370000ft keresetre vállalnál 3 gyereket? Öt ember meg tud ennyiből kényelmesen élni?
Én 500ezer alatt nem vállalnék 3. gyereket, de ugye ez csak az én meglátásom. Nekünk szükségünk lenne erre az életszínvonalra.
Ettől függetlenül nem kizárt, hogy másnak a 370ezer is bőven elég és kényelmesen éldegél belőle.
Ha a 370.000 netto akkor simán.
Bár ez függ attól, hogy hol laktok (vidék, főváros), milyen az életmódotok. Mennyire kívánjátok meg a "luxust".
Ez esetben ha szeretnél 3. gyereket, akkor nyugodtan vállald be. Jelenleg elég biztos lábakon áll az anyagi helyzeted.
Én egyébként azért nem vállalnék 500 nettó alatt, mert úgy gondolom szükség van a megtakarításra. És emellett tudnánk úgy félretenni, hogy ha valamelyikünk elveszti a munkáját, akkor se okozzon nagyobb problémát.
Persze, amennyiben van a széfben még kb 10 milla kápé.
Ha esetleg síbaleset éri az asszonyt, és életmentő műtétre lenne szüksége svájcban.
Komolyabbra fordítva, sosem centizném ki ilyen szinten a megélhetésem.
Inkább legyen ötvenszeresen túlbiztosítva, semhogy ott álljak pénz nélkül és boruljon minden.
Jesszus 8-as erre aztán lehet alapozni, hogy éhen nem halt még senki napjainkban... 3 gyereket bevállalni a bizonytalanra több mint felelőtlenség. Aztán persze lehet vonulni segélyért, támogatásért, kuncsorogni ruháért, pelenkáért. Alapvetően nem az anyagiakon múlik a boldogság az tény. Csak a gyerekek egyszer megnőnek és illene arra is gondolni, hogy valahogy elindítsd őket az életben. És hú de boldog volt a minap látott kislány is aki egy nyomorult mandarint szeretett volna csak a boltban, mire az anyja szabályosan ráordított,hogy fogja már be nem érti, hogy nincs rá pénz??? Kb 30ft-ról beszélünk. Én nem mondom, hogy toronyóra kell lánccal de ez a fajta hozzáállás felháborít.
kérdezőnek: Én erre az összegre két gyerkőcöt vállalnék de ügyesen a 3 is megoldható akár ha nagyon szeretnétek szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!