Ti ennyi pénzre vállalnátok 2 gyereket, ilyen körülmények között?
200-220 ezer Ft/hó.
Körülmények:
- saját kertes ház, jó hőszigeteléssel (havi rezsi 50-60 ezer maximum).
- 0 hitellel
- én szüleim ételsegítségével (termelik)
Vagy erre így csak 1 gyermeket vállalnátok? Egyet sem?
Nem tudom.
Még nincs gyerekünk, de kettőt szeretnénk (ha összejön).
Nem mindenkinek van ebben tapasztalata!
Magamutasképp jöttél ide megkérdezni ezt a bugyuta dolgot amire magad is tudod az egyértelmű választ??
Igen, nevezz irigynek, fáj a szívem, mikor látom, hogy másoknak két-háromszor annyi a bevételük, mint nekünk, nem albérletben nyomorognak és mégis ennyire anyagiasak, nem mernek gyereket szülni.
Hozzád képest én a "semmire" vállaltam gyereket és köszönjük szépen, boldogan élünk.
Mi 220 ezerből élünk, van egy 40 ezer forintos lakáshitelünk. Emellett a rezsink 60-e. A maradék marad itthonra.
Élelmiszert étk. utalványból veszünk (havi 20e + kp-ból 10).
A nagylánynak már nem kell pelenka, a kicsi február elején születik.
Van saját autónk (hitel mentes).
Mi erre vállaltunk 2 gyereket.
Ha te arra, amit írtál egyet se mernél bevállalni, akkor nem tudom melyik bolygón élsz :)))))))))))))))))))))
Köszi utolsó.
Nem magamutogatás miatt jöttem ide jézusom!
Ennél azért JÓVAL többet keresnek mások (és tudom hogy sokan jóval kevesebbet).
Köszi hogy azt írja valaki, nincs agyam. Tegyük fel a rosszabbik esetet a 200 ezret.
60 ezer a rezsi, mondjuk ha jó kaját szeretnénk enni akkor 60 ezer a kaja két gyerekre + ránk. Erre jön még rá mondjuk, hogy az ember ruhát szeretne venni a családjának, tisztítószerek, gyógyszerek, netalán egy kis szórakozás. Ne adj isten megtakarítás.
Mindemellett értő olvasás, kedves rosszindulatú anyukák!
"Ti ennyi pénzre vállalnátok 2 gyereket"
Én szeretnék vállalni, és kíváncsi voltam a többség véleményére. Mi rosszat követtem el?
Gyerekenként 50.000-rel sztem számolni kell havonta.
Suli menza (ovi-bölcsi is ennyi volt): 10.000
Úszás: 10.000
Bérlet: 3000
Nyelvtanár: 10.000 (heti két alkalom, olcsó, mert falun lakunk)
Ebben még nem volt benne a ruházkodás, a kaja, a gyógyszer+táplálékkieg., az egyéb baráti körrel kapcsolatos kiadások (szülinap, kirándulás), az iskolai különpénzek.
Nos nem.nekünk a bevételünk 220-230ezer Ft jelenleg,saját lakás,van autó, a rezsi max 60ezer. 1 fiunk van és nagyon meg kell gondolni mit vásárolok,leírom mi hogy osztjuk be 1 gyerekkel.
-Rezsi 60ezer
-Élelmiszer 50-60ezer,igyekszem jó minőségű,változatos étrendet készíteni és ahhoz bizony,jó alapanyag kell
-Fiunk ebéd + egyéb min havi 20ezer
-Benzin havi 30ezer
-Háztartás+kozmetikum stb 20ezer
-Egyéb: utazás,vitamin,szülinap stb 10 ezer
-esetleg kell ruha,cipő ugye akkor arra is kell pénz
-minden hónapba félreteszünk 20-30ezer ft,azért is ha elromlana a hűtő,vagy az autó,vagy bármi probléma lenne legyen pénz
Nem merjük még bevállalni a másodikat csak ha találtam jobban fizető állást,ugyanis a másik gyerek is havi 30ezer biztosan lenne főleg az elején,akkor nem tudnánk félre tenni és szűkös lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!