Miért kötelező több gyereket szülni akarni?
Szia!
Én (és még rajtam kívül) nagycsaládban gondolkodom. Te (és rajtad kívül sokan) nem. Ennyi. Ettől nem leszel rosszabb anya, ember, csak neked más az elképzelésed.
Jogos a kiborulás a kedves ismerősök kérdéseitől... Sokan elfelejtik hogy már sokkal nehezebb helyzetben vagyunk mint 20 évvel ezelőtt anyáink!!! Én is csak egy gyerekben gondolkozom. Eleve később szülünk mint anyáink és féltjük az állásunk sorolhatnám az okokat és indokokat.(nincs segítség, pénz,bölcsőde, óvoda)
10 hós kiscsaj anyuja!!!
A társadalom azért várja el, mert így még önmagatokat se reprodukáltátok, mivel ez nektek fárasztó.
Mivel így kettőtök után csak egyetlen ember marad. Mindenkinek fárasztó a gyereknevelés, de ha mindenki így állna hozzá, akkor rövid idő alatt úgy kihalnánk, mint a pinty...
Úgyhogy ezért nem érti meg a társadalom.
Ezenkívül a gyereknek is sokkal jobb, ha van egy tesója, de ez másodlagos, hiszen a társadalom reakcióját kérdezted.
Nekem se hallelúja, hogy 3 kicsit nevelek, hiszen természetesen fárasztó a dolog, de nagyon szép feladat. Ráadásul amikor dolgoztam, tele voltunk pénzzel, most meg olyat csinálok, amit még soha, megnézem, mi mibe kerül :-)
Mondjuk én nem vagyok itthon beragadva, az elejétől nagyon figyelünk arra, hogy a kicsi babákkal is ugyanúgy éljünk ÉLET-et, mint előtte, tehát mndenhová 3 gyerekkel megyünk, de megyünk. Kirándulunk, kimozdulunk, vagy egyszerűen csak sétálunk, fagyizunk, satöbbi. És ott emberekkel kiülünk a cukrászda teraszára és beszélgetünk. Ezeket 3 gyerekkel is lehet. Részegen hajnalig mulatozni, na azt nem lehet, de hozzánk hívunk vendégeket, mikor a gyerekek elaludtak és hajnalig iszunk, beszélgetünk, kártyázunk, mulatunk. Ennek sincs akadálya. Csak reggel álmosabbak vagyunk :-)
Moziba egyszer voltunk az elmúlt 4 évben, anyósom eljött és vigyázott a gyerekekre, mivel már mind átalussza az éjszakát, tőle ezt kaptam ajándékba :-) Este megszoptattam, majd 100 km-t utaztunk Pestig, ott megnéztük az éjszakai filmet (kocsiban jót beszélgettünk), majd haza. Reggel megint szoptattam. Ennyi. Midnen megoldható, ha akarja az ember.
Természetesen én is tudom, hogy kényelmesebb (és anyagilag gazdagabb) lenne az életem, ha 1 gyerek után megállunk és annyi, dolgozhatnék, a nagyobbik már viszonylag önálló, kevesebb gondom lenne. De szegényebb lennék 2 másik gyerekkel, akik az élet csodái és minden nap hálás vagyok értük :-))) Még ha nem is aludtam most két éjjel, mert front van, vagy fogzás, én nem tudom...
Nem kötelező.
Vannak érvek ellene, mellette.
Soroltál ellene, legyen mellette: a nagynak jó, ha van tesója. Nem a legelején, kb. onnantól, hogy tud járni a kisebbik. És onnantól anyának is könnyebb kettővel, mint eggyel. Ha most jön a gyerek, egyben letudod az otthonülős korszakot.
De nem kötelező!
Hülyeség! Nem kötelező, nem muszáj, nem elvárás!
Nem vagyunk egyformák, van aki nagy családot szeretne, van, aki 2 gyereket vállal, van, akinek egy elég, és van, akinek egy sem kell. ÉS???
Ne foglalkozz azokkal, akik piszkálnak, ez a TI életetek, nem az övék. Szüljenek maguknak, Te meg majd eldöntöd, hogy Neked mennyi kell.
Én egyébként a harmadikat várom, de úgy gondolom, mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!