett volna kevesebbet érne.Söt me´g jobban imádnám.....
Egy la´nyt lehet gyönyörüen öltöztetni,copfozni.Pl. a lányunk (2)olyan édes mikor táncol,énekel,ugrál.Már a fiú(5 hetes) biztosan más lesz.
Igen, sajnos ez egy régi mondás, akkor a fiú volt az érték, mert mehetett dolgozni, a lány a fehérnép. Ez a dolog már réges régen divatja múlt, maximum faluhelyen jegyzik meg (nálunk is a dédszülők), de elengedem a fülem mellett.
Miért is ne lenne értékes egy lány gyermek, amikor felnő ugyanúgy dolgozni fog, mint egy férfi, sőt még gyereket is szül és háztartást vezet! Mennyivel értékesebb az a (kisebbségi) férfi, aki jobb esetben kijárta a 8 általánost és otthon lógatja a lábát, rosszabb esetben lop, csal, betör?
Feleslegesen ne emészd magad ezen, nincs értelme. Nálunk is - mint egy korábbi válaszoló írta - azt szokták mondani a fiúra, h az a "gyerek", a lány meg csak lány...pedig ő is gyerek, nem? Régebben én is mindig kiakadtam - főleg, mikor családtag mondta. Most is bántja a fülemet, de már ritkán teszek megjegyzést. Semmivel nem kevesebb a lány a fiúnál, persze biztos jó lenne, ha mindenkinek olyan nemű babája születne, amilyet szeretne, de egyenlőre ez nem kívánságműsor...:)
Nekünk is lányunk van, már 14 hós és imádjuk! Apuci szeme fénye! Aki "leszólja" a lányokat, csak irigységből teszi, mert neki nincs, és nem tudja milyen, amikor Apát leveszi a lábáról egy huncut mosollyal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!