Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék még egy gyereket, de.!?

Szeretnék még egy gyereket, de.!?

Figyelt kérdés
Nem lehetne külön szobájuk. A lakás még 25 évig a banké, átalakítani sem lehet. Nem hangzik nagy ügynek, és én is így nőttem fel, de emlékszem, hogy mennyire utáltam, hogy semmiféle magánéletem nem volt, ami eleinte nem hiányzik, de amikor kamaszodik az ember, egyedül szeretne lenni, fel szeretné hívni a barátnőit, később a fiúbarátját, nem teheti meg, mert ott van a testvére. Nekem öcsém van, és az is nagyon zavaró volt, hogy nem öltözhettem sehol, csak a fürdőszobában, mert az öcsém előtt nem szerettem volna, így is többször megkukkolt. Szóval én nem szeretném, ha a lányomnak is ilyen körülmények között kéne felnőnie, de nagyon szeretnék még egy babát. Ti feláldoznátok a gyermeketek nyugalmát, későbbi magánéletét egy testvér miatt?
2013. ápr. 6. 11:58
1 2
 1/14 klopusz ***** válasza:

Szia!

Hol van itt az áldozat? Nem értelek.

Nekem sem volt külön szobám. Igaz, a bátyámmal akkora szobában laktunk, hogy el lehetet szekrényekkel választani kettőnk életterét, de ez is akkor következett be, amikor én kb. 11-12 éves lettem (tesóm három évvel idősebb tőlem).

Ha erre nincs hely, egy függöny is megteszi, az is elszeparálja a gyerekeket egymástól, lehet külön életterük. Én speciel sohasem éreztem magam zavarban a tesóm előtt. Külön szobám akkor lett, amikor 18 éves lettem, mert a lakásfelújításkor a cselédszoba lett a tesóm birodalma.

Ha feljöttek a barátaim/barátnőim, a tesómnak teljesen természetes volt, hogy nem zavart minket, ahogy ez visszafelé és ugyanígy történt.

2013. ápr. 6. 12:10
 2/14 anonim ***** válasza:
nekem két fiam van és egy szobájuk van tervezünk 3. babát,de ha összejön egy nagyobb ház..szerintem 2 gyereknek elég egy szoba teszem hozzá nagy szobájuk van
2013. ápr. 6. 12:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodás nélkül: IGEN! Szerintem a gyereknek hosszú távon fontosabb a testvér, mint a külön szoba. Én egy szobában nőttem fel a húgommal, és nekünk pozitív élményként maradt meg, hogy egy szobában voltunk.
2013. ápr. 6. 12:34
 4/14 A kérdező kommentje:
Az más, ha te vagy a kistesó. Amíg még csak bátyám volt, elvoltunk egy szobában. Aztán ő elköltözött és már jött is az öcsém. Akinek van öccse az tudja, hogy minden nap egy harc. Nem telt el úgy egy óra, hogy ne vesztünk volna össze, és ez egészen addig tartott amíg el nem költöztem. Nem volt rossz a viszonyunk, de egy átlagos nővér-öccs viszony az sajnos ilyen. (Persze a korkülönbség sem mindegy.) Szóval lehetetlen volt felhívni akárkit is, mert folyton ott ugrált, kiabált, verekedett. Neki soha nem volt gond, hogy ott voltam, mert mire kamaszodott, én eljöttem, így a barátnőjét is nyugodtan felviheti, ott aludhat, ugyebár az egy testvér jelenlétében nem annyira kivitelezhető. Ha egyedül akartam lenni be kellett zárkóznom a fürdőszobába, de ugye ott sem lehettem fél óránál tovább. Szóval én elég sokat szenvedtem a közös szoba miatt. Minden barátnőmnek sajátja volt, úgy díszítették, úgy rendezték, ahogy akarták. Olyan filmet, olyan zenét hallgattak, amilyet akartak. Azt csináltak amit akartak, mert nem volt senki akit zavarhattak volna, vagy aki zavarhatta volna őket. Nem szép dolog, de irigykedtem. Szóval ezt nem szeretném a lányomnak.
2013. ápr. 6. 12:41
 5/14 anonim ***** válasza:
Én egy húggal és egy öcsikével osztoztam egy szobán. Meg tudom érteni, hogy min mentél keresztül. Viszont én gondolkodás nélkül vállalnám így is a második babát, mert arra nincs garancia, hogy a te gyerekeid is harcolnak majd egymással. Nekem semmilyen törést nem okozott az ilyen fajta együttélés kamaszként sem, pedig amikor elkezdtem serdülni arra a tesóim is kíváncsiak voltak... Azt mondom, hogy nevelés kérdése az egész. Egy szobán belül is lehet privát szférát kialakítani, meg lehet azt tanítani, hogy egymás dolgaihoz nem nyúlunk és nem kutakodunk...
2013. ápr. 6. 13:01
 6/14 anonim ***** válasza:

3 gyerekünk van és 2 gyerekszoba.

A pici van most külön, a 2 nagyobb egy szobában.

Tervezzük a 4. babát.

Amíg kicsit (legalább is nálunk) a nappaliban vannak, ide hordanak ki mindent, velünk szeretnek lenni :)

Ha majd nagyobbak lesznek akkor leülünk velük és kitaláljuk a tutit.

Nem izgulok...

Nem hiszem, hogy azért mert van/lesz külön szobája mindegyik gyereknek akkor hűűű de jó lesz nekik...

2013. ápr. 6. 13:25
 7/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy közbekérdezek. De mi az hogy a banké a lakás és nem lehet átalakítani? Amúgy át lehetne alakítani csak a bank nem engedi?
2013. ápr. 6. 13:34
 8/14 A kérdező kommentje:
A szerződésben az van, hogy amíg nincs kifizetve, nem végezhetünk ilyen fajta átalakítást. Engedéllyel csak a padlót lehet felszedni, meg ablakokat cserélni...
2013. ápr. 6. 13:43
 9/14 anonim ***** válasza:

És gipszkarton falat betenni? Azt nyom nélkül vissza lehet bontani.

És akkor 25 évig nem festhettek, csempézhettek stb?

2013. ápr. 6. 13:58
 10/14 A kérdező kommentje:
De azt igen, az ilyen "kisebb" átalakításokat engedély nélkül is, de majd utánanézek a gipszkartonnak.
2013. ápr. 6. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!