Nem ismerek a lányomra. Mi lehet vele? Mit csináljak?
Kislányom 3 éves.5 hete jár oviba.Minden reggel megy az üvöltés amikor be kell menni a csoportba és napközben is sokat hisztizik.Eleinte nem volt semmi gond.3 nap alatt beszokott délelőttre,következő héten már ő kérte,hogy ott aludhasson.Dícsérték az ovó nénik,hogy ügyes,mindenben benne van.Aztán beteg lett 4 napot itthon volt.Inenn kezdődtek a gondok :( Azóta megy a harc minden nap.Ráadásul mostmár itthon is.Eddig viszonylag szófogadó,aranyos,segítőkész kislány volt.Most mintha nem is ő lenne.Ha bármint mondok neki,olyan mint aki meg sem hallja,vagy az ellenkezőjét csinálja :( Próbálok csak vele foglalkozni ha itthon vagyunk,de mindenért csak nyávog,hisztizik.
Mi történt vele?Mit csináljak,hogy jobb legyen a helyzet?
Nálunk is ez volt, légy türelmes, nagyon nagy változás ez nekik, nehéz megszokniuk akkor is, ha jól érzik magukat...
A lányom dettó egyik napról a másikra beszokott, de itthon őrület volt minden reggel, és délután, este..majd ahogy jött, kb. 3 után el is múlt ez az időszak...
én mindent de komolyan mindent eltoltam, és csak vele foglalkoztam, mikor elhoztam du. az oviból, és nagyon nyugis, és megértő próbáltam maradni, de megmondom őszintén hogy kihullott a hajam..:-DD
Pár hét!!! Tarts ki!!
Sok oka lehet:
- Esetleg nem fokozatos volt a beszoktatás;
és/vagy:
- A dackorszak 3 évesen is tart még egyeseknél (javaslom SZAKkönyvekből utána olvasni, mi a dackorszak; nem egészen az, ami a köztudatban van) ;
és/vagy:
- Az új környezetet akár hónapok, mire megszokja (zsivaly, sok más gyermek, egymáshoz alkalmazkodás, stb) ; a 2-3 éves gyermekek többségének még nem használ a társasági élet, szocializáció ide, vagy oda; sokuk még az anyával igénylik a tartós együttlétet és ez természetes, életkori sajátosság; a 3 évesek kisebb hányada vágyik csak (gyermek)társaságra.
Az ideális óvodakezdés a 4. szülinap ráján van. (Tudom, kötelező lesz 3 éves kortól. De a törvényeket általában nem szakemberek hagyják jóvá...)
Egy óvodapedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!