Szerintetek ez reális?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy játékot a kisfiamnak Vaterán. Egyik eladó 1700 Ft-tól hirdeti licitesen, a másik fix 1800Ft-ért. Majdnem leütöttem, de gondoltam, még megnézem a Brendon honlapján is. 2290 Ft-ért találtam!!! 1700-1800 + 930 posta sokkal többre jön ki, mintha megveszem újonnan. Ráadásul a legdrágább bababoltban!

Ezen most egy kicsit kiakadtam. Így el fogja valaha is adni?

2009. nov. 16. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát szerintem csak az a baj, hogy az eladó tényleg olcsóbban adja el, de nem kalkulálja bele, hogy a postaköltség megdrágítja. Ezzel az jár jól, aki személyesen át tudja venni, annak tényleg megéri. Én ha valamit olcsón akarok megvenni, akkor eleve kiütöm a postaköltség lehetőségét azzal, hogy a saját megyémben keresek csak termékeket.
2009. nov. 16. 22:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Eladja, mert nem mindenki lakik brendon közelében, és sokan annál sokkal kényelmesebbek minthogy a játékboltokat járják!
2009. nov. 16. 22:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van. De akkor is durvának tartom, hogy egy használt játékért csak 500 Ft-tal kérnek kevesebbet, mintha vadiúj lenne.

Kerestem, de sajnos a saját megyénkben nem találtam.

2009. nov. 16. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már nagyon sok terméknél tapasztaltam és ezért döntöttünk az új cucc mellett. De tök jó hogy írtál ide mert azt hittem ezen csak én vagyok fennakadva. Olyat is láttam már amikor FP-s játéktelefont vadásztam, hogy vki drágábban hirdette a használtat mint az online áruházak és a Tesco az újat. Persze szabad piac van, ha vki megveszi annyiért szíve joga, de én is mindig leellenőrzöm mennyiért kapható az új a multinál, az online raktáráruháznál és a teszveszen/vaterán. Nálam kb. feleár az a határ amikor a használt mellett döntök, de ez mindenkinél más. Még így is sikerült szuper járókát, etetőszéket és babakocsit "lőnöm" :))
2009. nov. 16. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Az se rossz, amikor ugyanazt a terméket drágábban árulják a magyar oldalakon, mint az e-bayen. Meg amikor Hong Kong és Magyarország között kevesebb (vagy nincs) a postaköltség, mint országon belül.
2009. nov. 17. 07:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele. Próbáltam használt dolgokat vásárolni, hátha jobban járok velük, de rájöttem hogy csak a bóvli cuccokat adják fillérekért (ami amúgy is olcsó), ha jó minőséget szeretnél, akkor alig engednek belőle pár száz forintot. Akkor meg inkább megveszem Én is az újat. Az utolsónak is igaza van, külföldön sokkal nagyobb az ár differencia az új és a használt dolgok között. Ott ha kivittél valamit a boltból újonnan, onnantól kezdve 90%-kal leesett az ára. És ez így normális. Szint úgy a bolti leárazásoknál is. Magyarországon a leárazás azt jelenti, hogy az eredeti ár fölé írnak egy magasabbat, nyugaton meg igazán fillérekért lehet vásárolni egy-egy leárazásnál! Itt tartunk sajnos.
2009. nov. 17. 09:13
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem ez az egész vatera meg teszvesz egy nagy baromság!
2009. nov. 17. 13:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként én is fenntartással vagyok az ilyen oldalakkal. Mi most babakocsit néztünk, igaz boltban, használtan volt 60.000,-, de látszott kicsit rajta, hogy használt és nem volt rá garancia, így inkább újat vettünk 83.000,-ért, nekem ennyit megér, hogy sértetlen és garancia is van rá.
2009. nov. 17. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!