Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet "túlszeretni" egy gyereket?

Lehet "túlszeretni" egy gyereket?

Figyelt kérdés

Teljesen ledöbbentem ma anyám véleményén.

Szerinte már elrontottam a fiamat,mert túlságosan imádom. Túl sokat puszilgatom,ölelgetem.

Ez azt fogja eredményezni,hogy a gyerek anyámasszony katonája lesz,valamint,ha én meghalok,utánam akar majd halni,mert nem fog tudni nélkülem élni.

Az első gondolatom az volt,hogy ez orbitális baromság. A második gondolatom szintén ez volt.

De azért érdekelne,ki mit gondol erről,létező jelenség-e ez.

Alapja amúgy nincs,rengeteget elvan egyedül a gyerek,de ha odajön,persze hogy felemelem,megpuszilgatom. Mikor,ha nem most?

2013. aug. 12. 19:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Túlszeretni nem, de rosszul szeretni igen. Én is ilyen voltam, de a gyerek érdekében leszoktam róla. Mondjuk nekem lányom van és imádom, de visszafogom magam. Nekik ez nem jó.
2013. aug. 12. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, sőt nagyon sokan ezt teszik. Egy percre sem hagyják egyedül a gyereket, az anyja nélkül nem tud ellenni. Ez később megbosszulja magát.

Ha úgy van, ahogy írod, akkor te nem szereted "túl"

2013. aug. 12. 19:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Naponta kb. összesen 4-5 alkalommal van az ölemben,és 3-4x etetéskor. A többiben jön-megy,ha a nővére itthon van,akkor vele játszik állandóan.

Én vagyok a legnagyobb kardoskodó amellett,h egy gyerek érezze jól magát egyedül,én is tudom,h senkinek nem jó,ha anyával egymás seggében vannak. A lányommal mindez sokkal rosszabb volt,ő még akkor is magából kikelve ordított,ha a vécéajtót be mertem csukni magam után,anyám akkor mégsem tett megjegyzést. A fiamat már tudatosan "szeparálom" ,megteremtve a körülményeket,hogy egyedül,biztonságban tudja felfedezni a világot.

2013. aug. 12. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet túl szeretni.Olyan nincs.Szerintem egy gyereket az Ő kis igényei szerint kell szeretni.

Nekem lányaim vannak,mégsem egyformán igényelték a szeretetet.

Nem hinném,hogy ettől anyámasszony katonája lesz.

A nagy lányomat még harmadikos korában is reggel ébredés után néhány percig ölben ringatni kellett.És nekem is mondtak olyanokat mint neked.

Most 20 éves és még ugyan csak talpra esett egy kis csaj.Az igazáért dűt-borít ha kell.Meg a húgáért is./12 év van köztük/.

Úgy hogy szerintem ne aggódj.Szeresd úgy ahogy igényli.

2013. aug. 12. 19:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Jajj,az nem is mondtam,hogy a fiam 7 hónapos.
2013. aug. 12. 19:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem túlszeretni nem lehet de rosszul szeretni igen,pl sehova sem mehet anya nélkül,sosincs anyuka nélkül,állandóan kézben van és az anyukánál
2013. aug. 12. 20:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat,aki "túlszereti". Szerintem Te nem az a kategória vagy :) én is sokszor szeretgetem a fiam,de hát hogy mutassa ki az ember máshogy neki? Ölelem,puszilom,dögönyözöm,cirógatom,imádom :) hamarosan úgysem lehet majd ennyire szeretgetni,mert fontosabb dolgai lesznek :) (már most is eltol sokszor) 10 hónapos egyébként. Akit pedig ismerek... A gyereke most megy iskolába,még SOHA nem aludt egyszer sem a nagyszülőknél,soha nem bízták másra 3 óránál tovább,mert mi van,ha keresi őket... Mi van,ha éjszaka felébred és haza akar menni... Ez az aggodalom sztem tök jogos egy másfél éves esetében mondjuk,na de egy 7 évesnél...
2013. aug. 12. 20:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok...7 hónapos? Na olyankor még folyton az ölemben volt. :))) Tökéletesen megvan nélkülem és sosem hiányolt ha nem voltam vele, mert dolgom volt.
2013. aug. 12. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem min. egy éves korig szükségük van a korlátlan szeretetre, aztán később fokozatosan - tudatosan lehet ezt már szabályozni, egy egészséges szintre. De továbbra is szükségük lesz arra, hogy folyamatosan érezzék, hogy szeretjük őket, ránk mindig számíthatnak :-)
2013. aug. 12. 22:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy testi közelséggel fejezed ki a szeretetedet nem tudod elrontani, sőt épp ellenkezőleg abból soha nem elég. Érdekes, hogy anyukád, pont az "anyámasszony katonájaságot" emlegette. Amerikában egyszer végeztek egy vizsgálatot. Kiskorukban nagyon sokat ölelgetett, puszilgatott és keveset ölelgetett fiúkat hasonlítottak össze kamasz korban. Érdekes módon azt tapasztalták, hogy a kevés testi szeretetet kapott fiúk sokkal félénkebbek, visszahúzódóbbak lettek. Tehát ölelésre fel! De ahogy a többiek már írtak szabadságra és önállóságra is szüksége lesz.
2013. aug. 13. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!