Nektek is rosszul esett volna, ha a Dédi nem viszi el játszira a gyereketeket, miközben ti 30 hetes terhesek vagytok?
Figyelt kérdés
Tudom,senkitől nem lehet elvárni semmit,akkor sem,ha családtag. A Dédi 70 éves,még 2 hetet dolgozik egy hónapban. Van egy kisebb unokája (8 éves),akivel a múltkor bejárták a várost,legalább 3 órát elvoltak. Soha nem kértem meg semmire a nagymamám,ma (mivel egész dél óta furcsán keményedik a hasam) kértem,hogy vigye el a 2 éves fiamat egy kicsit a 10 percre lévő játszira,legalább egy fél órára,hogy kicsit hintázhasson. Nem akarom sajnáltatni magam és előadni a mártírt,de ezt a 30 hetet veszélyeztetett terhesként húztam le úgy,hogy végig emelgettem a fiamat,közben akármikor bevérezhettem volna. Tudom,hogy hatalmas felelőtlenség volt,de mit lehet tenni ilyen helyzetben? Amikor abszolút semmi segítség? Ez volt az első alkalom,de azt hiszem az utolsó is. Azt mondta,hogy "ha el akarom vinni,akkor nekem fel kell öltöznöm" ez kb 3 percet vesz igénybe. Majd nagy nehezen elvitte,de 20 perc múlva itthon is voltak,mert hogy sáros a játszi... A hinta alatt direkt vannak ilyen gumi lapok,szóval gondolom meg sem nézték. Most ez tényleg csak nekem esik ilyen rosszul? Közben meg sajnálom a fiamat,hogy ma végre jobb idő van és nem tudok elmenni vele.2014. júl. 29. 16:12
1/7 anonim válasza:
Kár ezen rágódni, mert ha meglesz a kistesó, csak még nehezebb lesz.
2/7 anonim válasza:
Nem lehet hogy nem érezte magát jól a dédi? Azért csak 70 éves,nem biztos,hogy bírja már ezt,és egy 2 éves meg egy 8 éves között óriási különbség van.
3/7 anonim válasza:
Minden pár elsősorban magának szül nem a nagyszülőknek főleg nem a dédszülőknek. Amikor kis korkülönbséggel bevállaltátok pontosan fel tudtátok mérni mivel jár. Mikkor megszületik a kicsi sem lesz könnyebb.
4/7 anonim válasza:
SZerintem túlreagálod. Sétált így is 20 percet az a gyerek. Én a dédimtől ennyit se jutna eszembe kérni akármi legyen is a bajom.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem sem jutna eszembe tőle kérni,ha lenne valami minimális segítségem olykor. A nagyszülők több 100 km-re,a párom reggeltől estig dolgozik. Ő ajánlotta fel,hogy ha szükségem van rá,csak szóljak. Szóltam,ennyit jelentett. Igen,mi vállaltunk kis korkülönbséggel gyereket,de egy problémamentes terhesség után bevallom nem számítottam rá,hogy a második terhességemmel olyan problémáim lesznek,ami ennyire megnehezíti az egészet. Nem az a baj,hogy terhes vagyok,mert nem érzem magam rosszul,eddig is megcsináltam mindent,amit kellett. A gond csak annyi,hogy a sok emeléstől akár le is válhat a méhlepényemből egy darab,elönthet a vér,stb. Eddig sem vigyáztam,mert sajnos nem megy. Csak reménykedhetek,hogy épségben megszületik a lányom. Ezt tudva ajánlotta fel a Dédi a segítséget,ami ezek szerint csak amolyan mendemonda volt. Tudom,óriási a különbség egy kisiskolás és egy kisgyerek között,de annyi dolga lett volna,hogy beteszi a hintába. Minden mást meg tud csinálni,nem kell futni utána soha,fel tud mászni,ahova akar. Na mindegy,ezek szerint velem van a baj tényleg,köszi még egyszer mindenkinek.
2014. júl. 29. 19:01
6/7 anonim válasza:
Akkor fogadjatok fel valakit pár órára. Nálunk is a házban az egyik lány nyáron vigyáz gyerekekre, szinte ingyen.
7/7 anonim válasza:
Nagyon sajnállak, megértem a problémádat.Nem értem azokat a válaszolókat, akik közlik, hogy te vállaltad "edd meg amit főztél". Szerintem nem szép dolog a déditől,hogy ennyit nem lehet kérni tőle,főleg ha olyan aktív,hogy a másik unokával órákig bandázik a városban.Bár biztos nem vigasztal én is hasonló cipőben járok,csak az én kisfiam már 8 éves, a pici 4 hónapos így kicsit könnyebb.Viszont készülj fel,ha meg lesz a kicsi sajnos még nehezebb lesz,de majd belerázódsz, ne aggódj! Kitartást és boldog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!