Mit tegyek, ha úgy érzem nem tudok megbocsájtani a lányomnak?
"hogy felborul az egész eddigi életünk, hogy én fogom ezt a gyereket felnevelni,"
Muszáj ezt?
Persze értem én, hogy még ha a gyereked 100 %-osan is felkészül a feladatra (már amennyire egy tini tud), akkor is a teher nagy része a tiétek lesz,
de én azon lennék (persze lehet, te is azon vagy), hogy megértessem vele, hogy NEM nekünk szüli, ha már ilyen okos fejjel így döntött, hanem magának!
Hogy nem az lesz, hogy ő bulizik, tanul és a nagyi majd csed-re, gyes-re megy... hanem neki kell áldozatokat vállalni.
Talán, ha nem "örülne annyira, hogy átvert titeket (értsd: nem tudtátok abortuszra bátorítani - egyébként 18 év alatt 18 hét a határ)", ha jobban átérezné a döntésének a súlyát, akkor te se haragudnál rá ennyire.
Miután így átvert megértem.
Amit én tennék: "Kicsim, természetesen megértem, hogy most már külön családod lesz. Szóval menj és alapíts családot. Szóval indulj. Menj beszéld meg anyósjelölteddel, hogy hol fogtok lakni. Szívesen segítek. Fent van a padláson a régi babaágyad, a ruhák, elviheted. Persze, a lányom vagy, a hasadban pedig az unokám. Úgy gondoltam havonta egy X összeggel tamogatlak titeket. Aztán tartunk vasárnapi családi ebédet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!