Az apukák nagy többsége önző, és önző is marad
egész életében?
Figyelt kérdés
Soha nem éreztem úgy, hogy kifejezetten önző lenne a férjem. Volt már nála sokkal önzőbb párom is.
Azt viszont nagyon nehezményezem, hogy nem a gyerekek az elsők számára. Szereti őket, fontosak neki, de van olyan, hogy csak azért is elmegy egy programra, pedig tudja, hogy közben a gyerekek őt várják, percenként megkérdezve, hogy apa mikor jön... Amikor erről említést teszek, az a reakció, hogy én ne korlátozzam már be ennyire.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a legtöbb férfi ilyen? Nekik ez így természetes? Vagy én így jártam és törődjek bele?
Kezet rázhatunk, nálunk is kb. ez a helyzet. Az én párom is szereti a gyerekeket, de ő is szívfájdalom nélkül eljárkál a haverokkal, meg koncertre, meccsekre stb. Szerintem van apuka, aki nem ilyen, de én csak a saját tapasztalatomból tudok írni. Nekünk volt már vitánk, mert túlzásba vitte a szórakozást, a gyerekekkel meg itthon vártuk és ők is állandóan kérdezték hogy mikor jön az apjuk. Párom is azt mondja, hogy ez neki jár...
2015. máj. 17. 14:27
2/24 anonim válasza:
Szerintem ez nem önzőség.Nem értem miért kell az életnek megszűnnie,ha gyerek van. Járj el te is.Nem a gyerek köré kell építeni az életet,hanem az életbe kell beépíteni a gyereket.
2015. máj. 17. 14:30
3/24 anonim válasza:
Az én férjem nem járkál el, pedig küldöm.
Horgászcuccot vett, nem érdekelte. Motort, megunta. Quadot, párszor használta.
Most jött a terepjárós hóbort...
Én is sokszor mondom, hogy önző, mert amit kitalál, megvalósítja, megveszi.
De minket nem hanyagol el. Tény, a programszervezés nem az erőssége...
2015. máj. 17. 14:33
4/24 anonim válasza:
Én 2 apát tudok megítélni ilyen szempontból biztosan, az édesapámat és a férjemet. Ők mindketten csodálatos apák, egyáltalán nem önzők. A rokonok, barátok, munkatársak között is sok olyan férfit látok, aki nagyon jó és önzetlen apának tűnik, de az ő életükbe nyilván nem látok bele annyira.
2015. máj. 17. 14:35
5/24 A kérdező kommentje:
Felőlem járjon el... de hallanád a gyerekeket! Nekem nem lenne szívem őket így váratni. Nekem a család az első, bármilyen programról lemondok miattuk. Amúgy meg úgy intézem a kikapcsolódásaimat, hogy a gyerekek oviban legyenek akkor.
2015. máj. 17. 14:37
6/24 anonim válasza:
A gyerekeknek nem lesz semmi bajuk ha megtanulják, hogy nem körülöttük forog a világ. Attól, hogy neked valami természetes, nem azt jelenti, hogy másoknak is. Nem tud minden ember úgy viselkedni ahogy te. Szerintem a férjed viselkedése sokkal természetsebb, egészségesebb mint az, hogy mindent feláldozol a gyerekek kedvéért, de sok anya beleesik ebbe a hibába. Ezen kívül semmi rosszat nem mondtál róla, akkor mi a probléma?
A legtöbb ember meg dolgozik, amikor a gyerekei óvodában vannak, elég nehéz lenne olyankor kikapcsolódni.
2015. máj. 17. 14:44
7/24 anonim válasza:
Az, hogy a család az első, nem jelenti azt, hogy csak a család van és semmi más. Szervezz néha te is programot, amikor meg ő marad otthon a gyerekekkel. Igen, a gyerekek várják haza, téged is várni fognak, de ez nem jelenti azt, hogy 0-24-ben velük kell lenni.
2015. máj. 17. 14:46
8/24 anonim válasza:
Sztem onzo. A gyerek, csalad legyen a legfontosabb, kulonben minek minosult meg, ha nem tudja, hogy ez lrmondasokkal jar...?
Az en ferjem csodas apa, mindenben segit, amiben lehet es munka utan hazajon hozzank. Hetvegen sem jar el meccsekre meg ide oda. Tole jobbat elkepzelni sem tudok...
2015. máj. 17. 14:52
9/24 anonim válasza:
Érdekes, hogy attól lesz valaki jó apa, hogy nem jár kikapcsolódni... nekem más elképzeléseim voltak a jóapaság kritériumairól.
2015. máj. 17. 14:56
10/24 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy rossz apa, annyit mondtam csak, hogy önző. A gyerekek nem látják minden nap, eleve 24 órás a munkanapja. A kikapcsolódása bőven megvan a maradék 48 órában. A gyerekek meg még kicsik, apa-imádat van. Nem értem, hogy miért nem lehet ebben a rövidke időben a kedvükre tenni. Amikor meg majd kamaszodnak, meg kirepülnek, lehet sírni, hogy nem látja őket... Nem elkényeztetni őket, csak a kedvükre tenni. Pl hazaérni fektetésre, ha megígérte, hogy mond mesét nekik...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!