Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még egy lázas kérdés mára?

Még egy lázas kérdés mára?

Figyelt kérdés
Nurofen, panadol kúp három óránként felváltva...ezt tudom...de mi van, ha ülőfürdőt kap?...azzal együtt, közvetlen a fürdő után kapjon kúpot, ha épp itt lenne az ideje?...vagy a fürdővel tulajdonképpen a kúpot váltom ki?...mi a jobb ülőfürdő, borogatás végtagokra, homlokra esetleg nedves törölközőbe csavarás?
2013. aug. 27. 23:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi sosem csavartuk bele a törölközőbe, - nekem volt róla borzasztó emlékem ezért SOHA !

Nálunk a menet a következő:

1. Megkapja a kúpot vagy a fél Algopyrint- orvosi utasításra adhatjuk neki! szóval magadtól ne adjál!, majd egyből viszem a hűtőfürdőbe (nálunk mondjuk szokásos a 40.5 fölötti láz!) így egymást segíti a kettő.

2. Kijött a hűtőfürdőből, akkor ráfekszik az ágyára leterített törölközőre pucéran, és én még langyos vízzel borogatom a fejét, az ugyanis ilyenkor még lángol!!!

ott ülök kb 20-25 percig és ha kezd melegedni a végtagjai megint akkor azt is borogatom! mert nálunk sajna visszakúszik hamar a láz!

viszont én nem 3 óránként adom hanem 4! nem 4 órát akartál írni!?

2013. aug. 28. 00:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Végtagokat ne borogass, rosszabbat teszel vele.

Sima hűtőfürdőt készíts (meleg víz amit fokozatosan hűtesz).

2013. aug. 28. 07:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el, érdekes dolgokat ír:

[link]

Az én lánykám is most volt lázas, és hasznos volt nekem.

Szerintem is inkább 4 óránként kellene, nekem doki így mondta, meg betegtájékoztatóban is úgy van, hogy 4 óra teljen el, bár én is hallottam 3 órát már valahol, de én kivárom a 4-et, inkább akkor lehűtöm máshogy, borogatással (én a hűtőfürdőt kerülöm, ha meg lehet oldani, mert így is annyira nyűgös a lányom, el sem tudom képzelni hogy tudnám a kádban tartani, 1,5 éves)

Szóval szerintem a hűtőfürdő, borogatás csak kiegészítés, nem hiszem, hogy tartósan lenn tartaná a testhőt, szóval utána mindenképpen nézném hogy alakul és adnék gyógyszert ha elkezdett visszakúszni.

2013. aug. 28. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!