Most tudtam meg hogy állapotos vagyok de nincs a TB-ém fizetve. Elmehetek így is orvoshoz vagy ki kell fizetnem majd a költségeket. Van erre valami szabály hogy átvállalja az állam?
Elmehetsz orvoshoz de az állam majd behajtja rajtad.
Vannak olyan intézmények ahol elsőre amikor mész mondják hogy rendezd a tb -t vagy legközelebb fizetni kell.
34+6 hkm
Gyorsan menj be a NAV-hoz (APEH), kérd, hogy Te szeretnéd fizetni a TB-det. Havi 6600ft körül van, de lényegesen kevesebb,mintha Te fizetnéd a vizsgálatokat,mert mondjuk csak egy sima UH 10 ezer ft körül mozog. Addig,míg az első csekket nem fizetted be, fizetned kell minden ellátásért, utána már jogosult leszel rá.
Azért is fontos, mert pl. ha császárral szülsz, az már majdnem milliós tétel csak a műtét.
En is igy voltam, marmint nem dolgoztam a teherbeeseskor es mar jo ideje nem kuldte az apeh a csekket. Elmentem hozzajuk, ki kellett fizetni mindent visszamenoleg is, azonnal kesz volt minden.
Magankorhazban szultem, oda is jarok, nem veszek igenybe tb szolgaltatast, de muszaj rendezni, barmikor lehet baleset, eletveszely, stb.
Miótsa nem fizetsz TB-t? A MÁK-nál be lehet fizetni utólag és aztán csekken havonta.
Ha ezt nem teszed meg, az orvos nem fog ellátni/ fizetned kell érte, ugyanis ilyen esetben csak a szülés költségét vállalja az állam, a terhesgondozásét sem.
? bocsi hogy értetlenkedek, de hogy-hogy nem fizetted magad után a TB-t, mikor az elméletileg kötelező mindenkinek fizetni??? Lehet mulasztási bírság, vagy késedelmi kamat is.
Ezt egy jogi fórumon találtam, egy tb jogász válasza a TB nem fizetésére:
A NAV TB adótartozás miatt végre hajthat?
A nem fizetett TB esetében, a jogszabály alapján azt az adóhivatal kivizsgálja, és hivatalból megállapítja a járulékfizetési kötelezettséget. Nem fizetett és felhalmozódott összegekre az adóhivatal kamatot és bírságot számít fel, amit együttesen végrehajtóval hajtat be!
Nincs fizetve a TB, ellát az orvos?
Az orvos tájékoztatást ad, hogy nincs fizetett biztosítás és erről nyilatkozatot irat alá a beteggel. Ennek ellenére alap, életmentő vizsgálatokban részesít. Vizsgálat költségeit természetesen rád terhelik.
Álláskeresési járadék megszünése után, a regisztrált együttműködő kérheti az önkörmányzattól, hogy TB támogatásban részesítse. Érdemes rendezni a TB hátteret, mert a nem fizetett és felhalmozódott összegekre az adóhivatal kamatot és bírságot számít fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!