Mit gondoltok a Vebi, Verbéna, Bikly, Kanga nevekről?
első :D
én ufonautákra gondoltam hirtelen, de az első jobb :)
A Vili, a verébben a tündér nem Verbéna volt?
Imádtam azt a mesét régen, ma délután meg is fogom nézni, köszi.
Amúgy nevetséges nevek.
Összeszedted a gyerekkori meséid szereplőinek neveit?
De felőlem játszhatunk ilyet. A Vebi egyáltalán nem tetszik, amúgy is egy hosszabb név becézése, és szerintem a Kacsamesék előtt nem is volt ilyen név sehol, ez egy már létező név kitekert változata lehet.
A Verbéna nem lenne csúnya név, de egyrészt nem tudok elvonatkoztatni a Vili, a verébtől, másrészt nem adnám, mert benne van az, hogy "béna", harmadrészt évek óta verbéna illatú szappant használok, attól sem igazán tudok elvonatkoztatni. A "Bikly" helyesen Beakly, már ha a Kacsamesék szereplőjéről van szó, és szintén nem tudok elvonatkoztatni a dagi daduskacsától, akit ráadásul gyerekkoromban marhára utáltam a mesében.
Kanga: nálam ez kimeríti az ősanya fogalmát, olyan nőét, aki kizárólag anyaként képes azonosítani magát, mindenféle más szerepében már régen megszűnt létezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!