Mitől akarnak a nők gyereket?
Pszichológus hallgató vagyok, ebből a szemszögből próbálom vizsgálni a témát.
Sem most, sem kiskoromban, tehát soha életem egyetlen percében sem éreztem úgy, hogy szeretnék gyereket, és nem is tudnám magam elképzelni, mint anya, félek a terhességtől, a szüléstől.
A párom mindenben az "ideális" nekem, teljes harmónia, le tudnám vele élni az életem, úgy érzem. Ám még vele sem tudnám elképzelni a családalapítást. Ha teherbe esnék, gondolkodás nélkül elvetetném.
Karrierista vagyok.
A legközelebbi barátnőim szintén elutasítják a terhesség fogalmát.
Meg fog valaha változni ez az elutasítás?
Mitől változhat meg?
Az kemény, hogy elvetetnéd a gyereked még akkor is, ha a férjedtől esnél teherbe... Nem vagyok abortuszellenes, de ez ütött...
Karriert meg gyerek mellett is lehet építeni, ha valaki elég ambiciózus.
Nincsenek benned női ösztönök, ahogy a barátnőidben sem. Ez szerintem többnyire a média hatása, kiölik az emberből a vágyat, hogy családja legyen. Vagyis addig jó a szaporodási kényszer, míg csak dugni kell, de a lényegig már nem juttok el.
Ki ilyen... Ki olyan.
Az újjunk sem egyforma...!
Te most még igy gondolod, Én meg már akkor anya akartam lenni (bár még nem vagyok), amikor még azt sem tudtam mi az a mensi. Hogy mitől akarok??? Nem tudom... ez csak jött magától. És én képes lennék egyedülálló ként is gyereket vállalni. És akár 10 évesen is gondolkodás nélkül megtartottam volna (ha úgy alakult volna. Persze nem vagyok felelőtlen és tettem róla, hogy ne úgy legyen)
Hogy megfog e változni? Azt senki sem tudhatja. Lehet, hogy igen és lehet, hogy nem.
De ha nem is akkor sincs baj... Ha a párod is hasonlóan gondolkodik.
Elvetetném, igen, mert a ,,jajj becsúszott"-tól szerintem nincs rosszabb...
Szerintem gyereket tervezni jó, amikor már az anyagi háttér is olyan, hogy az kellemes környezetet tud biztosítani a kicsinek.
Kérdező! De valahol a tudatalattidban csak nem veted el teljesen az ötletet. Mert ha biztos lennél benne, már rég elköttetted volna magad, hogy a védekezéssel se kelljen bajlódni ill. nehogy véletlen teherbe ess.
Üdv: egy másik pszichológus hallgató
Sokan csak azért akarnak gyereket mer:
1,úgy akar magához láncolni egy férfit
2,fél hogy egyedül marad és kel aki majd ápolja stb
3,segélyek miatt
4,csak azért mert a környezetében mindenkinek van és nehogy már pont ő ne tudjon felvágni vele
5,egyszerűen szereti a gyerekeket és mindene megvan hozzá
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Az okát tudom, és pont ez miatt nem akarok.
Az elköttetésen pedig már évek óta gondolkozom...
De adnék magamnak még esélyt, hogy megtudjam, ez változhat-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!