Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti a fiatokat is...

Anyukák, ti a fiatokat is befogjátok a házimunkára?

Figyelt kérdés
Két lányom van, őket már tanítom erre-arra (port törölni, porszívózni, söpörni, elindítani a mosógépet stb.), és most fiunk lesz. Úgy gondolom, neki is meg kell majd tanulnia ezeket, csak nem tudom, a fiúk ezt hogy viselik, nem berzenkednek amiatt, hogy mondjuk mosogatniuk kell?
2013. máj. 14. 08:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 3 éves, mostanában mindenben segít. Nagyon cuki, jön utánam, hogy "én is felmosok!". Alig tudom lebeszélni arról, hogy a vasalásban is segítsen, de az azért mégis veszélyes.

Nagyanyáink idejében még talőn téma volt ez, ma már nincs senki, aki szerint a fiúnak nem kell besegíteni.

Az 59 százalékos meg eléggé el van tévedve. Nálunk a nagymamám vezette a háztartást, és nem hagyott segíteni, mert ő gyorsabban megcsinálja. Néhány nagyon egyszerű dologba fogott csak be - mosogatás, krumplipucolás stb. -, de amikor bevetettem az ágyamat elkezdett velem veszekedni, milyen csúnyán csinálom, és miért nem hagyom rá, ő ezt szebben tudja. Ennek az éett az eredménye, hogvy amikor elkerültem otthonról, totál béna voltam mindenben, nem tudtam főzni, nem tudtam takarítani, semmit. Ágyat húzni a mai napig nem tudok, a többit megtanultam, de azért a gyerekeimet inkább megkímélném ettől.

2013. máj. 14. 09:11
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Saját szobájukat ők takarítják, van hogy felporszívóznak, mosogatnak, beindítják a mosást, kiterítik a ruhát, vagy segítenek főzőcskézni, süni. Szerintem ez már nem nemkérdése, nem abban a korban élünk, mikor egész nap kint dolgoztak, a férfiak többsége az ismeretségi körömben ugyanolyan munkaidőben dolgozik mint a feleségeik, akkor miért ne segítenének be otthon.

Kiskoruk óta így van, egy két évesnek még játék port törölni, porszívózni, megtalálni a zoknit másik párját. Persze a folyamatot lelassítják:) de hozzászoknak.

Mikor a férjemmel összeköltöztünk kriminális volt. Evett otthagyta a tányért az asztalon, a szennyeskosár mellé dobta a ruháit stb., mert otthon az anyja mindent megcsinált. Na akkor megfogadtam hogy az én menyeim nem fognak szidni sem engem, sem a fiamat:D

2013. máj. 14. 09:11
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, természetesen.
2013. máj. 14. 10:29
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Igaz meg csak 10honapos de befogom. Tudtommal az eletre neveljuk oket es ebbe beletartozik a kesobbi ONELLATAS.Na most ha azt sem fogja tudni hogy nez ki a porszivo,hogy "kell" mosogatni,hogy kell egy alap etelTudjani akkor nehez lesz.

Ha csak a ferjembol indulok ki igen is szukseges. Ket gyerekunk van ha nem dolgozik de en igen mire hazajovok szalad a lakas,kezehetek a pakolassal mert arra nem kepes hogy osszeszedje a jatekokat. Sot azt sem tudja(5eve ugyanott van minden a konyhaba)hol tartjuk a kulonbozo tanyerokat,talakat,stb. Listat kell neki irjak mi hol van ,mert o igy lett nevelve,teljes kiszolgaltatottsagra. Ugyhogy nem ,nem all szandekomban ujabb anyuci kicsi fiat nevelni.

2013. máj. 14. 10:29
 15/30 anonim ***** válasza:
28%
Se én se a párom nem csináltunk házimunkát gyerekként, mert az nem a gyerek dolga, még is mikor elköltöztünk otthonról mindent megtudtunk csinálni.
2013. máj. 14. 12:25
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Én azért „befogásnak” nem hívnám, amit csinálunk, mert nem rendszeres, mindennapos a dolog, de a 8 éves fiam szokott segíteni főzni, sütni, felmosni, és néha mosogatni. Sőt, imád varrni! Ne persze ne úgy képzeld, hogy ezeket a tevékenységeket segítségnek kell felfogni, mert az tény, hogy nem lesz tőle gyorsabb a munka, de örülök neki, hogy érdekli, és meg akarja tanulni a dolgokat.

Szerintem ha nem durván patriarchális családban él valaki, ahol mondjuk apuka a kanapén ülve szotyizik, míg anyuka „keccsöl”, akkor normális, ha egy fiú is beszáll a mindennapi tevékenységekbe. Egy kisgyereket minden érdekel, ezért egész korán meg lehet adni az esélyt arra, hogy ezeket a dolgokat ő is csinálja.

Elég sok olyan pasival találkoztam életemben, aki „azt hitte, hogy a vécépapír a vécében terem”, és azt gondolom, jó lenne realizálni a férfiakban, hogyan is működnek ezek a dolgok, már csak azért is, hogy át tudják érezni, hogy igenis teljesítmény, ha egy nő a napi munkája után még ezeket is megcsinálja.

2013. máj. 14. 12:29
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 59%-os, ugye látod, hogy kisebbségben vagy ezzel a felfogással. És attól, hogy többször elmondod ugyanazt, még nem változik semmi...
2013. máj. 14. 12:29
 18/30 anonim ***** válasza:
0%
Ja és ha szerintetek helyes a gyereket dolgoztatni akkor már mindenkinek így kell tennie, mert nem lehet helyes az, ha a saját dolgával foglalkozik értem.
2013. máj. 14. 12:40
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

59%-os! Ezek szerint édesanyád 18 éves korodban is bement kitakarítani a szobádat? SOHA nem segítettél neki kiteríteni vagy leszedni a ruhát? Főzni? Megteríteni az asztalt? Kint nem gereblyéztél össze? Amit a kutyád kipottyantott nem szedted össze? Szerintem ez már 10-12 évesen is gáz, de később pláne.

Szerintem itt senki nem arról beszél hogy az 5 évessel pucoltatja ki a wc-t. De igen is korának megfelelően be kell vonni a gyereket, eleinte játéknak fogja fel. Ez nem "befogás". A HÁZImunka azoknak a dolga akik a HÁZban élnek. Kinek mi.

2013. máj. 14. 12:44
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Itt senki sem dolgoztatja a gyereket csak befogja a hazimunkaba. A ketto nem ugyanaz!
2013. máj. 14. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!