Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy oldjam meg ezt a problémá...

Hogy oldjam meg ezt a problémát au-pairként?

Figyelt kérdés
7 hónapja au-perkedem egy családnál. Nagyon lelkibeteggé tesz,hogy mindent megteszek a gyermek érdekében,a nap 24 órájában csak rám számíthat,és mégis minden csak addig szép és jó,míg vmelyik szülő a színre nem lép. Olyankor kiabál velem (még nem beszél, tehát nem szavakkal bánt) és üt ahol ér vagy rugdos. Ez nekem nagyon rosszul esik,mert szívem lelkem beleteszem a munkába. Ha ketten vagyunk,simogat,ölel,puszil. Mit csinálok rosszul? Mit tegyek hogy jobb legyen,minden nap sírok emiatt. Olyan megalázó,hogy ezt kapom,reggeltől estig én nevelgetem, Mindenre én tanítom, és mégis utál. A szülők is mit hihwtnek,hogy miért üldöz a gyerek..? Amikor ott vannak, semmit nen enged,hogy én csináljam,csapkod és sír.Pedig ilyenkor is bíznak rám feladatokat vele kapcsolatban.( fürdés,etetés) Velem lehet a baj? A gyermek 2 éves,fiú. Pár jó tanácsnak nagyon örülnék. Köszönöm.
2016. ápr. 7. 13:54
1 2
 1/19 anonim válasza:
78%
Gyanítom azt szeretné ha a drágalatos szülei is foglalkoznánk vele
2016. ápr. 7. 14:05
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen és hasonló esetekben a kolléganőid fogják magukat és továbblépnek. Miért hagynád magad terrorizálni?!
2016. ápr. 7. 14:05
 3/19 A kérdező kommentje:
De ezért miért engem bánt?
2016. ápr. 7. 14:06
 4/19 anonim ***** válasza:
61%
Ennnek semmi köze hozzád, ez a kétéves kor miatt van, akkor kezdödik a dackorszak.
2016. ápr. 7. 14:07
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
2 éves, nem tudatosan csinálja amit csinál, valószínűleg tényleg a szüleitől szeretne több figyelmet kapni.
2016. ápr. 7. 14:07
 6/19 A kérdező kommentje:
Kedves Második. Nem szeretném magam hagyni,ezért fordultam ide a kérdésemmel,hátha valaki tud segíteni. Fix időtartamot beszéltünk meg a családdal,nem akarom kakiba hagyni őket. Ha nem javul a helyzet,kénytelen leszek, de próbálnám orvosolni.
2016. ápr. 7. 14:09
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy szimplán dackorszak,a szüleivel hétvégente nem csinálja ezt. :( Ez csak nekem szól.
2016. ápr. 7. 14:10
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

1.- ebben az időszakban engem is "ütött" a gyerek: ilyenkor szépen meg kell fogni a kezét és nyugodt, de határozott hangon azt mondani: NEM! vagy nem szabad.

2.- igen, nagyon valószínű, hogy a szüleivel akarja "tudatni", hogy jó lenne, ha ők is foglalkoznának vele - nem veled van problémája.

3.- leülnék a szüleivel egy beszélgetésre, hogy mit tegyek, illetve nem tudom, ők mennyit vannak a gyerekkel, de megpróbálnék egy közös sétát pl. a játszótérre, 3-asban, 4-esben.

2016. ápr. 7. 14:18
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma olvastam egy kérdést a Gyerekvállalás, nevelés topicban, ami hasonló volt, csak ott az anyuka kérdezte, hogy miért üvölt a gyerek a bébiszitterrel, amikor ő is ottvan. Ha nincs ott, jól megvannak. Sajna nem találom most. Szóval ott szinte mindenki azt írta, hogy a gyerek azt szeretné ha a szülő foglalkozna vele, amikor ottvan ő is. Mások beszámoltak róla, hogy a gyerek sokszor kezelhetetlen másokkal (akár rokonokkal) akkor ha az anya ottvan, de egyébként jól elvan velük.
2016. ápr. 7. 14:19
 10/19 A kérdező kommentje:
Mindig megfogom a kezét,és szépen kérem hogy ne üssön,mert én sem ütöm. Nagyon sokszor mondtam már. A szülők sajnos nem nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel, hiába mondom,nem segítenek. Mondhatni nagyon nem érdekli őket.
2016. ápr. 7. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!