Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek a gyerekek már tényleg...

Ezek a gyerekek már tényleg nem 'olyanok'?

Figyelt kérdés
Családunkban van 3 testvér: 12, 10 és 9 évesek. Eddig is úgy nőttek fel,és ezután is úgy fognak,hogy a számítógép előtt ülnek egész nap,ott játszanak,valamint igazi mobiljuk is van. A szülők amúgy szeretetben,tisztességesen nevelik őket,okosak. Karácsonyra társasjátékot vettem nekik,amivel mindhárman tudnak játszani. Erre azt mondta a család -nem a szülők- hogy nem játszanak társasjátékkal,amikor a számítógépen intéznek mindent (tanulást,játékot,zenehallgatást,filmnézést). Mondtam,hogy mégis gyerekek lennének még,a válasz: 'nem olyanok',nem annyira gyerekek. Gondolom,a számítógép miatt jóval fejlettebbek egy ügyességi társasjátékhoz. A számítógépet és mobilt használó gyerekek tényleg nem ülnek egy társasjátékhoz 'dedózni'?
2012. dec. 11. 15:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség egyszerüen csak más ajándékot várt el.
2012. dec. 11. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Napi szinten használom a számítógépet, nem vagyok már gyerek, anya vagyok (de még pici babám van) mégis szívesen leülök még ma is társasozni. Ez attól függ, hogy mit szoknak meg, mert egyszerűbb beültetni a gyereket a számítógép elé, mint felkelteni az érdeklődését.
2012. dec. 11. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:
én is számítógépeztem ennyi idősen, de imádtam társasjátékozni, sőt még most is imádok... sokan így vannak a baráti körömben is. Szóval szerintem nem ettől függ ez.
2012. dec. 11. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Baratnom fia most lesz 13 eves karacsonykor. Van a gyereknek laptopja, telefonja es nintendoja. Kerdeztem is baratnomet, hogy esetleg a nintendojahoz vegyek neki valami jatekokat vagy a telefonjahoz kelleket stb. A baratnom azt mondta, hogy a fia tarsasjatekra vagyik. Mondtam, hogy mutassa meg melyik, megveszem aztan Karacsonykor atviszem. Sajnos nem emlekszem a nevere mert meg november elejen megvettem es mar becsomagoltam de valami halalfejes tarsasjatek volt 10ezre forintert. :) Ugyogy van aki meg tarsasjatekozik.
2012. dec. 11. 16:24
 5/9 anonim ***** válasza:

10-14 éveseket tanítunk a férjemmel, akik többségének szintén van mobilja, laptopja, és értenek a számítógéphez. Már általánosban is probléma, hogy a telefonról FB-oznak az órákon.

DE!

Havonta társasjáték - klubot tartunk felsős gyerekeknek (a mi gyerekünk születése előtt hetente tartottuk, de sajnos azóta a férjemnek másodállást is kellett vállalni, plusz még csak 3 éves a gyerekünk, aki 8-kor már alszik, úgyhogy már nem megy hetente)és nagy sikere van. A férjem a stratégiai játékokat szereti én meg inkább a Gazdálkodj okosan! típusúakat, úgyhogy mindenki talál kedvére valót a klubban. Sőt nyaranta pókerbajnokságot is szoktunk szervezni a helyi könyvtárban, ahol nagyobbak is vannak. Már a fiunknak is van 1-2 társasa, alakulgat a "játékossá" nevelés. :-)

2012. dec. 11. 16:33
 6/9 anonim ***** válasza:
szomorú,hogy általános iskolás gyerekek ennyit ülhetnek a gép előtt,sőt saját gépük is van érettségi előtt nem vennék a gyerekeknek saját gépet az biztos,van otthon gép minek mindegyiknek,hogy folyton azon lógjanak? Szerintem örülni fognak neki,talán kicsit elvonja a figyelmüket a gépről
2012. dec. 11. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőm is vitt gyerekeknek társasjátékot, a kisfiú rápillantott, odaadta az apjának "Nekem ez nem kell" szöveggel, és ennyi. Ült vissza a gép elé.......A mai gyerekek sajnos azt sem tudják sokan, hogy van olyan játék, ami papír alapú és nem elektronikus.

Sőt, a tinik is maximum Alkoholi társast játszanak, az Activity piálós változatát, és azt is netről lehet letölteni.

Sok gyerek meg tényleg a társas érintkezésnek azt a verzóját ismeri el, hogy egymást lájkolhatják FB-on a barátaival.

Szomorú.

2012. dec. 30. 13:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Atyavilág! 13:41, ez nagyon durva! Ezt én nem akarom...elhinni... :-(((
2012. dec. 30. 16:37
 9/9 anonim válasza:

én a férjemtől egy Ipadet kaptam, hozzá egy kis társasjáttékkal, amit tologatni kell rajta, és érzékeli, hogy hova lépek.

szerintem ennek van a jövője, és nem a papírnak. ( no persze az tényleg durva, hogy valaki tizenévesen órákat ül a számítógép előtt)

2012. dec. 31. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!