Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hagyjam kint a gyerekem mert...

Hagyjam kint a gyerekem mert nem engedik be a 4éves kislányomat a Nemzeti dohány boltba?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 12:48
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
21%
Az én 10 hónapos lányomat se engedik be, de mivel ketten vannak az egyik mindig kijön vigyázni rá amég én bennt vagyok. Esetleg próbáld meg velük így megbeszélni.
2013. júl. 22. 12:50
 2/30 anonim ***** válasza:
75%

Ne vegyél cigit amikor ott a gyerek.

Amúgy a törvény elvileg úgy van hogy nem vehet a gyerek cigit és ha megpróbálja akkor ki is kell rögtön mennie.

Ha meg cigizel akkor kérd meg férjedet hogy haza fele vegyen cigit, vagy amikor elvitted az oviba a gyereket utánna vegyél cigit.

Èn is dohányzom de talán soha nem vettem cigit akkor mikor a gyerek is ott van, pedig velem mindig itt vannak.

2013. júl. 22. 12:51
 3/30 anonim ***** válasza:
84%
Ha választani kell, hogy cigit vásárolsz, vagy biztonságban tudod a gyereket, akkor szerintem nem is kérdés. Én nem hagynám kint. Akkor vennék,ha nincs velem, vetetnék mással, vagy ennek apropóján megpróbálnék leszokni a helyedben (ahogy évekkel ezelőtt meg is tettem). Nem hagyom az utcán egyedül a gyerekem, idegenre meg nem bízom rá. Alap.
2013. júl. 22. 12:53
 4/30 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs férjem, nem rég meghalt és azóta rászoktam.

A gyerek pedig most hogy nyár van velem van nincs ovi! Jelenleg én sem dolgozom

2013. júl. 22. 12:55
 5/30 anonim ***** válasza:
76%
Kint hagyni egyedül egy 4 éves gyereket?! Ennyit nem ér a cigi! Old meg inkább másképp.
2013. júl. 22. 12:55
 6/30 anonim ***** válasza:
31%
Hát igen,fantasztikusan megoldották....... Nekem 1 éves a gyerekem,a párom hetente jár haza,nagyszülök több száz kilóméterre... Szégyen,vagy sem,de néha ismerősökkel kell találkoznom,hogy bemenjenek nekem cigiért. Nagyon gáz,de a gyereket nem hagyom egyedül. Na meg próbálok úgy cigizni,hogy hétvégéig kitartson.
2013. júl. 22. 12:59
 7/30 anonim ***** válasza:
68%
5-ös vagyok. Le kell szokni, március 8-án szívtam el az utolsó szálat 15 év dohányzás után! :)
2013. júl. 22. 13:04
 8/30 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk van olyan rendes az eladó, hogy kijön és odaadja a cigit az ajtóban én pedig a pénz, tehát az ajtóban szolgál ki:)
2013. júl. 22. 13:05
 9/30 zabmester ***** válasza:
16%

Semmiképp ne hagyd kint, inkább szólj az eladónak, hogy legyen kedves hozza ki, amit kérsz. Mondjuk már ez is önmagában ocsmány és megbélyegző, kb. azt juttatja eszembe, mint amikor valaha a boltokra írták ki, hogy "itt zsidók nem vásárolhatnak". Most kb. ugyanez van a kisgyerekes szülőkkel.

Esetleg még azt lehet csinálni (mondjuk forgalmas út mellett ezt sem tenném, meg négyévessel sem biztos, hogy ez oké), hogy a gyerek megáll a küszöbön kívül, és fogja az ajtót, amíg te vásárolsz. Akkor elvileg kint van.

Egyébként ezek a jóemberek házhozszállítást nem vállalnak? Mármint értem, hogy nem ez a fő tevékenységük, de a törvény amúgy engedné?

2013. júl. 22. 13:16
 10/30 Kiki01 ***** válasza:
51%
A szomszédot megkérni is elég ciki, de sajna mást nem nagyon tehetsz. Én Angliában élek és itt nagy divatja van a gyerekpóráznak. Na, az egyik anyuka kikötötte a gyerekét egy ilyennel, amíg bement a lottózóba, mert hogy itt meg oda nem mehetnek be a gyerekek. Ne tudd meg meddig cikkezett róla a sajtó, hogy gyerekkínzás, meg hogy megalázó a gyereknek. Jól össze is vesztem ezen a párommal, mert szerintem is inkább a nemnormális szabályokat kellene megváltoztatni, pl. ahelyett hogy nem engedjük be a kiskorút, csak nem szolgáljuk ki. De hát ennyi empátia miért is lenne a törvényhozókban...
2013. júl. 22. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!