Szoktatok külön programokat csinálni a gyerekeitekkel? Széthúzóan neveljük őket?
3 fiunk van, mi szoktunk olyat hogy az egyiküknek szervezünk külön programot, vagy én vagy a párom elmegy az egyikükkel, addig a többieknek kitalálunk valami mást itthon vagy a közelben.
Például múltkor a párom elment a naggyal(8 éves) moziba, én átvittem a kicsiket a közeli városba ahol van egy nagyobb játszótér.
Vagy a olyan is volt hogy amíg a 2,5 évessel játszóházban voltam,a 2 nagyot a párom elvitte egy harcászati bemutatóra.
A középső(5 éves) nagyon szeret focizni, volt hogy egyikünk meccsre ment vele, a másikunk biciklizni, fagyizni vitte a kicsit és a nagyot.
Persze megyünk együtt is állatkertbe, strandra..stb
Mi fontosnak tartjuk hogy mindegyikkel töltsünk el olyan időt amikor csak rá figyelünk és Ő van a középpontban. A nagynál veszem észre a legjobban, hogy igényli a különtöltött időt az öcsiktől.
Nem egy embertől kaptam már meg hogy széthúzóan neveljük a gyerekeinket, sőt azt is megkaptam hogy, rossz testvérek lesznek a gyerekek, arra tanítjuk őket hogy, egyedül boldogabbak és nem az összetartozásra. Tényleg rosszul csináljuk? Nem kellene egyedüli programokat szervezni nekik, csak közöseket?
ez akkor lenne baj ha valamelyik mindig kimaradna a dologból. de ha mindegyikkel van külön program is és őket ez nem zavarja akkor nem gond. meg amúgy is más az igénye 2,5 évesnek meg egy 8 évesnek. és hát ha van közös program is akkor ebben semmi rossz nincs.
mi ezt nem tudnánk megcsinálni-mert féltékenyek lennének egymásra. (5-8 évesek) de amíg a pici 1-2 éves volt akkor többször előfordult hogy a nagyobbat apa elvitte ide-oda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!